DuraVision referencia

Navis Engineering

Integrált érintőképernyők a hajók dinamikus helymeghatározó rendszereihez

stage-content-Navis.jpg

Hogyan tud egy hajó a szél és a hullámok ellenére egy helyben maradni? A megoldás a dinamikus helymeghatározás (dynamic positioning azaz DP). A Navis Engineering vezető vállalat a DP területén. Olvasson többet a dinamikus DP-rendszereiről és arról, hogy a vállalat miért döntött az EIZO érintőképernyők integrálása mellett.

Testre szabott DP-rendszerek

A dinamikus helymeghatározás (DP) lehetővé teszi, hogy a hajók és úszó platformok automatikusan ugyanabba az irányba vagy pontosan ugyanazon a helyen maradjanak meg, horgony vagy más szilárd rögzítés nélkül. A Navis Engineering az egyik vezető vállalat a DP-rendszerek területén. Az 1990-es évek elején Finnországban alapított vállalatnak ma már a világ legfontosabb részein vannak ügyfelei.

"Dinamikus pozícionáló és manőverező vezérlőrendszereket tervezünk és gyártunk például tengeri hajók, sétahajók, kompok, munkahajók, speciális hajók és szuperjachtok számára" - mondja Evgeny Kottsov, a Navis Engineering értékesítési igazgatója.

A DP-rendszer néhány másodperc alatt stabilizálja a hajót, és pontosan a megfelelő pozícióban tartja, például a különböző hajócsavarok vezérlésével. Mindent az ügyfél egyedi igényei és követelményei szerint fejlesztettek ki a biztonság, a megbízhatóság, a funkcionalitás és az előnyök tekintetében.

Botkormány vezérlés

"Érintőképernyőinknek és a könnyen kezelhető vezérlőpanelünknek köszönhetően a piacon a legátfogóbb DP-rendszerekkel rendelkezünk" - mondja Evgeny Kottsov. A rendszer egyszerű felhasználói felületekkel és sima botkormány vezérléssel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy még a korlátozott informatikai tapasztalattal rendelkező emberek is tudják használni a rendszert.

Image01.jpg

24/7 ügyfélszolgálat

A Navis Engineering DP-rendszereit jelenleg több mint 1500 hajón használják világszerte. Ez igen magas követelményeket támaszt a szervizeléssel és a támogatással szemben. "Függetlenül attól, hogy hol található egy hajó, gyorsan támogatást kell nyújtanunk, ha valami történik" - mondja Evgeny Kottsov. "Ha például egy hajónak az USA-ban karbantartásra van szüksége, mi Finnországból diagnosztizálhatjuk a problémát és irányíthatjuk a munkát. Emellett globális szervizhálózattal rendelkezünk, és a legújabb IMCA-ajánlásoknak megfelelő informatikai képzést is kínálunk."

Az érintőképernyő fontossága

A Navis Engineering DP-rendszereiben az érintőképernyő döntő szerepet játszik. A vállalat a világon elsőként használ integrált érintőképernyőt a DP-rendszereiben. "Mindent az ujjbegyünkkel vezérelhetünk - ez gyorsabb és biztonságosabb, mint a hagyományos monitorok esetében, amelyek más vezérlő- és mutatóeszközöket használnak" - magyarázza Evgeny Kottsov. "Mivel az érintőképernyőt a kezelő minden alkalommal használja, amikor a rendszert használja, a teljesítmény és a biztonság szempontjából is abszolút első osztályúnak kell lennie."

"Számos érintőképernyő beszállítót teszteltünk - az EIZO megfelel a nagyon magas követelményeinknek, például a dizájn, a felhasználóbarát kezelőfelületek, a képernyő sötétítése és az ár tekintetében" - mondja Evgeny Kottsov. "Az EIZO emellett minden tanúsítási követelményt teljesít, és világszerte szervizszolgáltatást kínál. Ez azért fontos, mert ha valami történik a képernyővel, gyorsan kell a segítség, hogy ne veszélyeztessük a biztonságot."

Evgeny Kottsov

NAVIS Engineering

A NAVIS Engineering érintőképernyős monitorok választéka

  "A Navis Engineering az EIZO DuraVision FDS1904T és FDU2603WT monitorokat választotta" - mondja Ricardo Cancino, az EIZO Nordics tengerészeti monitorszakértője. A képernyők, amelyek 55 hüvelykig terjedő méretben kaphatók, 3 év garanciát biztosítanak a 24/7 használatra.