ColorEdge

Grafikai monitorok a nyomdaipar és Fine Art nyomtatás

A monitorokhoz
ColorEdge_Printing_Stage.jpg

A nyomtatási eredmény megtekintése a nyomtatás előtt - ezt várja el a szoftver soft-proof-nézetétől. Ahhoz, hogy ez valóban működjön, pontos grafikus monitorra van szükség. Az EIZO ColorEdge készülékével biztos lehet benne, hogy már a monitoron megbízhatóan látja a nyomtatási eredményt.

A soft proof előfeltétele

Precizitás és színtér-lefedettség

WYSIWYG - vagyis “What you see is what you get”: pontosan ez az, amit a monitorától elvár. Nyomtatási környezetben mindig a lehető legjobb ICC-profilra van szüksége, amit a soft-proof-nézetben használ, annak érdekében hogy a lehető legpontosabban szimulálhassa mind a nyomtató, a nyomtatási folyamat és a nyomathordozó hatásait. De még a legpontosabb profil is értéktelen, ha a használt monitor nem nyújtja a szükséges pontosságot, vagy egyáltalán nem képes megjeleníteni a szimulálandó színteret. További hibaforrások a homogenitás, a színtisztaság vagy a tónusérték-törések gyengeségei. Ha valóban színhűséges képet szeretne kapni a nyomtatási eredményről a monitoron, egy grafikus monitor használatát egyszerűen nem tudja elkerülni.

EIZO_ColorEdge_Fotograf_Sideshot_DSF0512A_sRGB_3000x2000.jpg

Különböző feladatok - egy megoldás

Akár otthon nyomtat fényképeket, akár nagy formátumú Fine Art nyomatokat készít egy kiállításra, vagy egy milliós példányszámban kinyomtatandó katalóguson dolgozik: a ColorEdge éppúgy alkalmas az ofszet- vagy digitális nyomtatásban elterjedt nyomtatási színterek (például ISO Coated v2 vagy PSO Coated v3) szimulálására, mint a saját, nagy pontosságú fotónyomtatóján a kedvenc Baryta papírjára vagy az Ön által preferált szolgáltatónál alumínium DiBondra készített printek nyomtatására.

A ColorEdge monitorok rendkívül nagy színtér lefedettséggel rendelkeznek a releváns RGB színterek közül az AdobeRGB vagy a DCI-P3 színterekben. Ez biztosítja, hogy a gyakori nyomtatási színterek is lefedettek legyenek, és garantált a CMYK színtér és ezáltal a kész nyomtatási eredmény értelmes szimulációja.

ColorEdge_Colorspace.jpg

Az EIZO mindent megtesz annak érdekében, hogy a monitor minél észrevétlenebbül és a lehető legpontosabban végezze a munkáját, annak érdekében, hogy a felhasználók teljes mértékben a kreatív munkájukra koncentrálhassanak. Ennek a követelménynek való megfelelés érdekében a ColorEdge grafikus monitorok számos jellemzővel rendelkeznek: a legjobb minőségű panelek nagy színskálával, nagy pontosságú gyári kalibráció, homogén képmegjelenítés a teljes kijelzőfelületen, és veszteségmentes hardveres kalibráció, amely a CG sorozatú modelleknél akár teljesen automatizálható.

Kalibrációs szoftver és validálási funkció

A zökkenőmentes soft-proof-munkafolyamat alapfeltétele a műszakilag megfelelő és rendszeresen újrakalibrált monitor. Igazán hatékony átfogó megoldás azonban csak a megfelelő szoftverrel együtt jön létre. Az EIZO ingyenes kalibrációs szoftverével, a ColorNavigatorral a monitor rendszeres újrakalibrálása gyorsan és egyszerűen elvégezhető. A ColorEdge sorozat CG monitoraival kombinálva az újrakalibrálás teljesen automatizálható és elhalasztható olyan időpontra, amikor a monitor nincs használatban.

A ColorNavigator validációs funkcióval biztosítja, hogy a képmegjelenítés pontossága megfeleljen a specifikációknak. A CS sorozatú monitorok az RGB színtérben validálhatók. A még nagyobb pontosság érdekében a CG sorozatú monitorok a CMYK színtérben is validálhatók, és még a monitorból, az operációs rendszerből és a szoftverből (pl. Adobe Photoshop vagy Acrobat) álló teljes munkafolyamatot is figyelembe veszik.

EIZO_ColorEdge_Fotografin_Sideshot_DSF1485_V3_sRGB_3000x2000.jpg

A monitor kalibrálása az EIZO Color Navigator szoftverrel.

Telephelyek közötti színkezelés

Minél nagyobb a csapattagok száma, annál nehezebbé válik a mindenki számára egységes és következetes munkafolyamatok fenntartása. A nagy nyomdákban ugyanazokat a nyomtatási termékeket különböző helyeken nyomtatják. A nyomtatott terméknek pedig mindig ugyanúgy kell kinéznie, függetlenül attól, hogy hol nyomtatták. Annak érdekében, hogy minden érintett ugyanazt a vizuális benyomást kapja ugyanarról a grafikus tartalomról, az EIZO a CG sorozat ColorEdge monitorainak, a ColorNavigator kalibrációs szoftver és a ColorNavigator Network minőségellenőrző szoftver kombinációjával teljes körű megoldást kínál a helyeken átívelő, egységes színpontosságú munkafolyamathoz.

ColorEdge_Printing_Colormanagement.jpg
Datenblatt_CS2400S_1080x720.png

CS sorozat: Alapvető monitorok professzionális igényekhez

 • Nagy színskála
 • 16-Bit LUT a maximális színmélységért
 • 10-bites színmegjelenítés
 • RGB validálás
 • Homogén képmegjelenítés a Digital Uniformity Equalizer (DUE)-nek köszönhetően
 • EIZO gyári kalibrálás
 • Modern csatlakoztathatóság USB-C, HDMI és DisplayPort segítségével
 • ColorNavigator kalibrációs szoftver mellékelve
 • Opcionális fényvédő

CG sorozat: csúcskategóriás monitorok a legmagasabb igényekhez

 • A CS sorozat összes jellemzője
 • Integrált érzékelő az automatikus önkalibráláshoz
 • Telített mélységek és nagyobb kontrasztok a True Black Display-nek köszönhetően
 • CMYK és RGB validálás
 • Fényárnyékoló mellékelve
 • Előre kalibrált Rec.709, Rec.2020 és DCI-P3 előbeállítások
 • Előkalibrált PQ és HLG HDR előbeállítások
 • Kiegészítő funkciók a filmkészítők számára, mint a Safe Area Marker, LLG HDR előbeállítások
 • Modern csatlakoztathatóság HDMI, DisplayPort, USB-C vagy SDI kábelen keresztül (modelltől függően)
Datenblatt_CG2700S_1080x720.png

Kövesse a nyomdaiparra és a művészi nyomtatásra vonatkozó ajánlásokat

Kérdése van?

Mi és meghatalmazott partnereink szívesen segítünk Önnek a környezetéhez megfelelő modell kiválasztásában.

Lépjen kapcsolatba velünk
H07_Kontakt.jpg