Gyógyászati érintőképernyő 2 megapixeles monitor

MS236WT-A RadiForce

Az egyidejűleg akár 10 különböző érintés felismerésére is alkalmas MS236WT-A folyamatos és pontos írást tesz lehetővé. A hibás, vagy például a kéz pihentetéséből származó, nem kívánt karakterbevitelt figyelmen kívül hagyja.

 • 58 cm (23")
 • 2 Megapixeles (színes)
 • 16:9 Formátum
Termékkép MS236WT-A RadiForce

Képminőség

Pontosság, fényerő, kontraszt és élesség

Kimagasló képminőség a legfinomabb részletekért

A 2 Megapixeles (színes) megapixeles felbontásnak, a 1000:1 kontrasztaránynak és az akár 260 cd/m2 értékű stabil fényerőnek köszönhetően a monitor rendkívüli képminőséggel rendelkezik. Még a legfinomabb részletek is differenciáltan jelennek meg, függetlenül attól melyik látószögből nézi a monitort. Ez nagyon előnyös lehet akkor, ha több orvos is figyeli a képernyőt.

ImageQuality_ExcellentImageQuality_RX.jpg

Egymilliárd színárnyalat a 10 bites LUT-tal

A színvisszaadást a belső 10 bites keresőtábla (LUT) vezérli. A színfokozatok sokkal pontosabbak és finomabbak, mint a normál 8 bites LUT-ok esetén, mely megkönnyíti a megtekintést.

ImageQuality_13bitLUT_with.jpg

10 bites LUT-tal

ImageQuality_13bitLUT_without.jpg

10 bites LUT nélkül

Érintéses funkcionalitás

Működés ujjal vagy érintőtollal

Pontos és részletes karakterbevitel

A kapacitív érintőképernyő technológiát (PCAP) alkalmazó MS236WT-A monitor a lehető legnagyobb pontossággal érzékeli az érintéseket. Így az egészen apró betű- és karaktertípusok is egyszerűen beírhatók a képernyőn keresztül.

Touch_StylusInput.jpg

Határ nélküli érintőképernyő

A kijelzőt úgy alakították ki, hogy tökéletesen illeszkedjen a keretbe. Ennek köszönhetően az érintőfelület még a szélek mentén is zavartalanul használható, különösen kényelmessé téve ezzel a görgetést és csúsztatást igénylő kézmozdulatokat.

Touch_FramelessTouchScreen.jpg

Multi-touch kijelző robusztus felülettel

Mivel a monitor akár tíz különböző érintés egyidejű kezelésére is alkalmas, egyszerre akár többen is használhatják. Az érintőképernyőt tenyérfelismerés funkcióval is ellátták. A felhasználók így írás közben anélkül pihentethetik kezüket, illetve karjukat a monitoron, hogy az nem kívánt bevitelt okozna.

Az 5H keménységű üvegfelület hatékony védelmet nyújt a karcolásokkal szemben, és akár 50 millió érintésig megbízhatóan használható.

Touch_Multi-touch.jpg

Érintőpaneles vezérlés

A monitor olyan technológiával van felszerelve, amely kalibrálja az érintésérzékenységet, hogy minimalizálja a környezeti tényezők és az elektromágneses zajok okozta helytelen érintésválaszokat. Ez biztosítja, hogy a képernyő használat közben is pontos érintésinterakciót tartson fenn.

A felhasználók könnyen be- vagy kikapcsolhatják az érintésérzékelést a monitor külső peremén kényelmesen elhelyezett gomb megnyomásával.

Touch_Detection-Sensitivity.jpg

Érintéses működés további meghajtók nélkül

A többérintéses felületet a Windows 11, 10 és 8.1 szabványos illesztőprogramjai támogatják. Az USB-kábel egyszerű csatlakoztatásával az érintőpanelt további illesztőprogramok nélkül is működtetheti.

A Windows szabványos érintésvezérlői mellett egy dedikált érintésvezérlő is rendelkezésre áll, amely támogatja az érintésinterakciós hangokat és az egér emulációt.

Kényelmesebb diagnózis

Hatékony diagnózis

A DICOM® karakterisztika megjelenítése gombnyomásra

Az EIZO minden egyes szürkeárnyalatot gondosan megmér és beállít azért, hogy a monitor már a gyártás során megfeleljen a DICOM® szabvány követelményeinek. Ennek eredménye a rendkívül stabil szürkelépcső, mely elősegíti a hatékony radiológiai diagnosztizálást.

Diagnostics_DICOM-Characteristic.jpg

Digitális-, analóg- és audio csatlakozóval

A DisplayPort és a HDMI bemenet két digitális képforrás egyidejű csatlakoztatását teszi lehetővé. D-sub bemenet szolgál az analóg jelek fogadására. Így összesen akár három számítógépet is csatlakoztathat egyszerre. Az átkapcsolás történhet automatikusan vagy – kívánságra – kézzel is.

A hangszóró és fülhallgató-csatlakozót diszkréten beépítettük a monitor burkolatába. A képernyőhöz a hangcsatlakozás a DisplayPort és a HDMI csatlakozókon vagy a hangcsatlakozón keresztül történik.

Diagnostics_Ports2PCs.jpg

Dönthető állvány

A dönthető állvány lehetővé teszi a rugalmas pozicionálást. A monitor úgy helyezhető el az íróasztalon, mint egy laptop vagy a kívánt szögbe billenthető. Ennek köszönhetően a monitor könnyedén beállítható az ideális pozícióba, a minél kényelmesebb használat érdekében.

DeclinableStand.jpg

Döntés az állvány csúsztatásával: 15° - 70°

Fenntarthatóság

Vállalati felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok

Az MS236WT-A készülékeket társadalmilag felelős módon állítják elő. A gyártási folyamat teljes mértékben mentes a gyermek- és kényszermunka alkalmazásától. Az ellátási lánc gondosan megválasztott beszállítói szintén elkötelezték magukat a társadalmilag felelős termelés mellett. Ez különösen igaz az úgynevezett konfliktusövezetekből származó ásványkincsek beszállítóira. A társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeinket a vállalat önkéntes jelleggel közzétett éves jelentése ismerteti.

Sustainability_Production.jpg

Környezet- és klímavédelem

Az EIZO MS236WT-A készülékeket a cég saját gyártóüzemeiben állítják elő, az ISO 14001 és ISO 50001 szabvány szerinti környezet- és energiagazdálkodási rendszer alkalmazásával. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. Jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Tartós készülékek a fenntarthatóság jegyében

A MS236WT-A hosszú élettartamra van tervezve - általában jóval a garanciaidőn túl. A pótalkatrészek a gyártás befejezését követően még hosszú évekig elérhetők maradnak. Mivel a termék kifejlesztésekor az életciklus egészével kapcsolatos környezeti hatásokat is messzemenőkig figyelembe vették, a hosszú hasznos élettartam és a széles körű javíthatóság kedvező hatást gyakorol az erőforrások megőrzésére és a klíma megóvására. A kiváló minőségű alkatrészekből álló MS236WT-A előállításakor különös figyelmet fordítanak az erőforrások körültekintő felhasználására, valamint a gyártási folyamatok gondos kidolgozására.

Sustainabilty_Durable_RadiForce.jpg

Garancia

Legmagasabb befektetési biztonság

3 év garancia

Az EIZO 3 év garanciát biztosít. Ez a magasan fejlett gyártástechnológia következtében lehetséges, ami egy egyszerű sikerelven alapszik: átgondolt és innovatív technológia, prémium alapanyagokból előállítva.

3_years_garantie_across_HU.jpg

Válassza cégünk grafikus kártyáit

Pontos diagnózisok

EIZO Grafikus kártya MED-XN43

Az EIZO típusú grafikus kártya optimálisan támogatja a RadiForce MS236WT-A szoftver tulajdonságait, funkcióit és beállításait. Pontos jelentéstételt tesz lehetővé, és egyszerre több monitort is képes vezérelni. Az EIZO technikai támogatást és garanciális szolgáltatást nyújt a grafikus kártyához.

További információk a grafikus kártyákról

MED-XN43.jpg

Műszaki adatok

Általános
Termékszám
MS236WT-A
Burkolatszín
Fekete
Felhasználási terület Gyógyászat
Termékcsalád RadiForce
EAN
4995047062974
Képernyő
Képátló [col] 23
Képátló [cm] 58
Képarány 16:9
Látható felület (szélesség x magasság) [mm-ben] 509,2 x 286,4
Felbontás megapixelben 2 Megapixeles (színes)
Ideális/ajánlott felbontás 1920 x 1080 (Full HD)
Képpont távolság [v mm] 0,265 x 0,265
Támogatott felbontás 1920 x 1080 (Full HD), 1680 x 1050, 1280 x 1024, 1024 x 768, 800 x 600, 720 x 400, 640 x 480
Paneltechnológia IPS
Max. látószög (vízszintes) 178
Max. látószög (függőleges) 178
Megjeleníthető színek vagy szürkeszintek 16,7 millió szín (D-Sub, 8 bit), 16,7 millió szín (DisplayPort, 8 bit), 16,7 millió szín (HDMI, 8 bit)
Színskála/keresőtábla 1,06 milliárd színárnyalat / 10 bit
Max. színtér (jellemző) sRGB (100%)
Max. fényerő (jellemző ) [cd/m²] 260
Max. sötétkamrás kontraszt 1000:1
Reakció idő szürke-szürke váltás (jellemző) [ms] 11
Max. snímková frekvence [v Hz] 60
Háttérvilágítás LED
Jellemzők és működés
Előre beállított szín-/szürkeszint mód 2x manuális memóriahely, sRGB, DICOM
DICOM színárnyalat karakterisztika
Overdrive
A hibridvezérlésnek köszönhetően villódzásmentes
HDCP dekóder
Automatikus jelbemenet felismerés
Beépített hangszóró
Képernyőmenü nyelv de, en, fr, es, it, se
Beállítási lehetőségek Szín mód, Fényerő, Kontraszt, Színhőmérséklet/Fehérpont, Gamma, Overdrive, Színárnyalat, Színtelítettség, Felbontás, Méretezés, Be- és kikapcsolható érintőképernyős funkció, OSD nyelv, Bemeneti jel, Hangerő, Billentyűzár
Érintőképernyő
Érintéstechnológia Vetítés-kapacitív (PCAP)
Touch kompatibilis operációs rendszer Windows 8.1 (64-bit/32-bit), Windows 11, Windows 10
Max. Érintési pontok száma 10
Csatlakozások
Érintőcsatlakozó USB
Jelbemenetek D-Sub, DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4)
USB-csatlakozókkal kapcsolatos termékjellemzők USB 5Gbps (USB 3)
USB upstream csatlakozó 1 x B típusú
USB downstream csatlakozó 2 x A típusú
Grafikus jel RGB Analog, DisplayPort, HDMI (RGB, YUV)
Control port USB-Protocol
Sync formats Separate
Audio bemenet 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, DisplayPort, HDMI
Elektromos adatok
Vízszintes/függőleges frekvenciák Display Port: 31-68 kHz/59-61 Hz; HDMI: 31-68 kHz/59-61 Hz; D-Sub: 31-81 kHz/55-76 Hz
Energiafogyasztás (tipikus) [wattban] 15
Teljesítményfogyasztás (maximális) [wattban] 47 (maximális fényerőnél, valamint az összes jelbemenet és USB csatlakozó üzemelésekor)
Max. Spotřeba energie v pohotovostním režimu [ve wattech] 0.5
Spotřeba energie při vypnutém napájení [ve wattech] 0
Energiafogyasztás/1000h [kWh-ban] 17
Tápegység AC 100-240V, 50/60Hz
Méretek és súly
Méretek (állvánnyal együtt) (szélesség x magasság x mélység) [mm-ben] 556,7 x 143,9-353,9 x 216,3-401,3
Súly (állvánnyal együtt) [kg-ban] 6.6
Méretek (állvány nélkül) (szélesség x magasság x mélység) [mm-ben] 556,7 x 339,2 x 54
Súly (állvány nélkül) [kg-ban] 6
Műszaki rajz (PDF) Műszaki rajz (PDF)
Dönthetőség előre/hátrafelé [°-ban] 15 / 70
VESA furatok távolsága 100 x 100
Tanúsítás és szabványok
Környezeti feltételek 5 - 35 °C / 20 - 80 % (R.H., non condensing)
Certification CE (Medical Device), CSA C22.2 Nr. 601-1, EN60601-1, IEC60601-1, RCM, FCC-B, CAN ICES-3 (B), PSE, VCCI-B, RoHS, WEEE, China RoHS, CCC, BIS, EAC
Szoftver és tartozékok
További szállítási terjedelem Érintőtoll, tartóval együtt, Kábel USB (típusú A - típusú B), Kézikönyv via download, Tápkábel
Választható tartozékok PM200-K, CP200, PP100-K, TP5
Ajánlott grafikus kártya MED-XN43
Garancia
Garanciaidőszak 3 év

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

Kézikönyv - MS236WT-A

Adatlap - MS236WT-A

PDF | 5 MB

Termék kép MS236WT-A

ZIP | 6 MB

RadiForce Prospektus

(Angol)

PDF | 9 MB

Adatlap - MED-XN-Line Graphic Boards

(Angol)

PDF | 2 MB

Szoftver

Eszközmeghajtók - MS236WT-A

Monitor teszt

Az EIZO saját fejlesztésű szoftverével gyorsan és egyszerűen elvégezhető a monitor paramétereinek és egyéb jellemzőinek vizsgálata.

RadiCS

Átfogó jellegű minőségbiztosítást nyújtó szoftver: a kalibrálástól az eszközkezelésen keresztül egészen az ingadozási és állandósági mérésekig.

RadiCS LE

A RadiCS LE minőségbiztosítási szoftver az EIZO RadiForce monitorok kalibrálására és a kalibrációs adatok kezelésére szolgál.

RadiNET Pro

Távoli monitorvezérlési lehetőséggel felszerelt EIZO szoftver nagyméretű intézményekben alkalmazott hálózatalapú minőségbiztosítási célokra.

GYIK

Speciálisan a RadiForce sorozat képmegjelenítő eszközeinek minőségbiztosítására lett kifejlesztve az EIZO RadiCS szoftvere. Ez számos vizsgálati és kiigazítási lehetőséget nyújt, azért hogy minden RadiForce LCD monitoron állandó és következetes legyen a képmegjelenítés, de más gyártók képernyőit is támogatja. A szoftver automatikusan végigvezet a tesztképeken és segíti az előírásoknak megfelelő mérések és megállapítások elvégzését - mindezt idő- és költséghatékonyan. A mérési eredmények pl. automatikusan a dokumentumokba jutnak és archiválódnak, és az optimális RadiNET Pro szoftver segítségével központilag lehet azokat kezelni. Az emlékeztető funkcióval ellátott naptár segítségével elvégezhetőek az ütemtervszerű felülvizsgálatok. A fényesség méréshez, beleértve a fátyolos fényerőt is, arra alkalmas mérőeszköz szükséges. A különböző fényességmérők mérési értékei a RadiCS szoftver segítségével automatikusan leolvashatók.

Szoftvere RadiCS

A Környezet- és Természetvédelemért, valamint a Nukleáris biztonságért felelős Német Szövetségi Minisztérium (BMU) szerint a minőségbiztosítás irányelve a röntgenrendelet (QS-RL) alapján: „Az emberek röntgengépekkel történő vizsgálata és kezelése esetén el kell végezni a minőségbiztosítást” a mérvadó.

DIN V 6868-157. Ez a DIN szabvány a képmegjelenítő rendszerek ingadozási és állandósági mérését szabályozza a radiográfiában, a kívánt képminőség elérése érdekében.

A testtájaktól/módszerektől függően a képmegjelenítő berendezésekkel szemben különböző minimális követelményeket támaszt a DIN 6868-157 szabvány. Az EIZO RadiCS elnevezésű minőségbiztosítási szoftvere ehhez I-VIII-ig terjedő csoportot tartalmaz. A következő táblázat tartalmazza az osztályok besorolását és a minimális követelményeket. 

Hasznos tudnivaló: Minden DIN 6868-157 szabványnak megfelelő diagnosztikai képmegjelenítő rendszerhez ingadozási mérés szükséges.

Ahhoz, hogy a monitor mindig újnak nézzen ki és megnöveljük az élettartamát, javasolt azt rendszeresen tisztítani. A burkolatot és a képernyő felületet az alább leírtaknak megfelelően tisztítsa:

FONTOS: Soha ne használjon hígítót, benzolt, alkoholt (etanolt, metanolt vagy izopropil-alkoholt), súrolókrémet vagy más erős oldószert, mivel ezek roncsolhatják a burkolatot és az LCD kijelzőt.

Burkolat
A foltokat a burkolatról puha textília segítségével távolítsa el, melyet előtte kímélő tisztítószerrel nedvesítsen be. Semmi esetre se permetezzen fényesítőszert vagy tisztítószert közvetlenül a burkolatra. (A pontos részleteket megtalálja a kézikönyvben.)

LCD képernyő
Szükség esetén a képernyő felületét puha textíliával (pl. pamut vagy szemüvegtisztító kendő) tisztíthatja meg. A makacs foltok rendszerint enyhén megnedvesített ruhával egyszerűen eltávolíthatók.

A különösen pontos képi megjelenítéshez elengedhetetlenül fontos a homogén fénysűrűség-eloszlás és a kiváló színtisztaság. Erre szolgál a DUE, azaz a digitális képkiegyenlítő (Digital Uniformity Equalizer) áramkör. Ez automatikusan kijavítja a képfelületen jelentkező fényerő- és színtelítettség egyenetlenségeket, minden egyes színárnyalatnál, képpontról képpontra.

A legtöbb modell esetén az EIZO RadiForce monitorok garanciája 5 év, beleérte a helyszíni csereszolgáltatást. A diagnosztikai monitorok esetén az EIZO az QS-RL szerinti minimális követelménynél jelentősen magasabb képernyő fényerőt javasol. Az EIZO garantálja ezt a javasolt fényerőt.
A megfelelő termékadatlapok tartalmazzák, hogy melyik RadiForce modellre mennyi garancia vonatkozik.

Az adatok átköltöztetésekor a RadiCS 5 telepítő varázslója és a RadiNET Pro megfelelő funkciója egyaránt frissül.

Fontos követelmény: A telepített RadiCS 4-nek 4.6.1 vagy annál frissebb verziójúnak kell lennie. Ennél korábbi verziójú RadiCS 4 esetén előbb végezze el a szükséges frissítést.

Az EIZO monitorok USB-C interfészükkel támogatják a DisplayPort Alternate Mode-ot. E tekintetben képesek a Thunderbolt 3 vagy Thunderbolt 4 csatlakozásokról származó képjelek USB-C kapcsolaton keresztüli helyes megjelenítésére. Az EIZO által a monitorhoz mellékelt USB-C jelkábel optimálisan alkalmas.

Alternatívaként DisplayPort aljzattal rendelkező monitorok is csatlakoztathatók egy megfelelő kábel segítségével. Az EIZO által kínált CP200 jelkábel (USB-C (TB3/TB4) - DisplayPort) ideális erre a célra.
 
A Thunderbolt 3 vagy Thunderbolt 4 portok és a monitor HDMI-csatlakozója közötti kapcsolat megfelelő aktív adapterekkel/kábelekkel működhet. Javasoljuk azonban a monitor USB-C vagy DisplayPort interfészének használatát.

Felkészülés a transzferre:

Először győződjön meg arról, hogy a RadiCS megnyitható az előző számítógépen. Javaslatunk: Ha szükséges, frissítse a RadiCS-t az előző számítógépen ugyanarra a verzióra, amelyet az új számítógépen is használni fog.

A transzfer végrehajtása: 

 1. Állítsa le a RadiCS5Service szolgáltatást az előző gépen a szolgáltatások között. 
 2. Másolja a db mappát és a C:\ProgramData\EIZO\RadiCS5 (rejtett könyvtár) alatti biztonsági mentés mappát egy megfelelő adathordozóra vagy hálózati meghajtóra.
 3. Telepítse az aktuális RadiCS5 verziót az új számítógépre (ha RadiNET Pro-t használ, a RadiCSGatewaySettings.xml fájlnak a RadiCS telepítési könyvtárában kell lennie). 
 4. Most állítsa le a RadiCS5 szolgáltatást a Szolgáltatások menüpont alatt. 
 5. Nevezze át az új számítógépen a RadiCS5 könyvtárban lévő db és backup mappát _db és _Backup mappákra. 
 6. Másolja az előző számítógép db és biztonsági mentés mappáit az adathordozóról az új számítógép C:\ProgramData\EIZO\RadiCS5 könyvtárába.
 7. Indítsa el a RadiCS5Service szolgáltatást.
 8. Most nyissa meg a RadiCS5-öt, és győződjön meg róla, hogy minden adat vissza lett állítva.
   
10 a 34 GYIK-ekből jelenik meg

Garancia

Az EIZO legfeljebb öt év garanciát vállal, bár egyes termékekre ettől eltérő garanciaidő vonatkozik. Az egyes termékekre vonatkozó pontos garanciaidőszakok vagy a fenti garanciális feltételekben, vagy az adatlapon, vagy az EIZO nemzetközi weboldalán találhatók. A hosszú garanciális időszakokat egy rendkívül fejlett gyártási folyamat teszi lehetővé, amely egy egyszerű sikerelvre épül: kifinomult és innovatív monitortechnológia, amelyet csúcskategóriás anyagokból gyártanak. Az 5 éves garancia az Ön számára nagyfokú beruházásbiztonságot és megtakarítást jelent a nyomonkövetési költségeken (teljes tulajdonlási költség), amelyek garanciális szolgáltatás nélkül például karbantartás és javítás esetén merülnének fel.

 • Innovatív szervizkoncepció az EIZO-tól, amely mércét állít és megfelel a hosszabb amortizációs időszakok felé mutató trendnek. Biztonság, amely meggyőz és amelyre számíthat.
 • Az első osztályú anyagok és a gondos kivitelezés biztosítják a rendkívüli hosszú élettartamot, és így lehetővé teszik a hosszú garanciális időszakokat.
 • Elkerülhetők azok a nyomonkövetési költségek, amelyek garanciális szerviz nélkül felmerülnének, pl. karbantartás és javítás esetén, és optimális költségátláthatóságot eredményeznek (Total Cost of Ownership (TCO)).
Az EIZO garanciális szolgáltatásainak részletei