Alert-to-Action

Biztonsági megoldás az ipar és a termelés számára

See what you need, when you need it.

content-stage-factories.jpg

A termelési személyzetnek, a felügyelőknek és a biztonsági személyzetnek azonnali hozzáféréssel kell rendelkezniük a létfontosságú információkhoz, hogy megelőzzék a termelés megszakadását, és biztosítsák a személyzet és a berendezések biztonságát a napi műveletek során.

A termelési folyamat védelme a teljes kapacitás fenntartása érdekében

Eseményre adott reakció az ipar számára

Az iparban a gyártási ütemtervek betartása nemcsak a vállalkozás sikere szempontjából kritikus, hanem a megtermelt áruk és anyagok ellátási lánchoz való hozzájárulása szempontjából is. A termelési idő kiesése negatívan hat a termelékenységre, és egyes iparágakban a zavarok akár az alapvető funkciók és a lakosság ellátásának megromlásához is vezethetnek.

Image1.jpg

Az EIZO IP-dekóder megoldásai a Alert-to-Action funkcióval támogatják a biztonsági, videoanalitikai és beléptető rendszerekkel való testreszabható integrációt. Ez azt jelenti, hogy kétirányú kommunikációs eszközként működhetnek, és bizonyos eseményekre reagálva riasztást adhatnak a termelési személyzetnek vagy a felügyelőknek.

A videóelemzéssel ellátott IP-kamerák vagy a gépi látáshoz dedikált kamerák például képesek észlelni a gyártósor rendellenes állapotát, a gépek meghibásodását vagy túlmelegedését, vagy figyelemmel kísérni a termékáramlást a gyárban, és figyelmeztető üzenetet küldeni. Az IP dekóder megoldások programozhatók úgy, hogy figyelmeztetésként automatikusan felnagyítsák a képmegjelenítést, vizuális figyelmeztetéseket, például szöveges üzenetet vagy színes keretet jelenítsenek meg a személyzet aktív értesítésére.

Ezzel szemben az IP-dekóder monitorról vagy az IP-dekóder dobozból is küldhetők parancsok. Például egy jelzőlámpához a gyártásban, hogy gyorsan felhívja a helyszínen lévő személyzet figyelmét egy adott helyre. Így a termelésirányítás is értesülhet, ha probléma merül fel, hogy gyorsan megtegye a szükséges intézkedéseket, és megakadályozza a termelés súlyos zavarát vagy teljes leállítását. Ezenkívül a teljesen automatizált, emberi beavatkozást alig vagy egyáltalán nem igénylő gyártási műveletek az EIZO megoldással integrált riasztórendszer előnyeit is kihasználhatják, így meghibásodás vagy hiba esetén a kinti személyzet azonnal értesítést kaphat, hogy intézkedjen.  

Snižování rizik a nebezpečí na pracovišti pro bezpečnost zaměstnanců

Viditelnost ve vysoce rizikových prostředích

Manipulace s nebezpečnými stroji a látkami, vlečení vozidel a další rizikové činnosti mohou přispět k úrazům na pracovišti. Zabezpečení pracovního prostředí pro zajištění bezpečnosti a ochrany zaměstnanců je nejvyšší prioritou. Pracovní úrazy mají také přímý vliv na výrobní proces, který může být v případě nehody nutné přerušit.

Image02.jpg

Při použití ve spojení se systémem správy videa (VMS), videoanalýzou nebo jinými bezpečnostními systémy mohou dekodéry IP společnosti EIZO aktivně chránit pracovníky v dílně tím, že v případě nehody rychle reagují. Díky funkci Alert-to-Action může monitor poskytnout vizuální indikaci, když kamery nebo bezpečnostní systémy zjistí rizikovou akci, například když zaměstnanci vstoupí do zóny s omezeným přístupem nebo do nebezpečné zóny, nebo když stroje selžou nebo mají nebezpečné provozní podmínky. Tímto způsobem lze rychle přijmout opatření a obnovit bezpečnost. Snížení rizik na pracovišti zajišťuje bezpečnost zaměstnanců a pomáhá předcházet přerušení výroby v důsledku nehod.

A termelési helyszínek, eszközök és szellemi tulajdon védelme

Védelem éjjel-nappal

A termelési létesítmények az ott tárolt anyagok, berendezések és gépek értéke miatt lopás, szabotázs és vandalizmus célpontjai lehetnek. Nemcsak a fizikai eszközöket, hanem a gyártási folyamatokat, a szellemi tulajdont és az üzleti titkokat is védeni kell.

Image03.jpg

A helyi beléptető rendszerrel integrálva az EIZO IP-dekóder megoldásai aktív szerepet vállalhatnak a helyiségek védelmében. A Alert-to-Action funkcióval vizuálisan megjelenítik a kamera vagy a VMS érzékelését, amikor illetéktelen személyek lépnek be a helyiségekbe vagy a korlátozott hozzáférésű területekre, például raktár- vagy szerverszobákba, amikor gyanús személyek furcsán viselkednek vagy szabotálják a berendezéseket. A mozgásérzékeléssel vagy analitikával rendelkező IP-kamerák riasztást küldhetnek a monitorra, amely automatikusan megváltoztatja az elrendezést, vagy vizuális jelzést jelenít meg a képernyőn, hogy azonnal értesítse a biztonsági személyzetet. Ezenkívül az IP-monitorról vagy a dekóderdobozról parancs küldhető egy hangjelzés aktiválására egy hangos biztonsági rendszeren keresztül, hogy elriassza a behatolókat, mielőtt kárt okoznának, és távolról megvédje az épületet.

Bizonyos termékek és iparágak, például az élelmiszeripar, a gyógyszeripar, a vegyipar stb. esetében elengedhetetlen, hogy a gyártóüzemek a környezeti hatásoktól is megvédjék anyagaikat. A terület hőmérsékletét és páratartalmát mérő, környezeti érzékelőkkel ellátott rendszereket például arra használják, hogy biztosítsák az érzékeny alkatrészek, romlandó termékek és egyéb anyagok megfelelő minőségellenőrzését és biztonságos tárolását a gyártásban való felhasználásig. Ha rendellenes környezeti feltételeket vagy szennyeződéseket észlel, a telepített rendszer riasztást küldhet az IP-monitorra vagy -dobozra, amely aztán vizuális riasztást jelenít meg, hogy a felügyelők intézkedhessenek.

Megoldás: Alert-to-Action

Alkalmazkodó eseményre adott reakció

Az EIZO IP-dekóder megoldásainak webes API-ja támogatja a helyi biztonsági rendszerekkel és eszközökkel való egyedi integrációt a riasztásra való reagálás érdekében. Amikor esemény történik, és riasztást küld az IP-kamera, a beléptető rendszer, a veszélyérzékelő, a VMS vagy más rendszerek egyike, az EIZO megoldás előre meghatározott művelettel reagál, például elrendezés beállításával, üzenet megjelenítésével, hang aktiválásával, kamera beállításával, (de)maszkolással és még sok mással. A biztonsági és felügyeleti rendszer optimalizálása az eseményekre való intelligens reagálással biztonságosan és hatékonyan védi a termelési vagy gyártási környezetet.

Image3.jpg

Megfelelő termékek