Alert-to-Action

Biztonsági megoldás a vasúti közlekedés számára

See what you need, when you need it.

stage-content_railway.jpg

A növekvő utasszám és a növekvő teherforgalom miatt fejlett, integrált megoldásokra van szükség a vasúti közlekedés hatékonyságának növelése, a biztonság garantálása és a személyzet terheinek csökkentése érdekében.

Egyrészt a nagy, forgalmas területek hatékony felügyelete, másrészt az utasok és a szállított áruk biztonságának garantálása növeli a hatékony, valós idejű értesítések iránti igényt.

A vasúti személyzet támogatása a zavartalan működés biztosítása érdekében

Gyors beavatkozás nagy forgalmú környezetben

A forgalmas metróállomásokon és a nagy közlekedési csomópontokban az irányítóteremnek egyszerre több kulcsfontosságú területet kell szemmel tartania, például a jegykiadó területeket, a peronokat vagy a teherforgalmi területeket, hogy a szolgáltatásokat biztosítani tudja, és reagálni tudjon az esetleges problémákra. Az ilyen környezetekben nyomon követett nagy mennyiségű képi információ valós idejű tanácsadó üzeneteket igényel a tömegek és az utasforgalom jobb irányítása, a veszélyes helyzetek elkerülése és az incidensek kivizsgálásának megkönnyítése érdekében.

Image1.jpg

Az EIZO IP-dekóder megoldásai a Alert-to-Action funkcióval rugalmasan integrálhatók a biztonsági, életvédelmi és beléptető rendszerekbe. Ez azt jelenti, hogy az IP dekóder monitor és maga az IP dekóder doboz kétirányú kommunikációs eszközként szolgálhat, és bizonyos események bekövetkezésekor közvetlenül riasztásokat küldhet a személyzetnek.

A videóelemzéssel ellátott IP-kamerarendszerek képesek azonosítani ezeket az eseményeket, és például a túlzsúfoltság, a lézengés, a fizetés megkerülése és a rossz irányban mozgó emberek észlelésére használhatók. Ez segít a biztonsági személyzetnek azonosítani azokat a területeket, ahol intézkedésre van szükség.

Az IP dekóder megoldások programozhatók úgy, hogy figyelmeztetésként automatikusan felnagyítsák a képmegjelenítést, vizuális figyelmeztetéseket, például szöveges üzenetet vagy színes keretet jelenítsenek meg. Így a szolgáltatás megszakításai, különösen a nagy utasforgalom idején, minimálisra csökkennek, és a zavartalan működés biztosított.

A Alert-to-Action a videóelemzésre való reagálásra is használható, amely lehetővé teszi a felügyelet nélkül hagyott poggyászok és gyanús tárgyak vagy személyek észlelését. Ez lehetővé teszi a biztonsági személyzet számára, hogy reagáljon a potenciálisan fenyegető helyzetekre, mielőtt azok eszkalálódnának, vagy hogy célzott támogatást nyújtson a rendőrségnek a biztonság garantálása érdekében.

Balesetmegelőzés az akadályok észlelésével

Vizuális riasztás a pályán lévő akadályokról

Az emberek, állatok és járművek akadályozhatják a vonatforgalmat a vágányokon vagy a vasúti átjárókon, ami nemcsak az érintettekre jelent veszélyt, hanem a vasúti közlekedést is megzavarja. A hatékony, valós idejű riasztások lehetővé teszik az üzemeltetők számára, hogy biztosítsák az utasok, valamint a környező környezet és az élővilág biztonságát. Emellett a lehető legjobb szolgáltatást biztosítja az utasok számára.

Image2.jpg

Az Alert-to-Action arra használható, hogy a műveleti központokat figyelmeztesse a váltóknál, vasúti átjáróknál, alagutakban vagy más, magas kockázatú területeken található akadályokra, például emberekre, állatokra vagy járművekre. Amikor az objektumérés eseményt jelent az EIZO IP dekódoló megoldásnak, az azonnal megjelenít egy üzenetet vagy más vizuális jelzést a képernyőn az Alert-to-Action segítségével.

Az objektumérzékelő rendszerek és a figyelmeztető rendszerek arra is használhatók, hogy figyelmeztessenek a kidőlt fákra, sziklákra vagy más tárgyakra, amelyek az útvonalban vannak. Ez lehetőséget biztosít a probléma távoli vizuális ellenőrzésére, mielőtt a személyzetet a helyszínre küldenék, így tévesen beindított riasztás esetén megtakaríthatók az erőfeszítések és az erőforrások.

A vasúti vagyon és létesítmények éjjel-nappal történő védelme

Láthatóság a nem lakott területeken

A vasúti infrastruktúra üzemeltetési irodák, pályaudvarok és peronok, karbantartó létesítmények, raktárak és raktárak nagy hálózatából áll. A biztonság fenntartása, a behatolások megelőzése és az incidensekre való reagálás kiemelkedő fontosságú. E kulcsfontosságú területek folyamatos figyelemmel kísérése kihívást jelent, különösen korlátozott létszámú személyzet mellett. Az integrált vizuális rendszerek segítenek az üzemeltetőknek, karbantartóknak és biztonsági csapatoknak abban, hogy biztosítsák ezeknek a helyszíneknek a biztonságát.

Image3.jpg

A helyi beléptető rendszerbe integrálva az EIZO IP-dekóder megoldásai aktív szerepet vállalhatnak a létesítmények védelmében. A Alert-to-Action funkcióval a monitor jelzi, ha a tárgyérzékelés azt jelzi, hogy illetéktelen személy lép be egy korlátozott területre, például a vasúti raktárakba és a raktérbe. Például egy megfigyelő kamera mozgásérzékeléssel riasztást küldhet a monitorra, amely automatikusan megváltoztatja az elrendezést, vagy vizuális jelzést jelenít meg a képernyőn, hogy azonnal értesítse a személyzetet.

A Megoldás: Alert-to-Action

Alkalmazkodó reagálás az eseményekre

Az EIZO IP-dekóder megoldásainak webes API-ja támogatja a helyi biztonsági rendszerekkel és eszközökkel való egyedi integrációt, hogy lehetővé tegye a hálózaton keresztül történő kommunikációt és a riasztásokra való reagálást. Amikor egy esemény történik, és az IP-kamerák, a beléptető rendszer, a veszélyérzékelő, a VMS vagy más rendszerek riasztást küldenek, az EIZO megoldás előre meghatározott művelettel reagál, például elrendezés beállításával, üzenet megjelenítésével, hangaktiválással, kamera beállításával, maszkolással és még sok mással. Az intelligens vizuális kommunikációs rendszer beépítése a munkafolyamatba egy lépés a biztonsági rendszerek jövőbiztosítása felé, mivel a biztonsági és vasúti személyzetnek naponta nagy mennyiségű információt kell kezelnie. A biztonsági és felügyeleti rendszer intelligens eseményre adott válaszokkal történő optimalizálása biztosítja, hogy a közlekedési szolgáltatók biztonságos és hatékonyan működő környezetet nyújthassanak ügyfeleik és személyzetük számára.

Image3.jpg

Megfelelő termékek