Integrált megoldás

Az IP kamerához vagy külső kapcsolóhoz hozzácsatlakoztatható DuraVision FDF2711W-IP monitor a kapcsolat létrehozását követően azonnal lejátssza a kívánt videotartalmakat. Mivel nem szükséges számítógép, szoftver vagy további hardver az 1920 x 1080 (Full HD) felbontású monitor használatához, kevesebb időt és energiát igényel az üzembe helyezése. Ezen túlmenően kiküszöbölhetők vele a hagyományos konfigurációkkal kapcsolatos hibaforrások és biztonsági kockázatok, mivel az érzékeny jellegű vizuális adatok kezelése kevesebb technikai előfeltétel teljesítését igényli.

IP-dekódoló monitor: Integrált megoldás
IP-dekódoló monitor
IP decoder solution: Hagyományos monitor
Hagyományos monitor

Videodekódolás

A H.265 (HEVC), valamint H.264 és MJPEG kodekek dekódolására is alkalmas DuraVision FDF2711W-IP a valós idejű megjelenítésnek köszönhetően bármilyen helyzet gyors kiértékelését lehetővé teszi. A kiemelkedő képfrissítési frekvenciát (fps – képkocka/másodperc) nyújtó dekódoló technológia használatával pedig a nagy felbontású videók is tökéletes minőségben jeleníthetők meg. A készülékkel akár 16 különböző, Full HD (1920 x 1080) felbontású videofelvétel is egyidejűleg jeleníthető meg a monitoron, állandó, 20 fps képfrissítési frekvenciával.

Videók dekódolása
Példa különböző felbontásoknál elérhető képfrissítési frekvenciákra.

Többmonitoros konfiguráció

A DuraVision FDF2711W-IP monitor HDMI-kimenete egy további, legfeljebb Full HD felbontású (1920 x 1080) monitor csatlakoztatását is lehetővé teszi. Az így létrehozható többmonitoros munkakörnyezetben a felhasználó rugalmas módon, két különböző képernyőn jelenítheti meg az ugyanazon hálózati forrásból származó videókat.

IP Decoding Monitor: Multi-Monitor-Viewing

IP kamerák videofelvételeinek valós idejű közvetlen lejátszása

Az IP kamerák és a DuraVision FDF2711W-IP monitor közötti közvetlen kapcsolatnak köszönhetően decentralizált videofelvételi rendszerek használata – például a felvételek videokamerára történő közvetlen mentése, vagy felhőrendszerű archiválás alkalmazása – nélkül is valós időben játszhatók le a videók. Így az olyan felhasználási módokhoz is nagyszerű megoldást nyújt, amelyek bár valós idejű lejátszást igényelnek, a rögzített felvételek mentése azonban nem lehetséges, illetve elkerülendő.

Live Streaming directly from IP cameras

Vészhelyzetben is megbízható, videokezelő rendszertől független megoldás

A korszerű videofelügyeleti rendszereknél a megfelelő videokezelő rendszer a megbízható videolejátszás alapja. Bár a platform a kiszolgáló redundáns jellegének köszönhetően megbízható védelmet nyújt az előre látható eseményekkel szemben, a kezelőkkel kliensen keresztüli kapcsolatot létesítő videokezelő rendszer adott esetben biztonsági kockázatnak tekinthető. A videokezelő rendszertől függetlenül működő IP-dekódoló készülék azonban az olyan esetekben is megfelelő védelmet biztosít, ha az előbbit megtámadják vagy kikapcsolják. Ugyanis közvetlenül a hálózati kapcsolatra alkalmas biztonsági kamerákhoz csatlakoztatható.

Beállítható képernyő-elrendezés

A felhasználóbarát internetes kezelőfelületen keresztül hétféle alapértelmezett módon állítható be a videofelvételek elrendezése, akár 32 video képek megjelenítését is lehetővé téve ezzel. Az egyéni igények kielégítése és a rugalmas felhasználás érdekében azonban akár teljes mértékben személyre is szabható az egyes monitorokon megjelenítendő képernyők elrendezése. A videókat megjelenítő ablakok egyesítésével a fontosnak tartott területekre összpontosíthat, megosztásukkal pedig részletesebb módon tekintheti meg a kívánt tartalmat. A videofelvételek az eredeti képarány szerint, vagy a testre szabott felületet teljes mértékben kitöltve is megtekinthetők.

Custom Screen Layout
Akár 32 különböző képernyő egyidejű megjelenítésére is alkalmas, osztott képernyős nézet.
Egyéni képernyő-elrendezés

Képrögzítést lehetővé tevő szekvenciális kijelző

A szekvenciális képmegjelenítésnek köszönhetően a felhasználó által kiválasztott videofolyam a többi kép megváltoztatásakor is statikus marad. Így a kívánt kamerafelvétel mindig szem előtt marad, miközben egyéb területek is megfigyelhetők.

IP Decoder Monitor: Sequential lock

Adatvédelmi maszkolás

A FDF2711W-IP monitor statikus adatvédelmi maszkok beállítását is lehetővé teszi a valós idejű megtekintésre szolgáló munkakörnyezetet használó kezelők számára. Az adatvédelmi maszkok közvetlenül a monitoron megtekintett képek fölött, a forrás-adatfolyam megváltoztatása nélkül jelennek meg. Így az érintett környezet az alkalmazandó adatvédelmi előírásoknak megfelelő módon tartható szemmel. Adatfolyamonként több adatvédelmi maszk is alkalmazható. A maszkok mérete, alakja és színe pedig hozzáigazítható a megjelenített képekhez.

IP-dekódoló monitor: Adatvédelmi maszkolás
Példa bankjegykiadó automatánál alkalmazott adatvédelmi maszkolásra: 1.: elrejtett bankkártya; 2.: elrejtett billentyűzet

Biztonságos hálózati kommunikáció

A biztonságos kommunikáció jegyében HTTPS protokollt támogató DuraVision FDF2711W-IP monitor hitelesített hozzáférést garantál az adott hálózaton belül.

Személyre szabható eseményalapú reakciók

A Web-API alkalmazásprogramozási felület a helyi videokezelő rendszerrel (VMS) kapcsolatos egyéni integrációt is támogatja. Az esemény- és riasztásalapú felügyeleti információk hatékonyan megoszthatók a videokezelő rendszer és az IP-alapú dekódereszköz között, így gyorsan aktválhatók az előre meghatározott műveletek. A DuraVision FDF2711W-IP monitor pedig ehhez igazítja hozzá a megjelenítést és a különféle beállításokat.

Customizable Event Response
Példa: A kulcskártyán keresztüli hozzáférésre vonatkozó értesítés közvetlenül a videokezelő rendszerre (VMS) továbbítódik, ahol ezután a DuraVision FDF2711W-IP felnagyítja a megjelenítést.

Szoros együttműködés a piacvezető videokezelő rendszerek gyártóival

A különböző videokezelő rendszerekkel kapcsolatos kompatibilitás és a megfelelő szintű műszaki támogatás előmozdítása érdekében az EIZO a biztonságtechnikai és felügyeleti megoldásokat kínáló ipar számos piacvezető szereplőjével együttműködik.

IP Decoder Solution Partner

Genetec Biztonsági központ beépülő modul

Az EIZO és a Genetec szoros együttműködésből megszületett beépülő modul a felhasználók biztonsági rendszerekkel szemben támasztott legmagasabb fokú elvárásainak is tökéletesen megfelel. A Genetec™ Biztonsági központ elnevezésű videofal-keretrendszerét telepítő felhasználók gyorsan és egyszerűen, akár távolból is elvégezhetik az EIZO DuraVision IP-dekódoló monitorok és IP-alapú dekóderdobozok beállításait és kezelését. A Biztonsági központ kezelőfelületét használó kezelőszemélyzet tagjainak a beállítások célmonitoron keresztüli alkalmazásához mindössze „húzd és ejtsd” módszerrel be kell húzniuk a kívánt pozícióba a regisztrált videokamerával készített felvételt. A megjelenítendő videofelvételek száma és elrendezése szintén egyszerűen, ugyanezen a képernyőn állítható be. Meghatározott események bekövetkeztekor a DuraVision IP-dekódoló készülékek a Biztonsági központ parancsai alapján hajtják végre a szükséges műveleteket, jogosulatlan belépés esetén például felnagyítják a képernyőt.

Genetec Plugin
Az IP-dekódolóeszközökkel kapcsolatos kamerapozíció és videó-elrendezés a Genetec Security Center platformon keresztül kezelhető.

Biztonságos befektetés a több mint 250 különböző kameratípus támogatásának köszönhetően

A DuraVision FDF2711W-IP az ONVIF Profile S, Axis VAPIX és Panasonic protokollok szerint működő videokamerák támogatásával rugalmassá teszi az üzembe helyezést, és széles körű kompatibilitást kínál. Ezenkívül az RTSP-n keresztüli közvetlen kapcsolat is elérhető (Direct URI).

A kamera-kompatibilitással kapcsolatos részleteket is találja.

EIZO IP-decoding camera partners

Akár 48 IP kamera is regisztrálható

Az internetes kezelőfelületen keresztül elérhető, felhasználóbarát Videokamera-regisztrációs listájának köszönhetően a DuraVision FDF2711W-IP dekóderdoboz akár 48 különböző, többek között 4K felbontású IP kamera regisztrálását is lehetővé teszi. A videokamerák automatikus felismerésére is alkalmas készüléken manuálisan is végrehajtható a regisztráció, a különböző beállítások pedig gyorsan és egyszerűen, akár a központi munkaállomáson keresztül is elvégezhetők.

Register up to 64 IP Cameras
A hálózati kapcsoló használatával akár 48 IP kamera is hozzácsatlakoztatható a DuraVision DX0211-IP készülékhez.

Naprakész funkciókat kínáló készülékszoftver-frissítések

Az EIZO fejlesztő részlege rendszeres frissítéseket kínál az IP-alapú dekóder készülékszoftveréhez, hogy a legfrissebb funkciók mindig a felhasználók rendelkezésére álljanak. A saját fejlesztésű újításoknak köszönhetően az EIZO készülékekhez kínált műszaki támogatás és funkciók gyorsan és hatékonyan elérhetők a felhasználók számára.

A legfrissebb készülékszoftverek letöltése.

További szolgáltatások és funkciók a külön megvásárolható Enterprise licenccel

Az egyedi környezeti és alkalmazási követelmények teljesítése érdekében az igény szerint aktiválható Enterprise licenc segítségével további funkciók és szolgáltatások is elérhetők. Többek között az LDAP protokoll is ide tartozik.

Hamarosan további információkat is közzéteszünk az Enterprise licenccel kapcsolatban.

Rugalmas és egyszerű telepítés

VESA rögzítőrendszer
A VESA rögzítőrendszerrel falra vagy mennyezetre egyaránt felszerelhető DuraVision FDF2711W-IP telepítése különböző munkakörnyezetekben is gyorsan és egyszerűen végezhető el.

Beépített tápegység
A beépített tápegységnek köszönhetően mindössze egy tápkábel szükséges a készülék tápellátásához. Így mindig rendezett marad az üzembe helyezési terület.

Lopás elleni védelem
A monitor biztonsági zárjával és annak tartóelemével hatékonyan megakadályozható a készülék – például drótkötéllel megkísérelt – eltulajdonítása.

Garantált üzembiztonság a nap 24 órájában

Az éjjel-nappali használatra kifejlesztett, karbantartást nem igénylő IP-dekódoló készülék megbízható védelmet nyújt a jogosulatlan hozzáféréssel szemben. A használata nem igényel víruskereső programot, biztonsági frissítéseket, operációs rendszerrel kapcsolatos karbantartást és különféle engedélyezési eljárásokat. Ez jelentősen lecsökkenti a karbantartási igényt, és kiküszöböli a felesleges leállásokat és költségeket. A kimagaslóan megbízható készüléket kifejezetten 24 órás üzemeltetésre tervezték. Az EIZO két év garanciát vállal a készülékre.


Gyakran Ismételt Kérdések
Mivel tisztítsam az EIZO LCD monitorom képernyőjét?

Ahhoz, hogy a monitor mindig újnak nézzen ki és megnöveljük az élettartamát, javasolt azt rendszeresen tisztítani. A burkolatot és a képernyő felületet az alább leírtaknak megfelelően tisztítsa:

FONTOS: Soha ne használjon hígítót, benzolt, alkoholt (etanolt, metanolt vagy izopropil-alkoholt), súrolókrémet vagy más erős oldószert, mivel ezek roncsolhatják a burkolatot és az LCD kijelzőt.

Burkolat
A foltokat a burkolatról puha textília segítségével távolítsa el, melyet előtte kímélő tisztítószerrel nedvesítsen be. Semmi esetre se permetezzen fényesítőszert vagy tisztítószert közvetlenül a burkolatra. (A pontos részleteket megtalálja a kézikönyvben.)

LCD képernyő
Szükség esetén a képernyő felületét puha textíliával (pl. pamut vagy szemüvegtisztító kendő) tisztíthatja meg. A makacs foltok rendszerint enyhén megnedvesített ruhával egyszerűen eltávolíthatók.

Meghibásodás esetén hogyan javíttathatom az EIZO monitoromat?

Meghibásodás esetén hogyan javíttathatom az EIZO monitoromat?
A javításokat és a helyszíni csereszolgáltatást a szervizpartnerünk végzi:

Reworks Szerviz Kft.
1139 Budapest
Frangepán u. 46.
www.display.hu

Kérjük hívja a segélyvonalat a +36.1.340.9951-es számon.
A munkatársak hétfőtől péntekig, 9.00 és 17.00 óra között fogadják a hívásokat.