ColorEdge az EIZO-tól: Hogy mindenki ugyanazt lássa

Függetlenül attól, hogy egy nagy ügynökségnél, szabadúszó művészként vagy független szabadúszóként készít digitális tartalmat - a digitális alkotási folyamatok mindig különböző kollégákkal, szolgáltatókkal, ügyfelekkel és ügyfelekkel való interakcióban zajlanak. Nem számít, hogy a fájl később az interneten, nyomtatásban vagy PDF-ben kerül-e kiadásra. A színek és a kontrasztok minden esetben meghatározó szerepet játszanak a formák mellett. És erről csak akkor lehet megbízható eszmecserét folytatni, ha minden érintett ugyanazt látja.

Ellenkező esetben a koordinációs hibák és korrekciós hurkok előre be vannak programozva. Ezek időbe, idegekbe, gyakran pénzbe és legrosszabb esetben még az ügyfélbe vagy megbízóba is kerülhetnek. Ennek elkerülése érdekében a munkafolyamatban résztvevőknek olyan monitorok előtt  kell ülniük, amelyek technikailag képesek a megjelenítendő fájl színeinek és kontrasztjainak pontos megjelenítésére, azaz kellően nagy színtérrel rendelkeznek. Másrészt a monitoroknak veszteség nélkül kalibrálhatónak is kell lenniük, hogy a kijelző minősége az évek során folyamatosan pontos maradjon.

ColorEdge - kreatívoknak készült

A ColorEdge sorozat monitorai pontosan erre készültek: gazdag színek a nagy színtereknek köszönhetően, rendkívül finoman árnyalt kontrasztok a nagy felbontású LUT-nak (Look-Up-Table) köszönhetően, a legjobb homogenitás a DUE-nak (Digital Uniformity Equalizer), valamint a veszteségmentes hardveres kalibrációnak köszönhetően - ezek csak a legfontosabb különleges tulajdonságai az EIZO ColorEdge monitorainak. Ezekkel a kreatív ColorEdge-felhasználók mindig biztosak lehetnek abban, hogy a megjelenített fájl tökéletes és torzításmentes képet kapnak – ma, de  öt év múlva is.

Illustration

A többfunkciósból sokoldalúvá

A ColorEdge monitorok széles választéka a kreatív szakemberek széles körének sokféle igényét fedezi le. Így mindenki megtalálhatja az ideális ColorEdge modellt, amely pontosan megfelel a felszerelési igényeinek, méretének és nem utolsósorban a költségvetésnek.
A ColorEdge modellsorozat két sorozatra oszlik: CS és CG.

A CS sorozat az igényes felhasználók számára tökéletes alapot nyújt a professzionális munkához. A CG sorozatú monitor egy lépéssel tovább megy. Ez egy teljesen professzionális modell, amely a legmagasabb szintű kényelmet, teljesítményt és felszereltséget nyújtja. A legmagasabb követelményeknek is megfelel.

ColorEdge CS

CS sorozat: alap monitorok professzionális igényekhez

Az abszolút pontosságot igénylő kreatívok számára a CS sorozat pontosan a megfelelő megoldás.

ColorEdge CG

CG sorozat: csúcskategóriás monitorok a legmagasabb igényekhez

A legújabb technológia, a leginnovatívabb funkciók, a legjobb felszereltség. A CS sorozat jellemzői mellett a CG sorozatú monitorok további funkciókkal rendelkeznek, amelyekkel a grafikus kijelzők piacának abszolút élvonalába tartoznak.

 1. Széles színskála
 2. 16 bites LUT táblázat a maximális színmélységhez
 3. 10 bites színmegjelenítés
 4. Homogén képmegjelenítés a digitális egyenletes kiegyenlítőnek (DUE) köszönhetően
 5. EIZO gyári kalibrálás
 6. ColorNavigator kalibrációs szoftver
 7. Választható fényburkolat
 1. A CS sorozat összes jellemzője
 2. Beépített érzékelő az automatikus önkalibráláshoz
 3. Gazdagabb mélységek és nagyobb kontrasztok a True Black kijelzővel
 4. Fényvédő csuklya mellékelve

ColorEdge CG sorozat - Újrakalibrálás automatizálása

Az újrakalibráláshoz mindig szükség van egy kalibráló érzékelőre. A ColorEdge CG sorozatú monitorokba ez a kalibrációs érzékelő már be van építve. Ez lehetővé teszi az újrakalibrálás automatizálását. A felhasználó ezt a szükséges műveletet olyan időpontokra ütemezheti, amikor a monitor nincs használatban. Ez nagyon praktikus és kényelmes az egyéni felhasználók számára. Az ügynökségek, kiadók vagy vállalatok számára, amelyek számos ColorEdge-monitorral rendelkeznek, esetleg különböző helyszíneken, a beépített kalibrációs érzékelő további előnyöket kínál.

Telephelyek közötti teljes megoldás a ColorNavigator hálózattal

A beépített kalibrációs érzékelővel ellátott ColorEdge monitorok, a ColorNavigator kalibrációs szoftver és a ColorNavigator Network felhőmegoldás kombinációja lehetővé teszik a színkezeléssel vezérelt munkafolyamat központi felügyeletét, kezelését és fenntartását, extrém esetekben akár kontinenseken átívelő, konzisztens színkezeléssel. A ColorNavigator Network segítségével egyetlen rendszergazda átveheti a hálózatba beépített kalibrációs érzékelővel rendelkező összes ColorEdge CG monitor központi minőségellenőrzését. A rendszergazda beállíthatja a színmódokat, ütemezheti az automatikus önkalibrációt, engedélyezheti a kulcszárakat, regisztrálhatja vagy módosíthatja az eszközkezelési beállításokat, valamint importálhatja és exportálhatja a monitorbeállításokat minden egyes monitorhoz. A több gyártási lépést tartalmazó nagy projektek esetében ez biztosítja, hogy minden fél a megfelelő színszabványokat használja, és hogy a monitorokat a megfelelő időközönként újrakalibrálják. A beépített érzékelőnek köszönhetően nincs szükség arra, hogy egy alkalmazott minden egyes monitort külön-külön meglátogasson és újrakalibráljon.

Referenciák

Referenciák

Legjobb gyakorlati példák áttekintése

Tekintse meg most