Alert-to-Action

Biztonsági megoldás bankok és pénzintézetek számára

Nézze meg, mire van szüksége, amikor szüksége van rá.

Teaser_Banks.jpg

A bankok és hitelintézetek több milliárd dollárnyi befektetések, jövedelmek és megtakarítások kezeléséért felelősek, és hatalmas mennyiségű magáninformációt kezelnek. Mint ilyenek, gyakran válnak bűncselekmények célpontjává. A pénzügyi eszközök éjjel-nappal történő védelme attól függ, hogy a biztonsági személyzetnek és a banki alkalmazottaknak milyen kritikus információk állnak rendelkezésükre a bűncselekmények megelőzése és az ügyfelek vagyonának védelme érdekében.

A biztonságos környezet fenntartása

Az ügyfelek és a munkavállalók védelme

A banki munka érzékeny jellege miatt a bankfiókok alkalmazottainak biztonsága kiemelt fontosságú. A helyiségek biztosítása nyitás vagy zárás előtt kulcsfontosságú az incidensek megelőzése és az alkalmazottak biztonságának garantálása érdekében. Létfontosságú, hogy a biztonsági személyzet - például a közvetítő biztonsági szolgálaton keresztül alkalmazott biztonsági személyzet - a banki alkalmazottak és az ügyfelek biztonsága érdekében magas szintű helyzetfelismerést alakítson ki a környezetről.

Image1.jpg

A videokezelő rendszerekkel (VMS), videoanalitikával vagy más biztonsági rendszerekkel integrálva az üzemeltetők éjjel-nappal vizuálisan ellenőrizhetik a helyiségek biztonságát, és valós időben értesítést kapnak, ha valami nem stimmel. A monitor vagy az IP dekóderdoboz vizuális jelzést adhat, ha gyanús tevékenység történik a területen, és azonnali protokollintézkedéseket kezdeményezhet, amelyek a biztonságos környezet fenntartásához szükségesek. Ezenkívül a Alert-to-Action a banki személyzet számára fokozott vizuális tudatosságot biztosíthat a videóelemzés vagy az arcfelismerés integrált használatával. Ily módon a pénztárosok figyelmeztethetők a gyanús viselkedésre, az ismert gyanúsítottak azonosíthatók vagy a csalási kísérletek felismerhetők az eszközök védelme érdekében.

Hozzáférésbiztonság az eszközök védelme érdekében

Az érzékeny területek vizuális megfigyelése

A pénzintézetek különböző mértékű hozzáférést biztosítanak alkalmazottaiknak az olyan érzékeny területekre, mint a páncélszekrények, a készpénzfiókok és a készpénzraktárak, ahol a készpénzkészleteket és a napi működéshez szükséges egyéb értéktárgyakat tárolják. Emellett az ügyféltranzakciókat támogató készpénzállományok kezelése megköveteli, hogy a készpénzszállítók és a karbantartó technikusok is hozzáférési jogosultsággal rendelkezzenek bizonyos területekhez. Ezek a rendkívül érzékeny területek gyorsan belső lopások célpontjává válhatnak, ha nincsenek alapos biztonsági intézkedések. Ezeknek a területeknek a proaktív figyelemmel kísérése valós idejű értesítések segítségével segíthet azonosítani, ha egy alkalmazott megszegte a protokollt, és megelőzheti a veszteségeket, mielőtt azok bekövetkeznének.

Image2.jpg

A Alert-to-Action funkcióval az IP dekóder monitor vagy IP dekóder doboz riasztást küldhet, ha a csatlakoztatott beléptető rendszer bizonyos protokolloktól való eltérést észlel. Például, ha két alkalmazott jelenléte szükséges egy széf kinyitásához vagy egy készpénzfiókhoz való hozzáféréshez, de csak egy alkalmazott van jelen vagy próbál belépni a területre, riasztás küldhető a helyszíni biztonsági személyzetnek, hogy azonnal reagálhassanak.

Megoldás: Alert-to-Action

Testreszabható eseményválasz

Az EIZO IP-dekóder megoldásainak webes API-ja támogatja a helyi biztonsági rendszerekkel és eszközökkel való testreszabott integrációt, hogy lehetővé tegye a hálózaton keresztül történő kommunikációt és a riasztásokra való reagálást. Ha esemény történik, és riasztást küld az IP-kamerák, a beléptető rendszer, a veszélyérzékelő, a VMS vagy más rendszerek, az EIZO megoldása előre meghatározott művelettel válaszol, például elrendezésbeállítással, üzenet megjelenítésével, hangaktiválással, kamera beállításával, maszkolással és így tovább. Az intelligens vizuális kommunikációs rendszer munkafolyamatba való beépítése előrelépést jelent a bankok átalakulásának támogatásában az időben történő riasztások révén, miközben növeli a pénzintézetek által kezelt nagy értékű eszközök és érzékeny információk biztonságát.

Image3.jpg

Megfelelő termékek