RadiForce Referenz

Az MVZ Radiológia Karlsruhe optimálisan felszerelt a diagnosztikához az EIZO RadiForce RX1270 készülékkel

MVZ Radiológia Karlsruhe

2021 márciusa óta az MVZ Radiology Karlsruhe az EIZO RadiForce RX1270 12 megapixeles színes monitorát használja a digitális képreprodukcióhoz a gyógyító mammográfiában. Az MVZ azonban korábban is az EIZO márkára támaszkodott a szenológiai vizsgálatok során.

Első osztályú felszerelés

Az MSB Technik ajánlására, amely régóta együttműködik az MVZ Radiology Karlsruhe-val a monitorok szállítása és állandósági vizsgálata terén, az ellátóközpont úgy döntött, hogy a régóta szolgáló RadiForce G51 dupla képernyős megoldást egy 30,9 hüvelykes képátlójú RadiForce RX1270-re cseréli. Annak érdekében pedig, hogy a monitor teljes teljesítménytartományát le tudja hívni, az MVZ azonnal beszerezte az EIZO által ehhez a monitorhoz ajánlott és hitelesített, a szükséges felbontású és számítási teljesítményű grafikus kártyát.

 

Mammográfiás kép a monitoron
Orvos a mammográfiás képekkel a monitoron

Az MVZ egy nagy radiológiai-nukleáris orvosi ellátóközpont Karlsruhe szívében, és nagyrészt a Karlsruhe régió és a környező területek radiológiai ellátásáért felelős. Évente több mint 60 000 beteget vizsgálnak meg. A 12 orvossal és több mint 60 nem orvosi alkalmazottal a járóbeteg-szakellátás teljes radiológiai diagnosztikai spektrumát lefedik. Az MVZ magas szakmai színvonalat képvisel, és nagy jelentőséget tulajdonít az első osztályú technikai felszerelésnek.

Prof. Dr. Henrik Michaely

"Az EIZO termékeket a magas minőség és tartósság, valamint a nagy teljesítményű funkcionalitás jellemzi. Emellett az EIZO a jó támogatást is jelenti."

Prof. Dr. Henrik Michaely

ügyvezető igazgató MVZ Radiológia Karlsruhe

Jobb munkafolyamat és ergonómia

Arra a kérdésre, hogy az RX1270 milyen előnyöket kínál a diagnosztika szempontjából a korábbi megoldáshoz képest, Prof. Dr. Henrik Michaely, az MVZ Radiology Karlsruhe ügyvezető igazgatója a következőket válaszolta: "Az RX1270 lényegesen kevesebb helyet foglal el, mint a két 5 megapixeles monitor, és most már teljes képet kapunk arról, hogy mi történik, anélkül, hogy a két monitor között zavaró képkockák lennének. Ez javítja a munkafolyamatokat és az alkalmazottak ergonómiáját. Mert korábban még mindig kissé el kellett fordítania a fejét, hogy összehasonlítsa a két lövési időt." Emellett az RX1270 keskeny, fekete elülső házkerete megkönnyíti a kijelző koncentrált megtekintését sötét helyiségekben, ahogyan azt Prof. Dr. Henrik Michaely megjegyezte.

A gyógyító mammográfiához használt RX1270 mellett más RadiForce modellek is használatban vannak az MVZ Radiology Karlsruhe különböző diagnosztikai munkaállomásain: RX850 CT és MRT, valamint MX242W CT.

RX1270 használatban