Szoftver

EIZO Monitortest

Az EIZO saját fejlesztésű szoftverével gyorsan és egyszerűen elvégezhető a monitor paramétereinek és egyéb jellemzőinek vizsgálata.

Termékkép EIZO Monitortest

Monitor teszt

Tegye próbára monitorját!

Az EIZO Monitortest szoftverrel gyorsan és egyszerűen megállapítható a monitor képminősége. 13 különböző vizsgálat választható, így többek között a monitor egységes képmegjelenítése és a szövegek élessége is ellenőrizhető. Az esetleges képpont hibákon kívül a látószög-stabilitási jellemzőkről is gyorsan képet alkothat.

Hasznos tudnivaló:

Mivel az EIZO Monitortest eljárásait a különböző monitorkategóriák alapján állították össze, egyes modellek sikeresen, míg mások kevésbé kiemelkedően teljesítik az egyes vizsgálatokat. Így például a videojátékokhoz kifejlesztett modelleket különösen rövid reakcióidő, a grafikai monitorokat pedig egységes képmegjelenítés és egyenletes színátmenetek jellemzik. Következésképpen a monitor egyes értékeit mindig az adott kategória jellemzői alapján kell megítélni. Ezért kérjük, hogy minden esetben vegye figyelembe a gyártó által megadott műszaki adatokat (különös tekintettel a képpont hibák vizsgálataira). Azt javasoljuk, hogy elsötétített helyiségben végezze el a Monitortest-vizsgálatot. Ez azért lényeges, mert a sötétebb képrészletek nagyobb pontossággal értékelhetők ki.

Tesztkép

Előkészületek:

A pontosabb eredmény érdekében várjon egy keveset (lehetőleg 30 percet), hogy a monitor elérje az üzemi hőmérsékletet. A vizsgálatot megelőzően a képernyő megtisztításáról se feledkezzen meg, mivel a porszemcsék okozta fényvisszaverődések képpont hibáknak tűnhetnek.