DURAVISION REFERENCIA

Nürnberg városi csatornázás

Az EIZO DuraVision FDF2711W-IP közvetlen betekintést biztosít

Nürnbergi szennyvíztisztító telep

Amikor a két városi szennyvíztisztító telep egyikében lévő szűrőrendszer felújítása esedékes volt, a városi vízelvezetés és környezetvédelmi elemzés Nürnberg (SUN) úgy döntött, hogy azt EIZO DuraVision FDF2711W-IP IP dekóderes monitorokkal szereli fel, amelyek fröccsenésbiztos házban vannak. Ez a megoldás mind az üzem üzemeltetőinek, mind a látogatóknak közvetlen rálátást biztosít a kefés egységre a helyszíni bejárások során, miközben a monitorokat védi a külső sérülésektől.

Szűrő a szennyvíztisztító telepen

A szennyvíztisztító telepek beömlőjében lévő szűrőberendezés figyelmeztető rendszerrel van felszerelve, amely a telepek védelmét szolgálja a beáramló szennyvízben lévő nagyméretű tárgyaktól. A figyelmeztető rendszer része többek között egy kamera, amelynek képeit egy központi vezérlőterembe továbbítják. Mivel a képernyő egy zárt rendszer, nem lehet a helyszínen egyszerűen belenézni a képernyőkbe. A megfelelő monitoroknak orvosolniuk kell a problémát.

Lars Fenner, Nürnberg városának műszaki munkatársa, aki a szennyvíztisztítási folyamatok irányítástechnikájának területén dolgozik, kutatásai során találkozott az EIZO IP dekódoló monitoraival. Lars Fenner évek óta felügyeli a szennyvíztisztító telepek videórendszereit. Számára egyértelmű volt: "A TCP/IP-n keresztül keresek megoldást. Eközben rájöttem, hogy nem minden videófolyam egyforma, és hogy az ONVIF szabvány még mindig nem jelent semmit, és hogy minden gyártó ugyanúgy értelmezi és definiálja azt. A korábban használt dekódereinkhez kerestem cserelehetőséget. Az új megoldásnak képesnek kell lennie a különböző kameragyártók H.264-es videófolyamainak megjelenítésére, méghozzá 24 órás üzemmódban. Aztán az EIZO-nál megtaláltam, amit kerestem."

"A kiváló képminőségen kívül az EIZO megoldásában az tetszik igazán, hogy csak egy készülékem van integrált dekóderrel egy házban, tápegység, hálózat és kész!"

Lars Fenner

műszaki alkalmazott, Nürnberg városa

Hozzáteszi továbbá: "Az EIZO által rendelkezésemre bocsátott tesztkészülék azonnal működött, és teljesen magától értetődő volt. Ez teljesen meggyőzött, ezért nem kerestem további alternatívákat."

És egy kolléga a helyszínen, aki magánúton egy EIZO grafikus monitoron szerkeszti a fotóit, szintén meg van győződve az EIZO IP dekóderes monitorok különleges minőségéről: "Az EIZO egyszerűen minőséget jelent. Azt teszi, amit tennie kell. Másra számítottál?"

Nürnbergi szennyvíztisztító telep

A nürnbergi városi vízelvezetésről és környezetvédelmi elemzésről

Nürnberg városa két szennyvíztisztító telepet üzemeltet. Ezek a Stadtentwässerung und Umweltanalytik Nürnberg önkormányzati vállalat illetékességi területén találhatók. A szennyvíztisztító telepeken évente 65-70 millió m3 szennyvizet kezelnek. A SUN mintegy 400 embert foglalkoztat a "Városi vízelvezetés" és a "Környezeti elemzés" részlegeken, valamint egy kereskedelmi részlegen. A környezetanalitikai osztály évente mintegy 36000 mintát vizsgál, és mintegy 400000 paramétert elemez. Mintegy 400 analitikai módszert alkalmaznak. A modern környezetvédelmi vállalat emellett három kültéri levegő- és három folyóvíz-mérőállomást is felügyel, és felelős a szennyvíztisztító telepek átfogó online elemzéséért.

Tudjon meg többet

DuraVision IP dekóder megoldások

A Nürnbergi Városi Csatornázási és Környezetelemzési Osztály

Szerzői jog a fényképeken: Lars Fenner (A Nürnbergi Városi Csatornázási és Környezetelemzési Osztály)