Kivételesen precíz színmegjelenítés

A hihetetlenül pontos, ragyogó, kontrasztos és éles megjelenítés szolgálatában. Mindez a folyamatos fejlesztéseknek, a prémiumminőségű anyagok használatának és a monitorok körültekintő gyári beállításainak köszönhető. A felhasználó így mindig biztos lehet a kiváló képmegjelenítésben.

4K-UHD felbontás

CS2740 modellünk 3840 x 2160 (4K UHD) felbontásának köszönhetően hihetetlenül kiemelkedő, 164 ppi képpontsűrűséget nyújt. A láthatóvá váló képpontoktól garantáltan mentes megjelenítésű monitoron a későbbi nyomatok leendő felbontása is rendkívül pontosan ellenőrizhető. CS2740 modellünkkel 4K-UHD felbontásban végezhetők el a filmekkel kapcsolatos értékelési, vágási és színosztályozási feladatok.

Széles színskála – Tökéletesen telített színeket kínáló színtér

A korszerű fényképezőgépek színskáláinak teljes mértékű hasznosítása olyan monitort igényel, amely a lehető legszélesebb színteret kínálja. Ellenkező esetben nem végezhető el a fájlokat alkotó telített színárnyalatok vizuális kiértékelése és feldolgozása. Éppen ezért a ColorEdge CS2740 modell IPS panelje az elsősorban fotósok által használt AdobeRGB, és a leginkább nyomtatásnál alkalmazott, ISO Coated V2 szabvány szerinti CMYK színteret egyaránt mintegy 99%-os arányban lefedi. Ennek köszönhetően a korszerű fényképezőgépek teljes színskálája valósághű és hiánytalan módon jeleníthető meg. Ezen túlmenően a próbanyomat-ellenőrzések is hihetetlenül pontosan végezhetők el.

IPS Panel
Kiváló képminőség az éles képekért

A (3840 x 2160 (4K UHD)) legnagyobb felbontást nyújtó képernyő kiemelkedő 1000:1 kontrasztarányával és 350 cd/m² fényerejével nyűgözi le a felhasználókat. Ezáltal a különböző grafikák és képek képpont-pontosságú szerkesztését is lehetővé teszi. A szöveg körvonalai pedig különösen világosan és pontosan jelennek meg. A IPS (Wide Gamut) panellel szerelt LCD modul akár 178 fokos látószöget is lehetővé tesz. Így a színárnyalatok és a kontrasztok megjelenítése mindig egyenletes mértékű marad.

Egyenletes és kifinomult színátmeneteket garantáló 16 bites keresőtábla (LUT) és 10 bites üzemmód

A CS2740 modell keresőtáblája (LUT – Look-Up-Table) hihetetlenül kiemelkedő, mintegy 16 bites színmélység kiszámítására, a készülék panelje pedig akár 10 bites jeltovábbításra is alkalmas. Következésképpen több milliárdnyi színárnyalat áll rendelkezésre annak kiszámításához, hogy a monitor megjelenítése tökéletesen pontossá váljon. Ily módon hatékonyan kiküszöbölhetők a megjelenítés monitor okozta esetleges hibái, mint például a színátmeneteket alkotó színárnyalatok felbomlását, vagy a szürkeárnyalatokkal összefüggő színhibákat kiváltó csíkozódások, illetve színugrások. A sötétebb vagy telítettebb színű képrészletek finom színárnyalatbeli eltérései és struktúrái is nagyszerűen megkülönböztethetők a különösen részletes megjelenítésnek köszönhetően.

Calibration Out of the Box
Azonnal munkára fogható, gyárilag tökéletesen beállított készülék

Annak érdekében, hogy a felhasználó a kicsomagolást követően azonnal használatba vehesse ColorEdge készülékét, már a gyárban elvégzik a ColorEdge CS2740 modellel kapcsolatos szükséges méréseket, és a képernyő optimális beállításait. Ennek részeként precízen megvizsgálják a piros-, zöld- és kékcsatornák gammagörbéit, és szükség esetén korrigálják azokat. Az EIZO készülékek egyedülállóan pontos gyári kalibrációjának köszönhetően a monitorok már közvetlenül a kicsomagolásukat követően előre beállított színterekkel használhatók. A minden részletre kiterjedő gyári kalibrálás további előnye, hogy a ColorNavigator szoftver használatával a felhasználó jóval gyorsabban végezheti el a monitor újbóli kalibrálását.

Digital Uniformity Equalizer – Tökéletes minőségű megjelenítés a képernyő teljes felületén

Az EIZO gyár szakértői a monitorpanelek teljes felületére kiterjedő pontos méréseket végeznek. Ily módon felismerik és hatékonyan kiküszöbölik a fényerővel és a színmegjelenítéssel kapcsolatos esetleges egyenetlenségeket. A Digital Uniformity Equalizer elnevezésű eljárásnak köszönhetően az egyes színek a megjelenítés pontos helyétől függetlenül a monitor teljes élettartama alatt mindig azonos módon jelennek meg. Egyedül így érhető el a képfeldolgozás és a retusálás kívánt precizitása.

Gyors, egyszerű és veszteségmentes hardveres kalibrálás kompromisszumok nélkül

Ahhoz, hogy a monitor ugyanazt a fájlt a teljes élettartama alatt azonos minőségben jelenítse meg, elengedhetetlen a rendszeres kalibrálás. Valamennyi ColorEdge monitorunk veszteségmentes hardveres kalibrációs eljárást alkalmaz. A szoftveres kalibrálással ellentétben – ahol mindig fennáll a megjelenítési minőség romlásának kockázata – a hardveres kalibrálás a grafikus kártya korrekciós profiljának létrehozásán kívül a monitor keresőtábláját (LUT – Look-Up-Table) is beállítja.

EIZO szoftverek a kalibrálás gyors elvégzéséhez és nyomtatáshoz

Idővel minden egyes monitor megjelenítési jellemzői megváltoznak. Ennél fogva a teljes élettartamuk alatt azonos megjelenítési minőséget igénylő grafikus monitorok rendszereses jellegű kalibrálásra és korrekciókra szorulnak. Az EIZO ingyenesen elérhető ColorNavigator 7 kalibrációs szoftverével a ColorEdge CS2740 szükséges korrekciói mindössze 90 másodpercen belül (MacBook Pro és EX4 eszközökkel mérve) egyszerűen és veszteségmentesen elvégezhetők. Vagyis ugyanaz a kép öt év elteltével is azonos minőségben jeleníthető meg a monitoron.

További információk a ColorNavigator szoftverről

Az ingyenesen elérhető Quick Color Match szoftver használatával akár az alaposabb színkezelési ismeretekkel nem rendelkező felhasználók is tökéletesen meggyőződhetnek arról a monitorra tekintve, hogy miként festenek majd a Canon vagy Epson tintasugaras nyomtatóval kinyomtatni kívánt képek. Így nyomtatás előtt a képek hozzáigazíthatók a kiválasztott fotópapír különleges tulajdonságaihoz, hogy megelőzhetővé váljanak a hibás nyomatok okozta többletköltségek.

További információk a Quick Color Match szoftverről

ColorNavigator
A HDR-Gamma technológia támogatása

A CS2740 modellnél az EIZO az opcionális HLG és PQ görbék bővítését nyújtja. Ezen optimális gammagörbéknek köszönhetően a színek az SDR-hez képest természetesebb módon, az emberi érzékeléshez hasonlóan jelennek meg.

EIZO Microship
EIZO mikrochip az optimális színvisszaadásért

A CS2740 kiváló minőségű mikrochipjét (ASIC – Alkalmazás-specifikus integrált áramkör) az EIZO kifejezetten a magas színpontosságot igénylő munkafolyamatok speciális követelményei alapján fejlesztette ki. A ColorEdge készülékek központi elemének tekinthető mikrochip gondoskodik az EIZO termékeire jellemző pontos, egységes és azonos minőségű képmegjelenítésről.

Sokoldalú csatlakoztathatóság

A kreatív szakemberek egyre inkább nemcsak útközben használják mobileszközeiket. Gyakran a nagy teljesítményű notebook az egyedüli rendelkezésre álló számítógép. Ennélfogva egyre nagyobb az igény a mobileszközök gyorsan és egyszerűen elvégezhető otthoni vagy irodai integrációja iránt. Az EIZO ColorEdge grafikai monitorjai az említett igények kielégítése jegyében születettek meg.

A legkorszerűbb eszközök csatlakoztatását is lehetővé tevő C típusú USB-aljzat

A rendkívül sokoldalú C típusú USB-kábel többek között a monitorral kapcsolatos jelek továbbítására és villámgyors adatátvitelre, valamint a csatlakoztatott eszközök akár 60 W-os tápellátására is tökéletesen alkalmas, és ehhez mindössze egyetlen kábel is elegendő. Ennélfogva a ColorEdge CS2740 grafikai munkafolyamatok központi dokkoló állomásaként is felhasználható. A különféle perifériás eszközök, mint például az egér és a billentyűzet, valamint a merevlemezek és a kártyaolvasók, továbbá a nyomtató közvetlenül a monitor oldalán és alsó részén található két-két A típusú USB-aljzathoz csatlakoztathatók hozzá. A laptopok, táblagépek és más hasonló mobilkészülékek a C típusú USB-kábelen keresztül pedig akár 60 W teljesítménnyel is feltölthetők. Ily módon mindössze néhány mozdulattal teljes értékű asztali munkaállomás alakítható ki a laptopból és a CS2740 készülékből.

Tekintse meg az EIZO gyakorlati ismeretek című részt, és tudjon meg többet a C típusú USB-csatlakozóról.

Monitorcsatlakozások

A CS2740 C típusú USB-, HDMI- és DisplayPort-csatlakozói számos különféle videoformátum továbbítását lehetővé teszik. Így a monitor nemcsak számítógépes munkafolyamatok részeként használható fel, hanem többek között HDMI-lejátszókhoz is hozzácsatlakoztatható.

Ergonómia

ColorEdge monitorokkal ergonomikussá varázsolhatja munkakörnyezetét. A különösen hát- és szemkímélő képernyők a felhasználók egyedi igényeit is tökéletesen kielégítik. Hiszen véleményünk szerint: Nem Önnek kell igazodnia a munkahelyhez, hanem fordítva.

Anti Glare
Tökéletesen tükröződésmentes

Semmi sem zavaróbb annál, mint a monitor képernyőfelületének visszatükröződése. Ennélfogva az EIZO valamennyi monitorja hatékony antireflexiós felülettel rendelkezik. Ez egyrészt megóvja a szemet a túlzott mértékű megterheléstől, másrészt szükségtelenné teszi a monitor előtt helyet foglaló felhasználó kényelmetlen testtartását.

A szemkímélő használat jegyében: Villódzásmentes munkavégzés

A monitor villódzása számos esetben fel sem tűnik a felhasználónak. Az ilyen, nem vagy csak alig észlelhető villódzás azonban gyorsan szemfáradtságot okoz. Éppen ezért az EIZO különösen nagy hangsúlyt fektet monitorjai villódzásmentes megjelenítésére. Mindez különösen hasznos a felhasználó számára: Nem fáradnak el olyan hamar a szemei, így hosszabb ideig dolgozhat a képernyő előtt.

Ergonomikus és stabil állvány

Képernyőink magassága fokozatosan állítható, és modelltől függően akár az állvány talpának legaljáig is süllyeszthető. Ez optimális ergonómiát tesz lehetővé, függetlenül attól, hogy a képernyő előtt állunk vagy ülünk. Ezen kívül a monitorlábat úgy fordíthatja, forgathatja és döntheti, ahogy az ülő helyzethez az a legkényelmesebb.

A CS2740 úgy is elforgatható, hogy a képernyőn állóformátumban jelenjenek meg a képek, ami többek között az azonnali visszajelzéssel készített portréfotóknál különösen hasznos.

Magasságállítás
155 mm
Dőlésszög
Hátrafelé 35°, előrefelé 5°
Forgástengely
90° az óramutató járásával megegyező irányba elforgatva
Elfordítás
344°

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamat és a környezetbarát jelleg központi szerepet tölt be az EIZO termékpolitikájában. Ennélfogva monitorjainkat a nemzetközi környezetvédelmi előírások szigorú figyelembevételével állítjuk elő, készülékeink hosszú élettartama pedig az erőforrások megőrzéséhez is jelentősen hozzájárul. Az EIZO CS2740 modellje nagyszerű példa arra, hogy a kiváló kép- és termékminőség elérése milyen szorosan összefügg a felelősségteljes tervezéssel, anyagbeszerzéssel és gyártással. Mivel korszerű és megbízható monitorunk a kifejezetten értéktartó képernyők közé tartozik, kivételesen biztonságos befektetés.

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok az EIZO-nál
Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok

Az CS2740 készülékeket társadalmilag felelős módon állítják elő. A gyártási folyamat teljes mértékben mentes a gyermek- és kényszermunka alkalmazásától. Az ellátási lánc gondosan megválasztott beszállítói szintén elkötelezték magukat a társadalmilag felelős termelés mellett. Ez különösen igaz az úgynevezett konfliktusövezetekből származó ásványkincsek beszállítóira. A társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeinket a vállalat önkéntes jelleggel közzétett éves jelentése ismerteti.

Tekintse meg cégünk CSR (Vállalati társadalmi felelősségvállalás) jelentését

Környezet- és klímavédelem

Az CS2740 készülékeket a cég saját gyártóüzemeiben állítják elő, az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer alkalmazásával. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. CSR (Vállalati társadalmi felelősségvállalás) jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről. 

Umwelt
Leaves
Tartós készülékek a fenntarthatóság jegyében

A kifejezetten hosszú hasznos élettartamú CS2740 kifejlesztésekor az életciklus egészével kapcsolatos környezeti hatásokat is messzemenőkig figyelembe vették. Ennek köszönhetően az öt év garancia lejártát követően még hosszú ideig megbízható és környezetbarát módon használható. A pótalkatrészek a gyártás befejezését követően még további 5 évig elérhetők maradnak. A hosszú hasznos élettartam és a széles körű javíthatóság kedvező hatást gyakorol az erőforrások megőrzésére és a klíma megóvására. A kiváló minőségű alkatrészekből álló CS2740 előállításakor különös figyelmet fordítanak az erőforrások körültekintő felhasználására, valamint a gyártási folyamatok gondos kidolgozására. 

Garancia

Egyedülállóan innovatív szolgáltatások a biztonságos tervezhetőség jegyében. Biztonság, ami meggyőző, és amivel Ön mindig számolhat. A folyamatos kutatásnak, fejlesztésnek és a gondos minőség-ellenőrzésnek köszönhetően az EIZO nem kevesebb mint 5 év garanciát vállal ColorEdge modelljeire. Az alacsony szintű beszerzési és üzemeltetési költségek (TCO) biztos megtérülést ígérnek.

EIZO ColorEdge PROMINENCE: 5 év garancia
5 év garancia és hosszú élettartam

Az első osztályú anyagok felhasználásának, a gondos feldolgozásnak és a minden részletre kiterjedő végellenőrzésnek köszönhetően készülékeink kivételesen tartósak, így öt év helyszíni cseregaranciát vállalunk azokra (kizárólag Németország és Hollandia esetén).

Hasznos kiegészítők

Hiányzik esetleg valami? Itt hasznos kiegészítőket találhat CS2740 modellünkhöz.

EX4
EX4

EIZO EX4 Colorimeter ColorEdge monitorok kalibrálásához

EIZO ScreenCleaner
EIZO ScreenCleaner

Karcmentes tisztítás az EIZO ScreenCleaner készletével

CH2700
CH2700

Árnyékoló ernyők CS2730, CS2731 és a CS2740

151,00 EUR
RRP incl. 27 % ÁFA.
HH200PR-K
HH200PR-K

HDMI csatlakozókábel

TC-BRACKET3-BK
TC-BRACKET3-BK

Fekete Thin Client tartóelem EIZO Flexstand 3 típusú állványhoz

PM200-K
PM200-K

DisplayPort csatlakozókábel digitális video- és audiojelek továbbításához.

Referenciák

Monitorok használatban - Ki miért választ EIZO kijelzőt
Tovább

Gyakran Ismételt Kérdések

A termékkel kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdéseket a GYIK pont alatt találja
Tovább a GYIK-hez