Szoftver kreatív szakemberek számára

ColorNavigator

A ColorNavigator szoftver a ColorEdge monitorok egyszerű és pontos kalibrálására szolgál.

Termékkép ColorNavigator

Színkezelő szoftver

kreatív szakemberek számára

Többféle színmód

A monitor memóriájában számos színmód, így többek között az sRGB, AdobeRGB vagy Rec709 is elérhető. Ezek a ColorNavigator szoftverrel állíthatók be és kalibrálhatók.

A különböző módok között háromféleképpen válthat át a felhasználó: a módok közötti átváltás a képernyőn megjelenő kijelző Mód gombjával, a ColorNavigator szoftver használatával, és a tálcán található ColorNavigator ikonra kattintva lehetséges. Mivel a megfelelő ICC monitorprofil mindhárom esetben automatikusan aktiválódik az operációs rendszeren keresztül, a színkezelést támogató programok mindig figyelembe veszik a monitor aktivált beállításait, és kivétel nélkül a helyes színeket jelenítik meg.

A kalibrációs célértékek bármikor módosíthatók, kalibrálhatók és átnevezhetők.

CN7_-_Farbmodi.jpg

A ColorNavigator szoftveren és a monitor képernyőmenüjén keresztül elérhető színmódok

Az összes színmód egyidejű kalibrálása

A ColorNavigator szoftverrel az összes (alapértelmezett) színmód kalibrálása egyszerre végezhető el, így jelentős idő takarítható meg a használatával. A gyorsabb kalibrálást lehetővé tevő szoftvernek köszönhetően mindig biztos lehet benne, hogy a monitor pontosan jeleníti meg a színeket, bármilyen színmódot is használjon éppen.

CN7_-_Gleichzeitige_Kalibrierung.png

Ütemezett automatikus újrakalibrálás

Az egyenletes színpontosság elérése a monitor rendszeres jellegű kalibrálását igényli. A ColorNavigator oly módon is beállítható, hogy a beépített kalibrációs érzékelővel rendelkező monitor kalibrálására automatikusan, az előzetesen megadott időpontban, vagy rendszeres időközönként – akár a monitor kikapcsolását követően – kerüljön sor. Az olyan monitoroknál, amelyeknél a teljes mértékben automatikus kalibráció nem elérhető, a felhasználó egy általa meghatározott időközönként megjelenő emlékeztető beállításával gondoskodhat arról, hogy a színmegjelenítés az idő múlásával is egyenletes minőségű maradjon.

Ütemezett automatikus újrakalibrálás

Számítógéptől független, egységes kalibrációs beállítások

A ColorNavigator használatával az aktív kalibrációs célértékek az operációs rendszer helyett a monitor különböző színmódjaihoz rendelhetők hozzá, illetve menthetők. Így a felhasználóknak akkor sem szükséges újrakalibrálniuk a monitort, ha a kalibráció céljára szolgálótól eltérő számítógépet használnak.

CN7_-_Einheitliche_Kalibrierungseinstellungen.jpg

Monitorhoz hozzárendelhető kalibrációs adatok

Filmeknél alkalmazott emuláció 3D LUT feldolgozással

A ColorNavigator szoftvernek köszönhetően a videokészítésénél alkalmazott 3D-LUT fájlok színosztályozáshoz is felhasználhatók.

Kizárólag a CG sorozatú modelleknél támogatott. A CG2730, illetve CG2420 típusokra nem vonatkozik.

CN7_-_Filmemulation.jpg

A standard profilok manuális beállítása

A ColorNavigator szoftver a gyárilag kalibrált és profilozott színbeállítások fehérpont értékeinek és fényerősségének manuális beállítását is lehetővé teszi. A képfeldolgozó munkaállomás megvilágítási viszonyaitól vagy a felhasználó egyéni észlelésétől függően előfordulhat, hogy a próbanyomat-ellenőrzési nézet és a nyomat megjelenése nem felel meg tökéletesen egymásnak. Ekkor célszerű manuálisan beállítani a monitor megjelenítését a gyári kalibrálás alapján. Ily módon az adott megvilágításnál és a felhasználó egyéni észlelésének figyelembevétele alapján is a lehető legteljesebb mértékű egyezés érhető el a monitoron megjelenített próbanyomat-ellenőrzési nézet és a későbbi nyomat között. Ehhez kalibrációs érzékelő sem szükséges.

CN7_-_Manuelle_Justage.png

A CN6 és CN7 nem telepíthető ugyanarra a számítógépre. A CN7-ben létrehozott célpontok eltűnhetnek, ha a CN6 verziót futtatja.

Fejlesztők számára

ColorNavigator API

Az EIZO ColorNavigator API elérhető a szoftverfejlesztők és rendszergazdák számára, hogy a ColorNavigator 7 funkcióit harmadik féltől származó alkalmazásokba integrálhassák. Az integráció hatékonyan lehetővé teszi, hogy más alkalmazások bizonyos monitorkezelési funkciókat hajtsanak végre anélkül, hogy a felhasználónak külön ablakban kellene működtetnie a ColorNavigator 7-et. Az API segítségével elérhető ColorNavigator 7 funkciók közé tartozik a színmód módosítása, új kalibrációs célpont létrehozása, az Önkalibrálás végrehajtása vagy törlése, a kalibrációs eredmények lekérdezése és még sok más.

CN7_-_API_01.jpg

A ColorNavigator API segítségével például a stúdiók írhatnak egy szkriptet, amellyel közvetlenül a választott szerkesztőszoftverből végezhetnek el funkciókat. Ez lehetővé tenné a szerkesztők számára, hogy könnyedén, kevesebb kattintással és a szerkesztőalkalmazás felületének elhagyása nélkül megváltoztassák a monitor színmódját, hogy az megfeleljen az aktuális projektbeállításoknak. A különböző alkalmazások fejlesztői, például a videoszerkesztéshez, színminősítéshez, korrektúrázó rendszerekhez, digitális grafikához vagy akár távvezérléshez használt alkalmazások fejlesztői használhatnák az API-t a műveletek javítására a teljes munkafolyamatban.

CN7_-_API_02.jpg

A ColorNavigator API-hoz a ColorNavigator 7 Ver.7.1.12 vagy újabb verzió szükséges.

ColorNavigator API fejlesztői referenciaoldal

Műszaki adatok

KOMPATIBILIS OPERÁCIÓS RENDSZEREK

 

Mac

macOS Sonoma (14) / macOS Ventura (13) / macOS Monterey (12) / macOS Big Sur (11, M1) / macOS Big Sur (11, Intel) / macOS Catalina (10.15) / macOS Mojave (10.14)

Windows

Windows 11 / Windows 10* (64-bit) * The ARM-based Windows 10 is not supported.

Linux

Red Hat Enterprise Linux 7 (64-bit) / Red Hat Enterprise Linux 8 (64-bit)

Támogatott monitorok

 

ColorEdge modellek

A ColorNavigator 7 által támogatott monitorok teljes listája megtalálható az EIZO Global weboldalán.

Kompatibilis mérőeszközök

 

Kompatibilis mérőeszközök

A kompatibilis mérőeszközök listája megtalálható az EIZO Global weboldalán.

Ajánlott mérőeszközök

EX4

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

Adatlap - ColorNavigator

PDF | 2 MB

ColorNavigator 7 Introduction

(Angol)

PDF | 5 MB

Szoftver

ColorNavigator

A ColorNavigator szoftver a ColorEdge monitorok egyszerű és pontos kalibrálására szolgál.