Képminőség

Pontosság, ragyogó képminőség és kontraszt, valamint tökéletesen éles megjelenítés – Mindez a folyamatos fejlesztéseknek, a prémiumminőségű anyagok használatának és a monitorok körültekintő gyári beállításainak köszönhető. A felhasználó így mindig biztos lehet a kiváló képmegjelenítésben.

Monokróm és színes felvételek megjelenítése ugyanazon a monitoron

A Hybrid Gamma PXL funkció automatikus módon, képpontokra lebontva különbözteti meg egymástól a monokróm és a színes felvételeket. Az ily módon létrejövő, hibridrendszerű kijelzőn minden egyes képpont optimális színárnyalatban jelenik meg. A hagyományos, kétdimenziós azonosításhoz képest e megoldás pontosabb és megbízhatóbb megjelenítést eredményez.

Az RX1270 ugyanolyan megbízhatóan jeleníti meg a részletes monokróm felvételeket, mint a legkülönfélébb vizsgálati módszerek színesen ábrázolt eredményeit. A gyakorlatban ezzel jelentős mértékű hatékonyságjavulás érhető el, mivel a különböző képalkotási eljárások alkalmazásával készült felvételek egyetlen monitoron keresztül értékelhetők ki. Az RX1270 készüléket elsősorban olyan diagnosztikai munkaállomásokhoz szánják, ahol nagy képernyőátlójú és kiváló térbeli felbontású képernyőket használnak (például mammográfiai vizsgálatokhoz vagy ultranagy felbontású CT eljárásokhoz). 

RX1270 with monochrome and color display
A Hybrid Gamma PXL funkció automatikus módon, képpontokra lebontva különbözteti meg egymástól a monokróm és a színes felvételeket.

Elmosódottság-csökkentő

A nagy fényerőt nyújtó LCD panelek általában elmosódott formában adják vissza az egyébként jóval élesebb módon is megjeleníthető felvételeket. Az EIZO elmosódottság-csökkentő funkcióval gondoskodik ennek kiküszöböléséről. Így a kristálytiszta megjelenítés során a körvonalak legapróbb részletei sem vesznek el.

Az elmosódás csökkentésének magyarázata
Éles, nagy felbontású képek

0,1554 mm képpont szélességének köszönhetően a monitor egyenletesen, nagy felbontással és színmélységgel, kristálytiszta módon jeleníti meg a képeket.

Egyenletes megvilágítást nyújtó mesterséges intelligencia

A környezeti hőmérséklet és a monitorhőmérséklet ingadozása következtében megváltozhat az LCD monitorok színmegjelenítése és fényereje. A RadiForce diagnosztikai monitorokat hőmérsékleti érzékelővel és intelligens vezérlőalgoritmusokkal is ellátták. Az említett technológia a színátmenetek, a színárnyalatok, a fényerő és az egyéb jellemzők pontos megjelenítése érdekében a monitor valós idejű beállítását is lehetővé teszi.

A változó hőmérsékleti minták megkülönböztethetősége és a még pontosabb korrekciós intézkedések kiszámítása érdekében az EIZO az RX1270 becslési algoritmusát MI (Mesterséges intelligencia) alkalmazásával javította tovább.

Állandó képminőség a beépített előlapi érzékelőknek köszönhetően

A keretbe épített előlapi érzékelő (IFS) biztosítja a fehérpont és a színárnyalat karakterisztika pontos kalibrálását. Méri a fényerőt és szürkeárnyalatot, és a DICOM® szabvány alapján önállóan kalibrálja a monitort. Az érzékelő automatikusan működik, anélkül, hogy közben korlátozná a monitor látóterét. Ezáltal karbantartási költséget és időt takaríthat meg, és nyugodtan hagyatkozhat a mindig állandó képminőségre. 

No IFS
IFS nélkül
With IFS
IFS-sel
Helligkeitsgarantie
Megbízható fényerő

Az EIZO termékeit kimagasló minőség jellemzi. A monitorokra nyújtott garancia a fényerő-stabilitás biztosítására is kiterjed.

Egyenletes megvilágítás a képernyő teljes felületén

A monitor az egyenletes megvilágítás miatt erősen fénylik. Erről gondoskodik a digitális képkiegyenlítő áramkör (DUE), amely képpontról képpontra automatikusan javítja az egyenetlenségeket. A radiológiai és egyéb gyógyászati felvételek szürkeárnyalatai helyesen jelennek meg a teljes képernyőfelületen. Ez elengedhetetlen a pontos diagnózishoz felállításához.

Kép: G-sorozat DUE nélkül
DUE nélkül
Kép: G-sorozat DUE-vel
DUE-vel
Kép: Állandó fényerő
Állandó fényerő minden pillanatban

A háttérvilágításért felelős érzékelő folyamatosan felügyeli a monitor fényerejét. Az előnye: Már másodpercekkel a bekapcsolás után a meghatározott és kalibrált fényerő aktivizálódik, mely a teljes üzemidő alatt változatlan marad. Az érzékelőt láthatatlanul beépítették a monitorba.

Egymilliárd színárnyalat a 13 bites LUT-tal

A készülék a színek visszaadását egy 13 bites keresőtábla (LUT) segítségével szabályozza. DisplayPort használatakor ebből 10 bit áll rendelkezésre a megjelenítéshez. A legfeljebb 1 milliárd színárnyalatos felbontás az MRI, ultrahang és patológiai felvételek tökéletes minőségű megjelenítését teszi lehetővé. Így a diagnosztikában elvárt karakterisztikák és finomstruktúrák pontosan felismerhetők. 

Stabil képminőség a DIN-megfelelőségnek köszönhetően

A megjelenítési tulajdonságok, különösen a fényerő és a kontraszt, lehetővé teszik az I-VIII-ig terjedő RadiCS alkalmazási osztály szerinti, a DIN 6868-157 szabványnak megfelelő képmegjelenítő rendszerek telepítését. A DICOM®-GSDF görbét már a gyártás során pontosan beállítják. Mindez azt jelenti, hogy a szürkeárnyalatok állandóak és stabilak, mely elengedhetetlen a diagnózis felállításhoz.

Kép: Képminőség a DIN-nek megfelelően
Kép: Képminőség a DIN-nek megfelelően

FDA engedély

A kijelző az FDA-510 (k) engedéllyel rendelkezik az emlő tomoszintéziséhez, mammográfiához és általános radiográfiához.

Kényelmesebben elvégezhető diagnosztika

RadiForce monitorjaink hatékony funkcióinak és termékjellemzőinek köszönhetően egyszerűbben állíthatják fel a diagnózist az egészségügyi szakemberek.

RX1270 Comfort Light
Kényelmesebben elvégezhető diagnosztika

Számtalan hasznos funkcióval rendelkező, kompaktméretű és 12 megapixel felbontású monitor a diagnosztikai feladatok maximális szintű kényelemben történő hatékony elvégzéséért.

1. Szemkímélő, közvetett megvilágítási mód

A hátoldali komfortlámpa közvetett fénye a gyenge megvilágítású diagnosztikai helyiségekben is tükröződésmentes munkavégzést tesz lehetővé. Mivel a fényforrás nem világít bele közvetlenül a radiológus szemébe, tökéletesen láthatók maradnak a monitoron megjelenített felvételek. Mivel a környezeti megvilágítás és a képernyő eltérő fényviszonyai kevesebb megszokást igényelnek, kifejezetten szemkímélő hatású.

2. Kényelmesebben olvasható dokumentumok

Az RX1270 elmozdítható olvasólámpája ideális módon világítja meg a dokumentumokat és a billentyűzetet. Szükség esetén bármikor bekapcsolható, diagnosztika közben pedig kikapcsolható.

RX1270 Medical Monitor
Ideális kialakítás diagnózisok felállításához

A keskeny, fekete elülső keretnek köszönhetően sötétebb környezetben is tökéletesen alkalmazható. A felhasználó így a lényeges információkra összpontosíthat, miközben a fehér oldalkeret üdítően tiszta megjelenítést kölcsönöz a monitorok számára.

Hatékonyabb diagnosztizálás

Ragyogó felbontásának köszönhetően az RX1270 hatékonyabb diagnosztizálást tesz lehetővé a hagyományos, kétképernyős rendszerekhez képest.

RX1270

Számtalan hasznos funkcióval rendelkező, kompaktméretű készülék

A 30,9 colos, kifejezetten nagyméretű monitor lényegesen kevesebb helyet foglal el az asztalon, mint két hagyományos, 5 megapixeles képernyő. A beépített komfortvilágítás és a belső tápegység pedig nem igényel további helyet.

Hagyományos érzékelő állomás vs. RX1270
Hagyományos érzékelő állomás vs. RX1270

Szoftveres megoldások és felhasználóbarát funkciók

Kényelmes munkavégzést lehetővé tevő felszereltség. Intelligens szoftvereinknek és a felhasználóbarát funkcióknak köszönhetően hihetetlenül egyszerűen elvégezhető RadiForce diagnosztikai képernyőink beállítása, szabályozása és mindennapi kezelése.

RadiCS 5 & RadiNET Pro 5
A képminőség következetes fenntartása

Az állandó képminőség fenntartására tervezett, opcionális EIZO RadiCS szoftver lehetővé teszi a monitorok átfogó karbantartását és felügyeletét, mely a kalibrálástól kezdve az ingadozási és állandósági mérésen át egészen az archiválásig minden területen használható. Dolgozzon egyszerre több monitoron is a RadiNET Pro szoftver használatával. Ezen a rendszeren keresztül központilag vezérelheti minden monitor kalibrálását, és az előzményeket is ellenőrizheti. Így jelentős időt takaríthat meg, és a teljes intézményben egységesen magas képminőséget biztosíthat. Az alapváltozatú RadiCS LE szoftver a RadiForce GX, RX és MX/MS modellek alapfelszereltségéhez tartozik.

Tudjon meg többet a RadiCS felhasználási kategóriákról

Tudjon meg többet a (tartozékként kínált) RadiCS LE szoftverről

Tudjon meg többet a (külön megvásárolható) RadiCS szoftverről

Tudjon meg többet a (külön megvásárolható) RadiNet Pro szoftverről

Innováció a képmegjelenítésben: a Work-and-Flow-technológia

A modalitások növekvő digitalizálásával a radiológusok egyre több információval szembesülnek a képernyőjükön. Az EIZO egyedülálló work-and-flow technológiája a radiológusok igényeihez tervezett új funkciókkal hatékonyan ellensúlyozza az adatok összetettségét. A RadiForce RX1270 monitorral és a hozzá tartozó RadiCS-LE szoftverrel a felhasználók kihasználhatják a változatos Work-and-Flow funkciók előnyeit.

Több információ a Work-and-Flow-funkciókhoz

Point-and-Focus

Point-and-Focus funkció: a kielemezni kívánt képrészlet kijelölése

A Point-and-Focus funkcióval gyorsan és egyszerűen, az egér vagy a billentyűzet használatával jelölheti ki a megtekinteni kívánt képterületet. A fényerő és a szürkeérték megfelelő beállításával a kívánt képrészletek kiemelése érdekében elsötétíthetők a szomszédos területek.

Hide-and-Seek

Hide-and-Seek funkció: gyorsan hozzáférhető információk

A Hide-and-Seek funkció legfőbb előnye, hogy nem szükséges további monitor az orvosi jelentések megjelenítéséhez, valamint a betegnyilvántartások és egyéb információk gyors és hatékony eléréséhez. Ha az egérmutatót a képernyő szélére vagy attól távolabbra mozgatja, egy Kép a képben ablakon keresztül jelenítheti meg és rejtheti el a szükséges információkat.

Switch-and-Go

Switch-and-Go funkció: két rendszer egyetlen billentyűzeten és egéren keresztüli használata

A két számítógépes rendszert alkalmazó diagnosztikai munkaállomásoknál dolgozók a Switch-and-Go funkciónak köszönhetően mindössze egyetlen billentyűzet és egér használatával válthatnak át a két eszköz között. A két rendszer közötti átváltáshoz mindössze csak át kell húznia az egérmutatót az egyik képernyőről a másikra, és vissza. Ez nem csak a munkavégzés hatékonyságát fokozza, de a munkaállomás is áttekinthetőbbé válik.

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamat és a környezetbarát jelleg központi szerepet tölt be az EIZO termékpolitikájában. Ennélfogva termékeinket a nemzetközi környezetvédelmi előírások szigorú figyelembevételével állítjuk elő, készülékeink hosszú élettartama pedig az erőforrások megőrzéséhez is jelentősen hozzájárul.

Vállalati felelősségvállalás

Az EIZO RX1270 modellje nagyszerű példa arra, hogy a kiváló kép- és termékminőség elérése milyen szorosan összefügg a felelősségteljes tervezéssel, anyagbeszerzéssel és gyártással. Mivel korszerű és megbízható monitorunk a kifejezetten értéktartó képernyők közé tartozik, kivételesen biztonságos befektetés.

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok az EIZO-nál

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok

Az RX1270 készülékeket társadalmilag felelős módon állítják elő. A gyártási folyamat teljes mértékben mentes a gyermek- és kényszermunka alkalmazásától. Az ellátási lánc gondosan megválasztott beszállítói szintén elkötelezték magukat a társadalmilag felelős termelés mellett. Ez különösen igaz az úgynevezett konfliktusövezetekből származó ásványkincsek beszállítóira. A társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeinket a vállalat önkéntes jelleggel közzétett éves jelentése ismerteti.

Tudjon meg többet

Környezet- és klímavédelem

Az RX1270 készülékeket a cég saját gyártóüzemeiben állítják elő, az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer alkalmazásával. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. CSR (Vállalati társadalmi felelősségvállalás) jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről. 

Környezet- és klímabarát monitorok az EIZO-tól
RadiForce sustainability

Tartós készülékek a fenntarthatóság jegyében

A kifejezetten hosszú hasznos élettartamú RX1270 kifejlesztésekor az életciklus egészével kapcsolatos környezeti hatásokat is messzemenőkig figyelembe vették. Ennek köszönhetően az öt év garancia lejártát követően még hosszú ideig megbízható és környezetbarát módon használható. A pótalkatrészek a gyártás befejezését követően még további 5 évig elérhetők maradnak. A hosszú hasznos élettartam és a széles körű javíthatóság kedvező hatást gyakorol az erőforrások megőrzésére és a klíma megóvására. A kiváló minőségű alkatrészekből álló RX1270 előállításakor különös figyelmet fordítanak az erőforrások körültekintő felhasználására, valamint a gyártási folyamatok gondos kidolgozására. 

Garancia

Az EIZO ötéves garanciát vállal. Ezt egy fejlett gyártási folyamat teszi lehetővé, amely a siker egyszerű elvén alapszik: átgondolt és innovatív monitor technológia csúcskategóriás anyagokból.

5 év garancia
5 év garancia

Az EIZO öt év garanciát biztosít helyszíni csereszervizzel. Ez a magasan fejlett gyártástechnológia következtében lehetséges, ami egy egyszerű sikerelven alapszik: átgondolt és innovatív monitortechnológia, prémium alapanyagokból előállítva.

Válassza cégünk grafikus kártyáit

A pontos diagnózishoz olyan grafikus kártyákat ajánlunk, amelyek optimálisan támogatják RadiForce monitoraink funkcióit.

MED-XN92
Pontos diagnózis felállításához: EIZO MED-XN92 típusú grafikus kártya

Az EIZO MED-XN92 típusú grafikus kártya optimálisan támogatja a RadiForce RX1270 szoftver tulajdonságait, funkcióit és beállításait. Pontos jelentéstételt tesz lehetővé, és egyszerre több monitort is képes vezérelni. Az EIZO technikai támogatást és garanciális szolgáltatást nyújt a grafikus kártyához.

A MED-XN92 műszaki adatainak megjelenítése

Hasznos kiegészítők

Hiányzik esetleg valami? Itt hasznos kiegészítőket találhat RX1270 modellünkhöz.

RadiCS
RadiCS

A RadiCS szoftver számos vizsgálati és automatikus kiigazítási lehetőség biztosításával segíti elő a RadiForce képernyőkön keresztüli állandó és következetes minőségű képmegjelenítést.

RadiNET Pro
RadiNET Pro

EIZO szoftver nagyobb intézmények hálózatalapú minőségirányításához monitor-távvezérlési funkcióval.

MED-XN92
MED-XN92

Összetett 3D adatsorok gyorsabb feldolgozását lehetővé tevő MED-XN92 diagnosztikai vezérlő – elsősorban 3D szegmentálás céljára ideális

Referenciák

Monitorok használatban - Ki miért választ EIZO kijelzőt
Tovább

Gyakran Ismételt Kérdések

A termékkel kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdéseket a GYIK pont alatt találja
Tovább a GYIK-hez