FLEXSCAN REFERENCIA

Empátia, a legújabb technológiával támogatva

A zürichi városi rendőrség műveleti központja az EIZO monitorok segítségével teljes áttekintést kap Zürich városának összes vészjelzéséről.

Stadtpolizei_Zuerich_Stage_Content_2256x1270.jpg

A zürichi városi rendőrség műveleti központja az EIZO monitorok segítségével teljes áttekintést kap Zürich városának összes vészjelzéséről. A műveleti központ a 117-es és 112-es telefonszámokon keresztül fogad minden segélyhívást, és rádión keresztül továbbítja azokat a járőrkocsiknak vagy más beavatkozási eszközöknek. A segélyhívó számokat évente mintegy 170.000 alkalommal tárcsázzák.

A zürichi városi rendőrség több vonallal rendelkezik a 117-es és a 112-es nemzetközi segélyhívó számokhoz. A rendszer megjeleníti a hívó minden telefonszámát (vezetékes telefonok esetében a címet is). A hívószám kijelzéssel nem rendelkező mobiltelefonokról érkező számokat szintén egy speciális Swisscom-adatbázis segítségével oldják meg. Erre azért van szükség, mert előfordul, hogy a segítséget kérő személy elfelejti megadni nevét és címét, vagy a kapcsolat technikai okokból megszakad.

Stadtpolizei_Zuerich_Images4_3000x2000.jpg
Stadtpolizei_Zuerich_Images3_3000x2000.jpg

Naponta körülbelül 180 - csúcsnapokon több mint 200 - szolgálati hívást adnak ki, ami átlagosan 5-7 percenként egy szolgálati hívást jelent. A műveletek a rendőri tevékenység teljes skáláját lefedik: a verekedésektől, dulakodásoktól, járműütközésektől, betörésektől és rablásoktól kezdve a haláleset és gyilkosságig.

A rendszerhez olyan belső és külső adatbázisok kapcsolódnak, mint az országos keresőrendszer, a RIPOL, Zürich városának lakcímnyilvántartó hivatala, vagy a közúti közlekedési hivatal a járművezetők és járművek nyilvántartási adataira vonatkozó információkért, valamint a "Schutz & Rettung" központja és a zürichi kantonális rendőrség.

A legújabb technológiák és a legjobb képminőség

A munkát a legújabb generációs parancsnoki és vezérlőrendszerekkel végzik. A munkaterheléstől és a napszaktól függően 5-8 ügyeletes tiszt dolgozik a 10 munkaállomáson éjjel-nappal. Ezek mindegyike 5 monitorral van felszerelve. Minden művelet feldolgozása és tárolása a középen lévő három monitoron keresztül történik.

Az alkalmazottakkal szemben lévő nagyképernyős kijelzőn az aktuális közlekedési helyzetet láthatják Zürichben és környékén. A város összes nagyobb közúti alagútjának kamerái élőben tudnak közvetíteni. Nagyobb események esetén a kijelzőre egy térképszelvényt vagy a bevetési adatokat vetítik, és a bevetési erőforrásokat GPS-pozicionálással mutatják meg.

Stadtpolizei_Zuerich_Images1_3000x2000.jpg
Stadtpolizei_Zuerich_Images5_3000x2000.jpg

A FlexScan EV2456  káva nélküli kialakítása tökéletes a többképernyős telepítésekhez. A keskeny perem kényelmesebbé teszi a felhasználói élményt, mert a kép harmonikusabbnak tűnik. A nagy, 178 fokos betekintési szögnek köszönhetően a kontraszt és a színtónusok még oldalról nézve is alig változnak. Így könnyebben láthatja, hogy mi történik a képernyőn.

Mivel a felhasználók nem érzékelik a villódzást, és a képernyő nem tükröződik, a szemfáradtság csökken. Ez itt különösen fontos, mert mindig teljes koncentrációra van szükség.

Alessandro Foletti, az operációs központ vezetője a videóban bemutatja az operációs központban folyó munkát:

Stadtpolizei_Zuerich_ImageCopy-Large_1500x1500.jpg

"A műveleti központban végzett munka az egyik legmegerőltetőbb a rendőrségen belül, a légiforgalmi irányítókéhoz hasonlítható: Állandó stressz, azonnali döntéshozatali folyamatok, pszichológiai érzékenység, valamint az erők és erőforrások kezelése a sikeres helyzetkezelés érdekében.

Az itt használt EIZO FlexScan monitorok biztosítják, hogy az alkalmazottainknak mindig optimális rálátásuk legyen mindenre."

Alessandro Foletti

A műveleti központ vezetője

Tökéletes irodai és vezérlőhelyiségekbe - a FlexScan EV2456

A 24,1 hüvelykes monitor elegáns, teljesen keskeny, ultravékony kivitelben mutatkozik be. A kompakt állvány kialakítása helyet takarít meg az asztalon, és maximális ergonómiát biztosít. Emellett kiváló minőségű, villogásmentes panelt, tükröződésmentes felületet és mindössze 11 W átlagos energiafogyasztást kínál. Az iparágban egyedülálló 5 éves garancia és a helyszíni cserekarbantartás teszi az EIZO monitorokat olyan befektetéssé, amely hosszú távon sokszorosan megtérül.

Stadtpolizei_Zuerich_Images2_3000x2000.jpg
Stadtpolizei_Zuerich_Images6_3000x2000.jpg