ColorEdge referencia

Marquise Technologies

Marquise_Technologies_-_Eizo.jpg

A Marquise Technologies a legkorszerűbb megoldásokat fejleszti a digitális mozi utómunka, a műsorszóró ipar és az OTT tartalomszolgáltatók számára (video- és audiotartalmak internetes hozzáférésen keresztüli szállítása internetszolgáltató bevonása nélkül).

A vállalat az utómunkálati létesítményeket és a digitális filmlaborokat célozza meg, amelyek számára high-end mastering, QC és transzkódolási megoldásokat kínál a digitális mozi, a műsorszórás és az internet számára.

A kiváló minőségű professzionális tartalmak létrehozásához és terjesztéséhez a Marquise Technologies szoftvermegoldásai számos eszközt kínálnak a kép, a hang és a feliratok ellenőrzéséhez, a verziók összehasonlításához és a szabványoknak való megfelelés ellenőrzéséhez az SDR, HDR, HFR és akár 8K formátumú tartalmak esetében.

Marquise_Technologies_-_Eizo.jpg

"Az utómunka-iparban a referencia-monitor elengedhetetlen!"

Az utómunka-ipar előtt álló kihívásokról, valamint a Marquise Technologies és az EIZO PROMINENCE monitorok által kínált megoldásokról a Marquise Technologies üzleti stratégia és fejlesztésért felelős alelnökével, Dan Tatut-tal készült interjúban olvashat.

Az interjúban a Marquise Technologies üzleti stratégia és fejlesztésért felelős alelnökével, Dan Tatut-tal beszélgetünk.

Marquise_-_Laurence_Stoll.jpg
Laurence Stoll

Vezérigazgató és tulajdonos

Marquise_-_Dan_Tatut.jpg
Dan Tatut

Üzleti stratégia és fejlesztés alelnöke

Mire használja a Marquise Technologies a PROMINENCE-t?
Az utómunkálatokhoz készítünk eszközöket, azaz szoftvereket. Nemzetközi ügyfélkörünk a mozi, a televízió, a videó, az OTT-piac és a streaming/on-demand videoplatformok utómunkálataihoz kapcsolódik.

A PROMINENCE-t azért teszteljük ügyfeleink számára, mert ez egy kiváló HDR-referenciamonitor a munkafolyamatukhoz, és nagyban megkönnyítheti a munkájukat. Referencia-monitorként maximális minőséget kínál.

Miért olyan fontos ez?
Az egyes készülékek kimenete eltérő. A különböző márkájú és formátumú tévékészülékek, mozivásznak, laptopok, táblagépek, okostelefonok eltérő képességekkel rendelkeznek, és másképp jelenítik meg a tartalmakat. Ha szabványosított HDR eljárással dolgozunk, biztosak lehetünk abban, hogy ügyfeleink optimálisan tudják megjeleníteni és megjeleníteni tartalmaikat.

A PROMINENCE egy úgynevezett referencia-monitor, amely ideális megjelenítési körülmények között reprodukálja a képet, és referenciaként szolgál a kimeneti médium automatikus megjelenítésével való összehasonlításhoz. Ügyfeleink a szoftverünkkel e referencia alapján készítik el tartalmaikat, és ezt a referenciát hasonlítják össze azzal, amit a felhasználók otthon látnak majd. Ennek eredményeképpen, amikor ma este otthon a tévéjén egy krimit néz, a kép az Ön márkájú tévéjéhez van optimalizálva.

Hogyan működik ez pontosan?
Az ügyfeleink, az utómunkálatokat végző cégek például összeállítják egy film tartalmát képpel, hanggal, feliratokkal, és ezt egy meghatározott formátumba csomagolják. Minden iparági szegmensnek más-más formátuma van, nagyon specifikus előírásokkal. Mi a Marquise-nál létrehozzuk az úgynevezett deliverable-eket vagy mastereket, a kiváló minőségű környezethez. Amikor például ügyfeleink tartalmat szállítanak a Netflixnek, a mi szoftverünket használják a tartalom létrehozásához és az adott Netflix-formátumban történő szállításához.

A tartalom létrehozásakor hogyan biztosítja, hogy a kép lehető legjobb változata jelenjen meg minden eszközön?
A tartalmat a kimeneti médiumhoz kell igazítani. Ehhez a tartalmat metaadatokkal együtt kell elküldeni, amelyek megmondják a megjelenítőnek, hogyan értelmezze a tartalmat. A megfelelő metaadatokhoz, amelyek például Dolby Vision vagy HDR 10+, egy adott kijelzőhöz olyan referencia kell, amely a lehető legjobb minőséget biztosítja Az így létrehozott metaadatokat ezután a tartalomhoz csomagolják. Így amikor egy filmet okostelefonon vagy tévén jelenítünk meg, a tartalomhoz tartozó metaadatok megmondják az eszköznek, hogy növelje vagy csökkentse a fényerőt vagy változtassa meg a színeket.

Milyen a munkafolyamat?
A tényleges munkafolyamat a referencia-monitorral kezdődik, előkészíti a lehető legjobb feltételeket, majd eldönti, hogyan kell beállítani a képet az adott eszközosztályok számára ezen feltételek alapján. Ha a mobil nem képes a PROMINENCE-vel azonos fénysűrűségi értékeket megjeleníteni, akkor a mobilon a színt kissé megváltoztatjuk, hogy az a PROMINENCE-hez hasonlóan nézzen ki. Megnézi a referenciát, és megpróbálja a lehető legjobb eredményt elérni vele, ami a lehető legjobb megjelenítést jelenti minden lehetséges kijelzőn, függetlenül attól, hogy HDR-t vagy SDR-t jelenít-e meg.

Ez a mastering, ismerned kell ezeket a különböző osztályokat, majd beállítani a metaadatokat, de ez csak akkor lehetséges, ha van egy referenciád.

Melyek a különleges kihívások?
Nem statikus képekkel dolgozunk, hanem mozgóképekkel. A kihívás különösen nagy dinamikatartomány esetén jelentkezik, amikor egy nagyon magas fénysűrűségű képet egy sötét követ. Itt a monitornak képesnek kell lennie alkalmazkodni és olyan gyorsan átváltani egyik állapotból a másikba, hogy elkerülhető legyen a szellemkép és az elmozdulásos artefaktumok kialakulása.

Mit értékel különösen a PROMINENCE monitorban, a konkurens termékekhez képest is?
Ez optimális ehhez a munkához, más monitorokhoz képest is. Az egyik legfontosabb jellemzője a fekete tónusok nagyon jó reprodukciója. Ez akkor fontos, ha sötét képekkel dolgozunk, ahol az árnyékban lévő részleteket is látni kell. Ha egy referencia-monitor nem képes ezt megfelelően reprodukálni, akkor a sötét tartalmak nem jeleníthetők meg megfelelően minden kijelzőn.

Képzelj el egy horrorfilmet, ahol minden sötétben történik. Nos, ha a kimeneti adathordozón nem látszanak részletek, akkor nincs horrorfilm. Ezért nagyon fontos, hogy a referencia-monitor nagyon nagy teljesítménytartománnyal rendelkezzen, hogy a mastering operátor úgy tudja előkészíteni a tartalmat, hogy az ne csak fényképészeti szempontból nézzen ki jól, hanem a film üzenetét is közvetítse.

Marquise_Prominence_Image_01.png

Kifejezett kontrasztok nagy fényerővel és mély feketékkel

Marquise_Prominence_Image_02.png

Integrált mérőeszköz az automatizált munkafolyamatokhoz

Marquise_Prominence_Image_03.png

Valódi HDR referencia-minőségben, automatikus fényerő-korlátozás vagy helyi fényerő-csökkentés nélkül

A következtetésed?

Ügyfeleinknek high-end kimenetre van szükségük, és ehhez olyan eszközre van szükségük, amely megfelelően jeleníti meg a high-end kimenetet. A PROMINENCE segítségével mindenki ugyanazzal a referenciával dolgozik. Ha nem egy referenciakijelzőn szerkesztjük a tartalmat, legrosszabb esetben olyan képeket készítünk, amelyek nem lesznek jók, amikor a néző otthon megnézi őket.