TÁJKÉPFOTÓZÁS

Colourclass Namibia

Namibia_Stage.jpg

Csodálatos tájak, egzotikus vadállatok, fantasztikus színek

A Colourclass tovább folytatódik: Ezúttal a panoráma- és az asztrofotózás, valamint a vadon élő állatok fényképezésének alapjaival foglalkozik. Tekintettel arra, hogy a korszerű fényképezőgépen kívül mostanra már nagy teljesítményű videokamera is a rendelkezésünkre áll, az időköz csúsztatásos felvételek készítésére és a filmes történetmesélés témakörére, valamint a videofelvételek utómunkálataira is kitérünk majd. A szakszerű színkezelésnek természetesen a Colourclass sorozaton belül is kiemelt jelentőséget tulajdonítunk: A fényképezőgépek alapvető színbeállításain és a képszerkesztő programok használatán kívül a kalibrációs célértékek kiválasztását és a külső fotólaboratóriumokban elvégzendő nyomtatáshoz szükséges próbanyomat-ellenőrzések végrehajtását is elmagyarázzuk majd.

Lejátszási lista a Colourclass Namibia valamennyi epizódjával (Angol)

Colourclass

A Colourclass ezen epizódjában Alexander Heinrichs fotós mentor a panoráma- és asztrofotózás, valamint a vadvilági fényképezés alapjaiba avatja be a nézőket. Mivel a fotózásra is alkalmas videokamerákkal történő filmezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, Stephan Klein operatőr hasznos tanácsokat oszt majd meg az időköz csúsztatásos felvételek készítésével és a filmes történetmesélés témakörével, valamint a videofelvételek utómunkálataival kapcsolatban. A szakszerű színkezelésnek pedig természetesen a Colourclass sorozaton belül is kiemelt jelentőséget tulajdonítunk: Christian Ohlig színkezelési szakember a fényképezőgépek alapvető színbeállításain és a képszerkesztő programok használatán kívül a kalibrációs célértékek kiválasztását és a külső fotólaboratóriumokban elvégzendő nyomtatáshoz szükséges próbanyomat-ellenőrzések végrehajtását is részletesen elmagyarázza majd.

A főszereplők

A filmsorozat elkészítéséhez Alexander Heinrichs fotós és fotós mentor, az EIZO részéről Christian Ohlig fotós és színkezelési szakember, valamint Stephan Klein operatőr sok száz kilométert utaztak, hogy eljussanak Namíbiába.

Két, élményekben gazdag hetet töltöttek azzal, hogy bejárják Délnyugat-Afrika lenyűgöző szépségű tájait. Az ország pedig tökéletesen beváltotta a hozzáfűzött reményeiket.

A helyszín

Namíbiában számtalan megörökíteni való témát fedezhetnek fel maguknak a fotósok: a mélyvöröstől világossárgáig terjedő árnyalatú sivatagoktól kezdve a kopár sztyeppéken és a dús legelőkön keresztül egészen a tudományos-fantasztikus filmek világát idéző vöröses sziklaképződményekig, mely utóbbiak drámai hatású kontrasztot alkotnak a kék égbolttal. A minimális mértékű fényszennyezés következtében Namíbia a csillagászok számára is ideális megfigyelőhely. Nem kevésbé izgalmas a számos nemzeti parkban és rezervátumban megcsodálható namíbiai vadvilág.

Műszaki partnerünk

Utazási partnerünk

A színfalak mögött

Háttérképek

Namibia_Wallpaper_1.jpg
Preview Namibia Háttérképek 1
Namibia_Wallpaper_2.jpg
Preview Namibia Háttérképek 2
Namibia_Wallpaper_3.jpg
Preview Namibia Háttérképek 3

Namibia Háttérképek 1

Namibia Háttérképek 2

Namibia Háttérképek 3

Colourclasses

Colourclass_Lofoten_-_Stage_v2.jpg

Colourclass Lofoten

A Colourclass Lofoten című filmsorozatból a tájképfotózás minden apró fortélya elsajátítható. A nézőket a Norvégia északi részén fekvő Lofoten-szigetcsoport csodálatos világába elkalauzoló alkotás hat epizódjában a tájképfotózás teljes munkafolyamata nyomon követhető: a megfelelő felszerelés és helyszín kiválasztásán, valamint a fényerőszabályzás, a szűrőhasználat és a képszerkesztés kérdéskörein kívül a fényképezőgép és a monitor szakszerű kalibrálására, a színprofilkészítésre, a nyomtatásra, továbbá a minőségi nyomtatópapírokra, a próbanyomat-ellenőrzésre és az ICC-profilokra is kitérnek az alkotók.

Fedezze fel most