ColorEdge referencia

A Cseh Filharmonikusok

CZ_Philharmonie_Header_1920x500.jpg

Prágában a Cseh Filharmonikusok nemzetközileg elismert hírnévnek örvendenek, és a cseh kulturális hagyomány szimbólumává váltak. A zenekar a koncertfelvételekhez az EIZO egyéb monitorai mellett a ColorEdge PROMINENCE CG3145 HDR referenciamonitort is használja. Az interjúban a műszaki felügyelő, Dušan Bajtoš és a stúdió vezetője, Tomáš Kudrna az EIZO ColorEdge monitorok prágai Rudolfinum koncertházban történő alkalmazásáról mesél.

A Cseh Filharmonikusok hangstúdiója

A Cseh Filharmonikusok nemcsak Csehországban és a külföldi turnék helyszínein kívánja biztosítani az intenzív, személyes koncertélményt, hanem a mai és a jövő generációi számára is meg kívánja örökíteni kép és hang formájában a klasszikus, valamint a modern zene jelenlegi értelmezését is. Ennek érdekében minden évben több felvétel is készül a cseh és külföldi kiadók számára.

CZ_Philharmonie_Image_03.jpg
CZ_Philharmonie_Image_04.jpg
CZ_Philharmonie_Image_01.jpg

Ehhez a Cseh Filharmónia hangstúdióját az EIZO ColorEgde sorozatának monitoraival szerelték fel. A munkálatokban használt ColorEdge PROMINENCE CG3145, ColorEdge CG318-4K és ColorEdge CG2700X monitorok garantálják, hogy a nagy projektcsoportból álló film-, tv- és hanganyagokat is hatékonyan és a legjobb minőségben lehessen előállítani.

Az interjúban Dušan Bajtoš (műszaki felügyelő) és Tomáš Kudrna (a Cseh Filharmónia stúdiójának vezetője) az EIZO monitorokkal kapcsolatban tett tapasztalataikról számol be.
CZ_Philharmonie_Person_Thomas_Kurdna.jpg

Tomáš Kudrna – a Cseh Filharmónia stúdiójának vezetője

CZ_Philharmonie_Person_Dusan_Bajtos.jpg

Dušan Bajtoš – műszaki felügyelő

A hangstúdióban EIZO monitorokat használnak. Mikor hallottak először az EIZO márkáról?
Korábbi tapasztalataink alapján természetesen az EIZO már fogalom volt számunkra. A ColorEdge PROMINENCE CG3145 HDR monitorra már a bemutatásakor felfigyeltünk.

Jelenleg fontos innovációnak számítanak a nagy dinamikatartományú videofelvételek. Mennyire fontos Önöknek a HDR?
A HDR a jövőt illetően fontos téma. A nagyobb dinamikatartománynak köszönhetően a kép egyszerűen sokkal autentikusabbnak hat. Ennek a fejlesztésnek az élén szeretnénk állni, és az első olyan televíziós csatorna akarunk lenni, aki HDR tartalmakat kínál.

Mihez használják a hangstúdióban az EIZO ColorEdge monitorait?
Az EIZO monitorait a színlépcsők mesterséges hozzáigazításához használjuk.

Hogyan segített a ColorEdge PROMINENCE CG3145 konkrétan a nagy dinamikatartományú kamerával felvett filmadatok feldolgozásában?
Az akár 1 000 000:1 értékig terjedő rendkívüli kontrasztterjedelemnek köszönhetően a ColorEdge PROMINENCE CG3145 monitoron a felvett anyag kiváló, különösen pontos és autentikus benyomást kelt. Ennek köszönhetően tökéletes áttekintést kapunk arról, mit forgattak és emellett irányíthatjuk, mit kapnak a végső ügyfeleink.

AZ EIZO nemcsak kiváló minőségű termékeket kínál, hanem nagy hangsúlyt fektet az ügyfélszolgálatra is. Milyen tapaszlataltokat szereztek az EIZO ügyfélszolgálatával kapcsolatban?
Nagyra értékeljük az EIZO teljes professzionális csomagját Csehországban. Ehhez hozzá tartozik a képfeldolgozást és a kalibrálást illető kompetens helyszíni tanácsadás, valamint az ügyfélszolgálat kitűnő terméktámogatása is.