Szoftver

ColorNavigator

A ColorNavigator szoftver a ColorEdge monitorok egyszerű és pontos kalibrálására szolgál.

Termékkép ColorNavigator

ColorNavigator

Színkezelő szoftver kreatív szakemberek számára

Kalibrációs és minőségbiztosítási szoftver

A rendszer a fényerő, a fehérpont és a gamma jellemzők előzőleg megadott célértékei alapján, automatikus módon végzi el a kalibrálást. A ColorNavigator 7 a színkezelő funkcióval rendelkező ColorEdge monitorokhoz kínált kalibrációs és minőségbiztosítási szoftverek legfrissebb verziója. Az előző verziók – ColorNavigator 6 és ColorNavigator NX – funkcióin kívül számos továbbfejlesztett megoldást tesz elérhetővé a különféle szakterületek kreatív alkotói számára. Az egyszerűbb hardveres kalibrálást lehetővé tevő szoftvernek köszönhetően kiszámíthatóbbá válnak a fotózási, tervezési, nyomtatási és videoszerkesztési munkafolyamatok.

Többféle színmód

Színmódok a ColorNavigatorban és a monitor OSD-ben

A ColorNavigator szoftveren és a monitor képernyőmenüjén keresztül elérhető színmódok

A monitor memóriájában számos színmód, így többek között az sRGB, AdobeRGB vagy Rec709 is elérhető. Ezek a ColorNavigator szoftverrel állíthatók be és kalibrálhatók.

A különböző módok között háromféleképpen válthat át a felhasználó: a módok közötti átváltás a képernyőn megjelenő kijelző Mód gombjával, a ColorNavigator szoftver használatával, és a tálcán található ColorNavigator ikonra kattintva lehetséges. Mivel a megfelelő ICC monitorprofil mindhárom esetben automatikusan aktiválódik az operációs rendszeren keresztül, a színkezelést támogató programok mindig figyelembe veszik a monitor aktivált beállításait, és kivétel nélkül a helyes színeket jelenítik meg.

A kalibrációs célértékek bármikor módosíthatók, kalibrálhatók és átnevezhetők.

Az összes színmód egyidejű kalibrálása

Egyidejű kalibrálás

A ColorNavigator szoftverrel az összes (alapértelmezett) színmód kalibrálása egyszerre végezhető el, így jelentős idő takarítható meg a használatával. A gyorsabb kalibrálást lehetővé tevő szoftvernek köszönhetően mindig biztos lehet benne, hogy a monitor pontosan jeleníti meg a színeket, bármilyen színmódot is használjon éppen.

Ütemezett automatikus újrakalibrálás

Az egyenletes színpontosság elérése a monitor rendszeres jellegű kalibrálását igényli. A ColorNavigator oly módon is beállítható, hogy a beépített kalibrációs érzékelővel rendelkező monitor kalibrálására automatikusan, az előzetesen megadott időpontban, vagy rendszeres időközönként – akár a monitor kikapcsolását követően – kerüljön sor. Az olyan monitoroknál, amelyeknél a teljes mértékben automatikus kalibráció nem elérhető, a felhasználó egy általa meghatározott időközönként megjelenő emlékeztető beállításával gondoskodhat arról, hogy a színmegjelenítés az idő múlásával is egyenletes minőségű maradjon.

Ütemezett automatikus újrakalibrálás

Számítógéptől független, egységes kalibrációs beállítások

A ColorNavigator használatával az aktív kalibrációs célértékek az operációs rendszer helyett a monitor különböző színmódjaihoz rendelhetők hozzá, illetve menthetők. Így a felhasználóknak akkor sem szükséges újrakalibrálniuk a monitort, ha a kalibráció céljára szolgálótól eltérő számítógépet használnak.

A monitoron tárolt kalibrációs adatok

Monitorhoz hozzárendelhető kalibrációs adatok

Filmeknél alkalmazott emuláció 3D LUT feldolgozással

A ColorNavigator szoftvernek köszönhetően a videokészítésénél alkalmazott 3D-LUT fájlok színosztályozáshoz is felhasználhatók.

Kizárólag a CG sorozatú modelleknél támogatott. A CG2730, illetve CG2420 típusokra nem vonatkozik.

Filmemuláció 3D LUT-tal

A standard profilok manuális beállítása

A ColorNavigator szoftver a gyárilag kalibrált és profilozott színbeállítások fehérpont értékeinek és fényerősségének manuális beállítását is lehetővé teszi. A képfeldolgozó munkaállomás megvilágítási viszonyaitól vagy a felhasználó egyéni észlelésétől függően előfordulhat, hogy a próbanyomat-ellenőrzési nézet és a nyomat megjelenése nem felel meg tökéletesen egymásnak. Ekkor célszerű manuálisan beállítani a monitor megjelenítését a gyári kalibrálás alapján. Ily módon az adott megvilágításnál és a felhasználó egyéni észlelésének figyelembevétele alapján is a lehető legteljesebb mértékű egyezés érhető el a monitoron megjelenített próbanyomat-ellenőrzési nézet és a későbbi nyomat között. Ehhez kalibrációs érzékelő sem szükséges.

Kézi kalibrálás

A CN6 és CN7 nem telepíthető ugyanarra a számítógépre. A CN7-ben létrehozott célpontok eltűnhetnek, ha a CN6 verziót futtatja.

Műszaki adatok

Kompatibilis operációs rendszerek

 

Mac

macOS Ventura (13) / macOS Monterey (12) / macOS Big Sur (11, M1) / macOS Big Sur (11, Intel) / macOS Catalina (10.15) / macOS Mojave (10.14)

Windows

Windows 11 / Windows 10* (64-bit) * The ARM-based Windows 10 is not supported.

Linux

Red Hat Enterprise Linux 7 (64-bit) / Red Hat Enterprise Linux 8 (64-bit)

Támogatott monitorok

CG3146, CG319X, CG248-4K, CG2700S, CG2700X, CG279X, CG2730, CG247X, CG2420, CG247, CS2730, CS2420

CG3145, CG318-4K, CG277, CG276*, CG275W*, CG246*, CG245W*, CX271*, CX270*, CX241, CX240*, CS270, CS240, CS230*

* A színmód kiválasztása funkció nem elérhető; a beállítható értékek modellenként eltérnek

Kompatibilis mérőberendezések

A kompatibilis mérőberendezések listája az angol nyelvű EIZO Global webhelyen tekinthető meg.

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

ColorNavigator 7 Introduction

(Angol)

PDF | 5 MB

Szoftver

ColorNavigator

A ColorNavigator szoftver a ColorEdge monitorok egyszerű és pontos kalibrálására szolgál.

Garancia

Az EIZO legfeljebb öt év garanciát vállal, bár egyes termékekre ettől eltérő garanciaidő vonatkozik. Az egyes termékekre vonatkozó pontos garanciaidőszakok vagy a fenti garanciális feltételekben, vagy az adatlapon, vagy az EIZO nemzetközi weboldalán találhatók. A hosszú garanciális időszakokat egy rendkívül fejlett gyártási folyamat teszi lehetővé, amely egy egyszerű sikerelvre épül: kifinomult és innovatív monitortechnológia, amelyet csúcskategóriás anyagokból gyártanak. Az 5 éves garancia az Ön számára nagyfokú beruházásbiztonságot és megtakarítást jelent a nyomonkövetési költségeken (teljes tulajdonlási költség), amelyek garanciális szolgáltatás nélkül például karbantartás és javítás esetén merülnének fel.

  • Innovatív szervizkoncepció az EIZO-tól, amely mércét állít és megfelel a hosszabb amortizációs időszakok felé mutató trendnek. Biztonság, amely meggyőz és amelyre számíthat.
  • Az első osztályú anyagok és a gondos kivitelezés biztosítják a rendkívüli hosszú élettartamot, és így lehetővé teszik a hosszú garanciális időszakokat.
  • Elkerülhetők azok a nyomonkövetési költségek, amelyek garanciális szerviz nélkül felmerülnének, pl. karbantartás és javítás esetén, és optimális költségátláthatóságot eredményeznek (Total Cost of Ownership (TCO)).
Az EIZO garanciális szolgáltatásainak részletei