Szoftver

Quick Color Match

A Quick Color Match szoftver segítségével jelentősen egyszerűbbé válik az otthoni, tintasugaras nyomtatók használatához szükséges összetett színkezelési feladatok végrehajtása.

Termékkép Quick Color Match

Adobe, Canon, Epson és EIZO

Egységben az erő!

A Quick Color Match használatával a monitor, a szoftver és a nyomtató beállításai „húzd és ejtsd” módon végezhetők el. Így rendkívül gyorssá és egyszerűvé válnak a monitor és a nyomatok közötti színillesztési feladatok.

Az EIZO a Quick Color Match szoftvert az Adobe, Canon és Epson cégekkel együttműködve fejlesztette ki. A piacvezető vállalatokkal folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően az EIZO új szoftverével lényegesen gyorsabbá és egyszerűbbé válik a fényképek otthoni, tintasugaras fotónyomtatókon keresztüli kinyomtatása.

QCM partner

Mindössze néhány kattintás

Gyors és egyszerű színkezelés

A hardveres és szoftveres beállítások összehangolása hiányában még a legkiemelkedőbb számítógépes rendszerek sem alkalmasak a színek megfelelő megjelenítésére. Ehhez előbb a monitornak a képfeldolgozó szoftver színkezelésének megfelelő beállítása, majd a nyomtatóbeállítások elvégzése szükséges. Ha az említett beállításoknak akár csak az egyikére nem kerül sor, nagy valószínűséggel különbözni fog egymástól a kép monitoron és nyomaton történő megjelenítése.

A Quick Color Matchnek köszönhetően a felhasználónak csak a kívánt papírtípust kell kiválasztania, a szükséges színkezelési beállításokat a szoftver végzi el, így a monitor és a nyomatok közötti színillesztési feladatok gyorsan és egyszerűen, mindössze néhány egérkattintással végrehajthatók.

Monitor mit Quick Color Match szoftver

A Quick Color Match szoftverrel egyszerűbbé válnak a színkezelés alábbi lépései

1. A monitor beállítása

A kívánt fényképnek a Quick Color Match kezelőfelületére történő behúzását követően a szoftver automatikusan végzi el a ColorEdge monitorhoz tartozó fehérpont-, fényerő- és gammaértékek, valamint a színtér (AdobeRGB) szükséges beállításait, a kapcsolódó profilt pedig az operációs rendszerben őrzi meg.

2. A képfeldolgozó szoftver beállítása

A Quick Color Match megnyitását követően megjelenik a kívánt kép a képfeldolgozó szoftveren (a Photoshop CC használatát javasoljuk) keresztül, és aktiválódik a csatlakoztatott nyomtatóhoz, illetve az alkalmazott papírtípushoz illeszkedő próbanyomat-ellenőrzési nézet. Így a felhasználó azonnal ellenőrizheti, hogy az adott téma miként mutat majd a kiválasztott papírtípuson.

3. A nyomtató beállítása

Miután elkészült a kép, a Quick Color Match továbbítja azt az Epson Print Layout, illetve Canon Print Studio Pro beépülő modul számára, és kiválasztja az EIZO által javasolt színbeállítást. A felhasználónak ezután mindössze a kép és a szegély méretét kell kiválasztania.

4. A kép kiértékelése

A monitoron történő megjelenítés és a nyomat összevetése során a megfelelő megvilágítás kiemelkedő jelentőséggel bír. Azt javasoljuk, hogy 5000 vagy 6500 Kelvin alapértelmezett színhőmérséklettel rendelkező fényforrást (normál fényt) használjon. A monitor fehérpont jellemzőjeként is ezt az értéket kell beállítani a Quick Color Match szoftveren keresztül. Így a nyomtatás során is torzításmentes megjelenítés érhető el.

EIZO ColorNavigator vagy Quick Color Match?

ColorNavigator

A monitor kalibrálására szolgáló, professzionális ColorNavigator szoftver alkalmazásával a felhasználó számtalan lehetőség közül választhat a ColorEdge monitorok hardveres beállításai során. A kezdő felhasználók számára is egyszerű kezelhetőséget nyújtó ColorNavigator szoftver a rendkívül összetett kalibrálási eljárások elvégzését is lehetővé teszi. A képfeldolgozó szoftver, illetve a nyomtató beállításai nem érintik a ColorNavigator szoftver működését.

ColorNavigator Pillanatkép

Quick Color Match

Az otthoni, tintasugaras nyomtatók használatakor a képfeldolgozó munkafolyamattal kapcsolatos valamennyi színkezelési beállítást a Quick Color Match végzi el. Ezáltal a monitor és a nyomatok közötti színillesztési feladatokat a színkezelés témakörében kevésbé jártas felhasználók is gyorsan és egyszerűen végezhetik el. A Quick Color Match szoftver ezenkívül a monitor rendszeres jellegű kalibrálását is lehetővé teszi.

Quick Color Match Pillanatkép

Műszaki adatok

Quick Color Match szoftverrel kompatibilis készülékek

 

Monitorok

EIZO ColorEdge monitorok

Canon nyomtatók

PIXMA PRO-1, PIXMA PRO-10, PIXMA PRO-10S, PIXMA PRO-100, PIXMA PRO-100S, imagePROGRAF PRO-1000

Epson nyomtatók

SC-P400, SC-P600, SC-P700, SC-P800, SC-P900, Series, Stylus Photo R2000, Stylus Photo R3000

Canon beépülő modulok

Print Studio Pro (2.2.0 verziótól)

Epson beépülő modulok

Epson Print Layout (1.3.5 verziótól)

Szoftverek

Adobe Photoshop CC / CS6 (ajánlott), Adobe Photoshop Lightroom, Adobe Photoshop Elements, Canon Digital Professional, Nikon ViewNX-i (e szoftverek használatakor a szükséges beállításokat manuális módon kell elvégezni). A színillesztés a nyomtatóhoz tartozó, beépülő modulon, nem pedig a képfeldolgozó szoftveren keresztül történik

Operációs rendszerek

Windows 10 / 8.1, macOS Sierra (10.12) or later

Canon papírtípusok

Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy, Photo Paper Pro Luster, Photo Paper Pro Premium Matte, Photo Paper Plus Semi-Gloss, Matte Photo Paper

Epson papírtípusok

Premium Glossy, Semigloss, Premium Luster, Archival Matte, Matte, Velvet Fine Art Paper, UltraSmooth Fine Art Paper

ILFORD papírtípusok

Gold Fibre Silk, Gold Fibre Gloss, Smooth Cotton Rag, Textured Cotton Rag, Smooth Pearl, Smooth Gloss

Pictorico papírtípusok

Pro Hi-Gloss White Film, Pro Hi-Gloss Photo Paper, Pro Semi-Gloss Paper, Pro Cotton Paper, Pro Soft-Gloss Paper, Pro Design Paper Plus, GEKKO Blue

Hahnemühle papírtípusok

FineArt Baryta, Photo Rag Baryta, Photo Rag, Photo Rag Bright White, Photo Rag Ultra Smooth, German Etching, Photo Luster, Photo Matt Fibre

SIHL papírtípusok

Metallic Pearl High Gloss Photo Paper 290, High Gloss Photo Paper 300, Lustre Photo Paper 300, Lustre Photo Paper Duo 300, Satin Baryta Paper 295, Smooth Matt Cotton Paper 320, Textured Matt Cotton Paper 320

Tecco papírtípusok

PHOTO PM230 Matt, PHOTO PL285 Luster, PHOTO PUW285 Glossy Ultra White, PHOTO PFR220 DUO Fine Art Rag, PHOTO GB330 Galleryboard, PHOTO BT270 Baryt, PHOTO BMT275 Baryt Matt

IseWashi Photo papírtípusok

Yukiiro, Torinoko, Basewo, KiyoraBasewo

Tesuki IseWashi papírtípusok

Oonaosi, Mitumata, Husho

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

Quick Color Match Guide

(Angol)

PDF | 3 MB

Szoftver

Quick Color Match

Az EIZO a Quick Color Match szoftvert az Adobe, Canon és Epson cégekkel együttműködve fejlesztette ki. A piacvezető vállalatokkal folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően az EIZO új szoftverével lényegesen gyorsabbá és egyszerűbbé válik a fényképek

Garancia

Az EIZO legfeljebb öt év garanciát vállal, bár egyes termékekre ettől eltérő garanciaidő vonatkozik. Az egyes termékekre vonatkozó pontos garanciaidőszakok vagy a fenti garanciális feltételekben, vagy az adatlapon, vagy az EIZO nemzetközi weboldalán találhatók. A hosszú garanciális időszakokat egy rendkívül fejlett gyártási folyamat teszi lehetővé, amely egy egyszerű sikerelvre épül: kifinomult és innovatív monitortechnológia, amelyet csúcskategóriás anyagokból gyártanak. Az 5 éves garancia az Ön számára nagyfokú beruházásbiztonságot és megtakarítást jelent a nyomonkövetési költségeken (teljes tulajdonlási költség), amelyek garanciális szolgáltatás nélkül például karbantartás és javítás esetén merülnének fel.

  • Innovatív szervizkoncepció az EIZO-tól, amely mércét állít és megfelel a hosszabb amortizációs időszakok felé mutató trendnek. Biztonság, amely meggyőz és amelyre számíthat.
  • Az első osztályú anyagok és a gondos kivitelezés biztosítják a rendkívüli hosszú élettartamot, és így lehetővé teszik a hosszú garanciális időszakokat.
  • Elkerülhetők azok a nyomonkövetési költségek, amelyek garanciális szerviz nélkül felmerülnének, pl. karbantartás és javítás esetén, és optimális költségátláthatóságot eredményeznek (Total Cost of Ownership (TCO)).
Az EIZO garanciális szolgáltatásainak részletei