ColorEdge ColorEdge

Edisen

Az Edisen az EIZO ColorEdge referencia monitor használatával biztosítja a minőséget.

Edisen_stage.jpg

Az Edisen a gyártás és tartalomkészítés globális specialistája, amely évente több mint 6000 filmet és sorozatot készít, több mint 60 különböző országban. A vállalatot 1995-ben alapították, és ma már Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában is vannak irodái. Lehetőségünk volt Niklas Aldergrennel, az Edisen IT-menedzserével beszélgetni arról a monitorbeállításról, amelyet arra használnak, hogy kreativitásukat a legkülönfélébb projektekbe vigyék.

Meséljen nekünk az Edisenről és az ottani szerepéről.
Az Edisen egy globális, teljes körű szolgáltatást nyújtó partner a kommunikáció, a szórakoztatás, az utómunkák és a MarTech területén. Irodáink vannak az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában. Ügyfeleink közé tartozik például a Volvo, a Nike, az Amazon, a Netflix és az SVT (Svéd Rádió és Televízió). Informatikai vezetőként feladataimközé tartozik, hogy naprakészen tartsam magam az új technológiai eszközökkel és képességekkel kapcsolatban. Irodáinknak mindig a legjobb megoldásokkal kell rendelkezniük a világszínvonalú szolgáltatások biztosításához.

Ebbe beletartoznak a monitorok is?
Abszolút! Három colorist-ünk van, akik TV-produkciókat és filmeket osztályoznak. Ez nagyon magas követelményeket támaszt a gyártási minőséggel szemben, ezért a colorist-eknek mindig bízniuk kell a technológiában. Más szóval, mindennek működnie kell. Minden a bizalomról szól. A colorist-eknek pontosan látniuk kell, hogyan néz ki egy kép.

Hogyan esett a választásod az EIZO monitorra?
Egyre nagyobb igényt tapasztaltunk a HDR-tartalmakra, többek között a sok Netflix-produkciónak köszönhetően, így a megfelelő technológiai megoldásokkal, és különösen a színminősítő monitorokkal kellett reagálnunk.

Már több más EIZO modellünk is van, így tudtam, hogy mit képviselnek a minőség és a  támogatás tekintetében. Most szükségünk volt egy csúcsminőségű HDR-monitorra a referencia munkákhoz. Már tudtam, hogy az EIZO milyen jó a minőség és a  támogatás tekintetében, így természetes volt, hogy összehasonlítom a HDR-monitorjukat a piacon kapható többi monitorral.

Mivel manapság nagyobb igény van a fejlett HDR-re,  egy igazán megbízható referencia-monitort kell használnunk. Soha nem kötünk kompromisszumot az ügyfelek minőségi követelményeivel kapcsolatban, így természetes volt, hogy az EIZO legújabb HDR színminősítő monitorát válasszuk.

Edisen_image_1.jpg

Mi vezetett a döntéshez?
Kiváló minőség, szilárd elkötelezettséggel kombinálva! Az EIZO legújabb HDR modelljét, a ColorEdge CG3146-ot választottuk, beépített kalibrátorral és öt év garanciával. Teljesítmény és funkció tekintetében megfelel az igényeinknek, és pontos, teljesen megbízható képet biztosít.

Az EIZO elérhetősége és személyes közreműködése nagy szerepet játszott a monitor kiválasztásában. A technikai megoldások önmagukban nem elegendőek, szükségünk van a legjobb helyi szintű támogatásra is. Egyszerűen nem elég, ha valakinek egy másik országban küldünk e-mailt, és több napot várunk a válaszra.

A személyes kapcsolat rendkívül fontos. Az EIZO pontosan ezt nyújtja; törődnek velünk, és ott vannak, amikor szükségünk van rájuk. Ez azért fontos számunkra, mert az általunk használt technológiának mindig, hiba nélkül kell működnie . Nincsenek tartalék monitoraink, amelyek a polcon várakoznak, így amikor támogatásra van szükségünk, azonnal van rá szükségünk.

Úgy gondolja, hogy még több EIZO vásárlást fog végezni?
Igen, mindenképpen. Hosszú, megbízható kapcsolatra számítok.

Meséljen nekünk a minőségbiztosításról.
Az ország összes nagy produkciós cégével együtt dolgozom. Ügyfeleink nagyon szigorú követelményeket támasztanak; mindennek tökéletesnek kell lennie a stúdió kialakításától kezdve a megfelelő monitorok kiválasztásáig a képzéshez és a kalibráláshoz. Ez nem kevesebbet jelent, mint minőségbiztosítást a teljes képfeldolgozási láncban. Ezért dolgozom olyan magabiztosan az EIZO-val. A monitoraik elsőrangúak, nagyszerű támogatást és ötéves garanciát nyújtanak. Ha szervizre van szükségünk, a saját stockholmi műhelyükben gyorsan megjavítják a készülékeket. És mivel kölcsönmonitorokat is kínálnak, elkerülhetjük a költséges termelési leállásokat.

Jó felszerelés az Edisen számára

"Több mint 10 éve vagyok EIZO-kereskedő" - mondja Pär Hörnell a Tiwia-nál, aki az Edisen új HDR-monitorainak telepítéséről, képzéséről és kalibrálásáról gondoskodott. "Az új referencia-monitorral igazán jó felszerelést hoztunk létre az Edisen számára. Az Edisen abszolút világszínvonalú produkciókat szállít, és nem látok határokat, amikor a színminősítésről van szó."