RadiForce Referenz

Referenciaközpont Mammográfia Észak

Optimalizált diagnosztikai munkaállomás az EIZO 12 megapixeles RadiForce RX1270 monitorával

Referencia Központ Mammográfia Észak

A korábbi, 5 megapixeles monitorokat tartalmazó kétképernyős megoldáshoz képest a RadiForce RX1270 egyképernyős megoldás kevesebb helyet foglal, és 12 megapixelével nagyobb felbontást kínál a még hatékonyabb jelentéskészítéshez.

A kiindulási helyzet

Az Északi Mammográfiai Referencia Központ már több éve használja az EIZO RadiForce monitorokat: a dokumentáció és az értékelés, a technikai minőségbiztosítás, a jelentéskészítés és az orvosok mammográfiai szűrésről szóló képzése során.

"Addig is csak EIZO monitorokat használunk. Korábban más gyártók monitorait is használtuk. De fokozatosan lecseréltük őket EIZO monitorokra". jelenti Christian Grünke, az északi mammográfiai referenciaközpont informatikai rendszergazdálkodási vezetője.

Oktatási rendszer EIZO monitorokkal

És jó okkal, ahogy folytatja: "A referenciaközpontban egy tizennégy férőhelyes képzési létesítményt is működtetünk, amely szintén engedélyezett a jelentéstételre. A kezdeti időkben kezdetben fontos volt számunkra, hogy különböző gyártók monitorait használjuk a tanfolyam résztvevői számára, hogy ugyanazok a képek különböző képi benyomásokat keltsenek bennük. Ez lehetőséget adott a résztvevőknek, hogy megtalálják a munkájukhoz optimális monitort. Viszonylag gyorsan kiderült azonban, hogy az EIZO monitorok egyszerűen a legtöbb előnyt kínálják az orvosok munkája szempontjából.

"Az EIZO termékek megbízhatósága még hosszú használat után is tagadhatatlan. A monitorokba épített érzékelőkkel pedig a minőségbiztosítás optimálisan garantált. Ehhez az EIZO RadiCS szoftverét használjuk, és nagyon elégedettek vagyunk vele. Ezenkívül nagyra értékeljük az EIZO jó kiszolgálását, amikor kérdéseink vannak a termékekkel kapcsolatban."

Christian Grünke

az informatikai rendszeradminisztráció vezetője, Referencia Központ Mammográfia Észak

A megoldás

"Az Északi Referencia Központ eddig két RadiForce GX550 5 megapixeles monitort használt a diagnosztikai munkaállomásokon. Az SQ-Labs GmbH, az északi referenciaközpont régi beszállítója, az orvosi monitorokat fokozatosan RadiForce RX1270 készülékre cserélik. Christian Grünke kifejti: "A diagnosztikai munkaállomások optimalizálása érdekében a GX550-es modelleket most az RX1270-es modellre cseréljük. Az 5 megapixeles kétképernyős megoldáshoz képest a 12 megapixeles nagyméretű egyképernyős megoldás lényegesen nagyobb felbontást kínál a még hatékonyabb jelentéskészítéshez. Ezenkívül több helyet nyerhet az íróasztalon. Az RX1270 hátuljába épített komfortlámpa szintén praktikus." Segít az egyenletes megvilágítási helyzet kialakításában, amikor a komfortlámpa az egyetlen fényforrás a diagnosztikai állomáson. Ez az oka annak is, hogy az összes többi RadiForce diagnosztikai monitort (monokróm és színes) az opcionálisan rendelhető RadiLight komfortfénnyel szerelték fel. Emellett az EIZO FlexScan modellek RIS-monitorokként is megtalálhatók a diagnosztikai munkaállomásokon.

Dr. med. Gerold Hecht, az Északi Mammográfiai Referencia Központ vezetője

Dr. med. Gerold Hecht, az Északi Mammográfiai Referencia Központ vezetője

Referencia Központ Mammográfia Észak

A referencia központról Mammográfia Észak

Az északi mammográfiai referenciaközpont több mint 15 szűrőegységet kísér Alsó-Szászország, Bréma, Hamburg és Schleswig-Holstein németországi szövetségi államokban. Ez egyike annak az öt referenciaközpontnak, amely regionális szinten ellátja a mammográfiás együttműködési csoport feladatait a mammográfiás szűrőprogram keretében.

Ezek a szűrőegységek orvosainak és radiológus szakembereinek tanácsadásából és feladataik ellátásának támogatásából állnak. A referenciaközpontok feladata továbbá a továbbképzés, a fizikai-technikai és orvosi minőségbiztosítás, a szűrőegységek értékelése és a rákszűrési program tudományos nyomon követése.