CuratOr Referencia

Frissítés a képmegjelenítéshez

A Magdeburgi Egyetemi Kórház EIZO megoldással optimalizálja a munkafolyamatokat a beavatkozás során

MRI készülék

A magdeburgi egyetemi klinikán végzett beavatkozáshoz szükséges képmegjelenítés a követelményeivel együtt kinőtte a korábbi megoldást. A felhasználóknak világosabb és nagyobb képnézetet, valamint nagyobb rugalmasságot igényeltek a megjelenítés és a képforrások száma tekintetében. Az EIZO az MTSE partnerével együtt olyan megoldást tudott megvalósítani, amely műszakilag és gazdaságilag is meggyőző volt.

A követelmények

A Magdeburgi Egyetemi Kórháznak a beavatkozási eljárásokhoz rugalmasabb és nagyobb képmegjelenítőre volt szüksége, hogy a rendszerrel dolgozó orvosok számára a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítsa az adott eljáráshoz. Az EIZO beépített megoldásával ez most már lehetséges.

  • Egyedi képmegjelenítés minden egyes orvos számára
  • Rugalmas felosztás a nagy képernyőn
  • Egyszerre több képforrás is megjeleníthető

A kiindulási helyzet

A kórház korábban egy beavatkozási CT-vel és két 23'' monitorral dolgozott a képmegjelenítéshez. Ezeket arra használták, hogy egymás mellett megjelenítsék az élő CT-képet és a PACS-képet a csatlakoztatott hálózatból. A felhasználók számára már nem volt elegendő az egy-egy 23''-os képernyőn megjelenített két kép mérete. Ezenkívül hiányzott a lehetőség más képforrások integrálására és megjelenítésére.

Csapatmunkával az optimális eredmény érdekében

A Magdeburgi Egyetemi Kórház, az MTSE és az EIZO szoros együttműködésében sikerült egy olyan egyedi koncepciót kidolgozni, amely minden felhasználói igényt kielégít és irányt mutat a jövőre nézve.

Daniel Rieger, az MTSE projektmenedzsere szintén elégedettségének adott hangot:

"Az EIZO és az MTSE közötti együttműködés nagyon jó volt. Az előkészítéstől kezdve az előrendezésen át a telepítési támogatásig minden nagyon strukturált és lelkes volt."

Daniel Rieger

MTSE projektmenedzser

MRI készülék

Optimalizált és jövőbiztos EIZO technológiával

A koncepció középpontjában a nagyméretű EIZO RadiForce LL580W monitor áll. Az 58'' képátlójú képernyő, a 4K UHD felbontás és a gyári DICOM Part 14 kalibráció révén ideális a beavatkozó radiológiában való használatra. A videojelek elosztása az EIZO Large Monitor Manager LMM0802 nevű eszközével történik. Az LL580W modellen egyidejűleg megjeleníthetők az élő CT- és PACS-képek, valamint mostantól hat másik forrás is. A különböző elrendezések és ablakméretek könnyen az adott alkalmazáshoz igazíthatók, és a beállítások elmenthetők. Az EIZO CID1201P felhasználói felületén keresztül a kezelés intuitív módon, érintéssel történik.

A koncepcióban már szerepel a streaming komponenshez való csatlakozás. Ezzel a Magdeburgi Egyetemi Klinika felkészült a jövőbeni feladatokra, például az előadóterembe történő átvitelre.

"A beavatkozó orvosnak nagyobb áttekintése, képminősége és távolsága van a monitortól, és nem kell aktívan végigpörgetnie a célterületet. Ez lehetővé teszi számára, hogy biztonságosabban és gyorsabban navigáljon a célponthoz."

Sebastian Hupfeld

orvosfizikus, UK Magdeburg

Daniel Rieger

"A felhasználók nagyon elégedettek a rendszerrel. Mostantól a CT- és PACS-képek mellett több jelforrás is megjeleníthető. A különböző felhasználóknak különböző elrendezésük is van - így mindenki meghatározhatja a saját fókuszát.“

Daniel Rieger

MTSE projektmenedzser