DURAVISION CASE STUDY

Egyedülálló megoldást eredményező gyors döntés

A magyar MIKROPAKK EIZO IP-dekóderes monitorokkal korszerűsítette videófelügyeletét.

Mikropakk_stage.jpg

A magyar csomagolóanyag-gyártó MIKROPAKK rugalmas képelrendezést lehetővé tevő és kiváló képminőséget nyújtó monitorokat keresett videofelügyeleti rendszerének korszerűsítéséhez és továbbfejlesztéséhez. Gyorsan megszületett a döntés: az EIZO IP-dekódoló monitorjait választották.

A termelőüzemekben használt videofelügyeleti rendszerek korszerűsítése

2019 elején a magyar MIKROPAKK úgy döntött, hogy megújítja és továbbfejleszti gyártóüzemei időközben elavulttá vált videofelügyeleti rendszereit. Az új felügyeleti rendszer alapvetően létesítményvédelmi és lopás elleni védelem, valamint a gyártási folyamat alatt bekövetkező esetleges balesetek nyomon követhetőségének céljára szolgál. Az új rendszer részeként mintegy 160 HIKVISION IP-kamerát állítottak üzembe, hogy hatékonyan figyelemmel kísérhessék a gyártócsarnokokon és az irodákon belüli tevékenységeket. A beruházás tervezési szakaszában a MIKROPAKK egy összetett kamera-monitor mátrix segítségével határozta meg a bejövő jelek továbbítását és megjelenítését. Ez olyan, kifejezetten rugalmas képernyő-elrendezést lehetővé tevő megoldást igényelt, amire egyedül az EIZO IP-dekódoló monitorjai mutatkoztak alkalmasnak.

Mikropakk_outside.jpg
MIKROPAKK videó installáció fogadás

Az EIZO felügyeleti monitorjai melletti döntés háttere

Az új rendszer tervezésekor a MIKROPAKK olyan videofelügyeleti megoldást keresett, amely a lehető legrövidebb idő alatt és minimális erőfeszítéssel helyezhető üzembe. A monitorok kiválasztásakor a kimagasló képminőség és a széles látószög az elsődleges szempontok között szerepelt. Bizonyos alkalmazásoknál nagyobb méretű (például 46 colos) monitorokra is szükség volt annak érdekében, hogy a biztonsági személyzet tagjai adott esetben távolról is megfelelően megtekinthessék a megjelenített felvételeket. Tekintettel arra, hogy az EIZO IP-dekóder monitorok legfőbb funkciója a valós idejű megjelenítés, a MIKROPAKK pedig egy külön Hálózati Videorögzítő (NVR) rendszerre kívánta rögzíteni a videofelvételeket, kezdettől fogva az EIZO FDF2304W-IP és FDF4627W-IP modelljei tűntek a legideálisabb választásnak. Az említett kamerák megfelelőségének alapos vizsgálatát követően a két székhelyre 23 colos FDF2304W-IP és 46 colos FDF4627W-IP dekódoló monitorokat rendelt a cég.

Már a kezdetektől fogva úgy véltük, hogy az EIZO IP-dekódoló monitorjai kínálják a legmegfelelőbb megoldást korszerűsítési igényeink kielégítéséhez. Tisztában voltunk azzal, hogy az EIZO készülékek képminősége tökéletesen megfelel az elvárásainknak, a számítógép nélküli kapcsolatnak köszönhetően pedig időt és munkaerőköltséget takaríthatunk meg

Fazekas Gábor

CEO, MIKROPAKK Kft.

Falra szerelt FDF4627W-IP

Falra szerelt FDF4627W-IP

Interjú Fazekas Gáborral

Hogyan szerzett tudomást az EIZO márkáról és annak termékeiről?

A pályázat meghirdetése előtt számos különféle intézkedést tettünk az alapos előkészítés érdekében, és pontosan meghatároztuk a telephelyeinkkel kapcsolatos műszaki követelményeket. Aztán tudomást szereztünk az EIZO DuraVision típusú IP-dekódoló monitorjairól.

Érezhetők-e munka közben az EIZO monitorok nyújtotta előnyök? Egyszerűbbé tették-e a monitorok a munkát?

Igen, mindenképp. A létesítményvédelmi feladatokhoz és a lopás elleni védelemhez, valamint az incidensek felderítéséhez jelenleg EIZO monitorokat használunk. Elsődleges szempont volt, hogy az új rendszer lehetőleg minél helytakarékosabb legyen. Az EIZO monitor akár 16 különböző kamerakép egyidejű megjelenítésére is alkalmas. Ez jelentősen megkönnyíti a létesítményvédelemmel foglalkozó munkatársaink feladatát, ugyanis egyetlen monitoron keresztül követhetik nyomon és elemezhetik ki a különböző felvételeket.

Milyen különbségeket fedeztek fel más gyártók termékihez képest? Miért éppen az EIZO készülékeit választották?

Erre nagyon egyszerű a válasz. A dekódolási technológia és a számos különböző felvétel egyetlen monitoron keresztüli egyidejű megjelenítése tette igazán egyedülállóvá számunkra az EIZO készülékeit. Őszintén szólva nem találtunk más olyan gyártót, aki ilyen típusú megoldást kínált volna.

Tervezik-e további EIZO termékek jövőbeni telepítését?

Amennyiben az EIZO jövőbeni megoldásai mind technológiai, mind pedig gazdasági szempontból tökéletesen kielégítik majd a cégünk által támasztott követelményeket, semmi akadályát nem látom. (nevet)

Mikropakk_backoffice.jpg
Mikropakk_installation_image_9.jpg

A MIKROPAKK vállalat rövid ismertetése

A MIKROPAKK Kft. egy magyar vállalat, amelynek fő tevékenysége a fröccsöntéssel és fröccsfúvásos technológiával előállított záróelemek és csomagolási megoldások gyártása. A 27 éve alapított családi vállalkozás jelenleg két termelőüzemet működtet. A cég ultramodern székhelye a Budapesten található MIKROPAKK SILVER. Az Észak-Magyarországon működő MIKROPAKK BLACK a vállalat másik székhelye. A két létesítményben összesen évente több mint 1,3 milliárd fröccsöntött műanyag alkatrészt állítanak elő. Míg a MIKROPAKK BLACK üzemben a szériagyártásokra, addig a MIKROPAKK SILVER gyárban a komplexebb, precíziós alkatrészekre, illetve a próbagyártással és kísérletezéssel járó kutatás-fejlesztés projektekre fókuszálnak. Napjainkban a MIKROPAKK fő tevékenységi köre a gyógyszer-, élelmiszer- és kozmetikai ipari szereplők számára végzett szerződéses gyártás.

A Mikropakk weboldalára