Térképasztal-monitor

MDU5501WT DuraVision

55 hüvelykes térképasztal-monitor 4K UHD felbontással és intelligens multi-touch felülettel az útvonaltervezéshez és a tengeri navigációhoz.

  • 139 cm (54,6")
  • 3840 x 2160 (4K UHD)
  • VA
Termékkép MDU5501WT DuraVision

Képminőség

Pontosság, fényerő, kontraszt és élesség

Bőséges hely a hatékony működéshez

A nagy, 55 hüvelykes képernyő elegendő helyet biztosít a hajósoknak a különböző típusú fontos tengeri információk számára egyetlen központi helyen. A jelek teljes képernyőn, 4k UHD felbontásban (3840 × 2160 pixel) jelennek meg a pontos megjelenítés érdekében.

Változó fényviszonyokhoz illeszkedő széles fényerőtartomány

Ideális nappali és éjszakai használatra is: Az 1 cd/m2 és akár 610 cd/m2 közötti tompíthatósági tartománynak köszönhetően a monitor tökéletesen használható változó fényviszonyok esetén is. A monitor fényereje bármilyen környezeti megvilágítás esetén optimálisan beállítható, és sötét helyiségekben is kifogástalanul látható.

ImageQuality_WideDimmingRange.jpg

ECDIS-hez kalibrálva

A háttérvilágítás fényereje, a gammaérték és az RGB színbeállítások gyárilag kalibrálva vannak. Így a monitor optimális színvisszaadást biztosít, amely megfelel az ECDIS-rendszerek speciális követelményeinek. A monitor megfelel az ECDIS-rendszerekre és radaralkalmazásokra vonatkozó nemzetközi szabványoknak IEC 61174, IEC 62288 és IEC 62388.

ECDIS_Charttable.jpg

A szabványok hivatalos megjelenési dátuma változhat. Az IEC 61174 szabványnak való megfelelés dátumával kapcsolatban forduljon az EIZO-hoz.

ECDIS kijelző

A monitor elején lévő ECDIS-kijelző világít, ha a fényerő- és színbeállítások megfelelnek az ECDIS-rendszerek követelményeinek. Ha a monitor beállításait megváltoztatja, és a fényerő már nem felel meg az előírt ECDIS-szabványoknak, a kijelző automatikusan kikapcsol.

ECDIS-Indicator.jpg

Érintéses funkcionalitás

Működés ujjal vagy érintőtollal

Projektív kapacitív multi-touch képernyő az útvonaltervezéshez

A DuraVision MDU5501WT különösen robusztus és megbízható projektív kapacitív érintéstechnológiával van felszerelve. A monitor lehetővé teszi az ujjal vagy egy speciális tollal történő kezelést.

A nagyméretű 55 hüvelykes térképmonitor praktikus alternatívája a papíralapú térképeknek. A legfontosabb osztályozó társaságok jóváhagyásának köszönhetően optimálisan alkalmas ECDIS, radarrendszerek, parancsnoki hidak és egyéb alkalmazások számára.

Touchscreen-route-planning_Charttable.jpg

Multi-touch kijelző robusztus felülettel

A monitor egyszerre akár tíz érintést is képes kezelni, így egyszerre több személy is kezelheti. A monitor tenyérfelismerővel van felszerelve. A felhasználók könnyen megtámaszthatják magukat a kezükkel vagy karjukkal anélkül, hogy véletlenül bemenetet váltanának ki.

Touch_Multi-touch.jpg

Érintésérzékelés

Az érintésérzékelés kényelmesen be- és kikapcsolható a monitor külső szélén található gombok segítségével. A gombok a monitor két oldalán találhatók a könnyű kezelhetőség érdekében.

Touch-detection_Charttable.jpg

Folyadékok kimutatása

Az érzékelő funkció megakadályozza a képernyőre kiömlött folyadékok véletlenszerű bevitelét. Az érintési funkció automatikusan kikapcsol, ha folyadékot érintenek; a folyadék eltávolítása után a funkció újra bekapcsol.

Védelem az ujjlenyomatoktól

A DuraVision MDU5501WT felülete olyan bevonatot kapott, amely minimalizálja a képernyő érintése által okozott ujjlenyomatok láthatóságát.

Fingerprint-resistance_Charttable.jpg

Érintőképernyő ceruza

Az MDU5501WT készülékhez tartozó tollat és a hozzá tartozó tartót a monitor tartalmazza.

Dedicated-Stylus.jpg

Kényelmes kezelhetőség

Jellemzők a kényelmes munkavégzéshez

Teljesen lapos asztali kialakítás

Vízszintes helyzetben a monitor tökéletesen sík felülete asztalként is szolgál az időről időre szükséges hagyományos papírtérképek számára. A monitor széles külső szélei lehetőséget nyújtanak arra is, hogy tárgyakat helyezzen el vagy megtámassza magát anélkül, hogy akadályozná a képernyő látványát.

Fully-flat-table-design.jpg

Minden egy pillantásra

Picture-in-Picture és Picture-by-Picture

A Picture-in-Picture (PiP) funkció lehetővé teszi egy második jelforrás megjelenítését a monitoron egy külön kis képernyőterületen. Ez lehetővé teszi, hogy a navigációs adatokat tartalmazó két alkalmazás egyszerre legyen látható.

A Picture-by-Picture (PbP) üzemmód lehetővé teszi, hogy akár két különálló jelforrást, például radar- és navigációs információkat, egymástól függetlenül, egymás mellett jelenítsen meg.

EIZO Screen Rotator

Az ingyenes EIZO Screen Rotator szoftver segítségével egyetlen érintéssel 180°-kal elforgathatja a monitoron megjelenő képet. Ez megkönnyíti a munkát, ha a legénység több tagja a térképasztal ellentétes oldaláról nézi a képernyőt. (Windows operációs rendszer szükséges.)

EIZO Screen Rotator letöltés

Screen-Rotator_Charttable.jpg

Sokoldalú csatlakoztathatóság

A legjobb kapcsolódás

Monitor vezérlés

A DuraVision MDU5501WT a monitor távvezérléséhez, például a fényerő szabályozásához vagy a monitor be- és kikapcsolásához számos kommunikációs interfésszel van felszerelve: RS232C, USB, RS485, RJ45 (Ethernet) és egy külön port (kiterjesztett billentyűzethez).

Monitor-Control_Charttable.jpg

Rugalmas áramellátás

A különböző telepítési környezetek követelményeinek való megfelelés érdekében a monitor különböző tápcsatlakozásokkal van felszerelve. Így a monitor egyenáramú vagy váltakozó áramú csatlakozón keresztül táplálható.

Tartósság

És megbízhatóság

Védelem

A strapabíró monitor ideális a zord tengeri környezetben való használatra. Megfelel a tengeri navigációs és rádiókommunikációs berendezésekre vonatkozó IEC 60945 nemzetközi szabványnak a hőmérséklet, a páratartalom és a rezgésállóság tekintetében. A monitor elülső része IP65 porálló és alacsony nyomású vízsugárral szemben is védett.

Protection_Charttable.jpg

Osztályozó társaságok általi jóváhagyás

A monitor megfelel a legfontosabb osztályozó társaságok követelményeinek, és rendelkezik az LR (Nagy-Britannia), a DNV (Norvégia/Németország), az ABS (USA), NK (Japán) jóváhagyásával és az EU RO MR.

Warranty-reliability_Maritime-classifications.jpg

3 év garancia

Az EIZO 3 év garanciát biztosít. Ez a magasan fejlett gyártástechnológia következtében lehetséges, ami egy egyszerű sikerelven alapszik: átgondolt és innovatív technológia, prémium alapanyagokból előállítva.

3_years_garantie_across_HU.jpg

24/7 használat

A MDU5501WT 24 órás használatra készült és maximális megbízhatóság jellemzi.

Warranty-reliability_24-7.jpg

Fenntarthatóság

Vállalati felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok

Az MDU5501WT készülékeket társadalmilag felelős módon állítják elő. A gyártási folyamat teljes mértékben mentes a gyermek- és kényszermunka alkalmazásától. Az ellátási lánc gondosan megválasztott beszállítói szintén elkötelezték magukat a társadalmilag felelős termelés mellett. Ez különösen igaz az úgynevezett konfliktusövezetekből származó ásványkincsek beszállítóira. A társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeinket a vállalat önkéntes jelleggel közzétett éves jelentése ismerteti.

Sustainability_Production.jpg

Környezet- és klímavédelem

Az EIZO MDU5501WT készülékeket a cég saját gyártóüzemeiben állítják elő, az ISO 14001 és ISO 50001 szabvány szerinti környezet- és energiagazdálkodási rendszer alkalmazásával. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. Jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Tartós készülékek a fenntarthatóság jegyében

A MDU5501WT hosszú élettartamra van tervezve - általában jóval a garanciaidőn túl. A pótalkatrészek a gyártás befejezését követően még hosszú évekig elérhetők maradnak. Mivel a termék kifejlesztésekor az életciklus egészével kapcsolatos környezeti hatásokat is messzemenőkig figyelembe vették, a hosszú hasznos élettartam és a széles körű javíthatóság kedvező hatást gyakorol az erőforrások megőrzésére és a klíma megóvására. A kiváló minőségű alkatrészekből álló MDU5501WT előállításakor különös figyelmet fordítanak az erőforrások körültekintő felhasználására, valamint a gyártási folyamatok gondos kidolgozására.

Sustainability_Sustainable-durable.jpg

Megjegyzés

A monitor nem tartalmazza a monitorhoz tartozó állványt.

Műszaki adatok

Általános
Termékszám
MDU5501WT
Burkolatszín
Fekete
Felhasználási terület Iparág
Termékcsalád DuraVision
Felhasználási terület Tengeri felhasználás
Képernyő
Képátló [col] 54,6
Képátló [cm] 139
Képarány 16:9
Látható felület (szélesség x magasság) [mm-ben] 1209,6 x 680,4
Ideális/ajánlott felbontás 3840 x 2160 (4K UHD)
Képpont távolság [v mm] 0,315 x 0,315
Paneltechnológia VA
Max. látószög (vízszintes) 178
Max. látószög (függőleges) 178
Megjeleníthető színek vagy szürkeszintek 16,7 millió szín (DVI, 8 bit), 16,7 millió szín (DisplayPort, 8 bit), 16,7 millió szín (HDMI, 8 bit)
Max. fényerő (jellemző ) [cd/m²] 610
Max. sötétkamrás kontraszt 4000:1
Reakció idő szürke-szürke váltás (jellemző) [ms] 8
Háttérvilágítás LED
Jellemzők és működés
24/7 működés
Beépített tápegység
Érintőképernyő
Érintéstechnológia Vetítés-kapacitív (PCAP)
Touch kompatibilis operációs rendszer Windows 8.1 (64-bit/32-bit), Windows 11, Windows 10
Max. Érintési pontok száma 10
Csatlakozások
Érintőcsatlakozó USB
Jelbemenetek HDMI (HDCP 1.4/2.2), DisplayPort (HDCP 1.3), DVI-D (HDCP 1.4)
USB-csatlakozókkal kapcsolatos termékjellemzők USB 2
USB upstream csatlakozó 1 x B típusú
USB downstream csatlakozó 2 x A típusú
Grafikus jel DVI Single Link (TMDS), DisplayPort, HDMI (RGB, YUV)
Control port RS-485, ECOM, Modbus, RS-232C, USB-Protocol
Elektromos adatok
Vízszintes/függőleges frekvenciák DisplayPort: 31 - 135 kHz / 29 - 61 Hz HDMI: 31 – 135 kHz / 29 – 61 Hz DVI-D: 31 – 75 kHz / 59 – 61 Hz
Teljesítményfogyasztás (maximális) [wattban] 199 (DC) / 195 (AC)
Spotřeba energie při vypnutém napájení [ve wattech] 0
Tápegység AC 100-240 V, 50/60 Hz; DC 24 V
Méretek és súly
Méretek (állvány nélkül) (szélesség x magasság x mélység) [mm-ben] 1334 x 888 x 120,6
Súly (állvány nélkül) [kg-ban] 71.7
Műszaki rajz (PDF) Műszaki rajz (PDF)
Tanúsítás és szabványok
IP-besorolás/védelmi osztály IP65 (rear IP22)
Környezeti feltételek -15 - 55 °C / 10 - 90 % (R.H., non condensing)
Compass Safe Distance Standard compass: 2,65 m, Steering compass: 1,70 m
Certification Ship Classification: NK (Japan), LR (UK), ABS (US), DNV (Norway / Germany), CE, UKCA, CB, RoHS, WEEE, EU RO MR, IEC60945, IEC61174, IEC62288, IEC62388
Szoftver és tartozékok
További szállítási terjedelem Érintőtoll, tartóval együtt, Rövid útmutató
Garancia
Garanciaidőszak 3 év

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

Kézikönyv - MDU5501WT

Adatlap - MDU5501WT

PDF | 8 MB

Termék kép MDU5501WT

ZIP | 2 MB

Szoftver

Eszközmeghajtók - MDU5501WT

Monitor teszt

Az EIZO saját fejlesztésű szoftverével gyorsan és egyszerűen elvégezhető a monitor paramétereinek és egyéb jellemzőinek vizsgálata.

GYIK

Ahhoz, hogy a monitor mindig újnak nézzen ki és megnöveljük az élettartamát, javasolt azt rendszeresen tisztítani. A burkolatot és a képernyő felületet az alább leírtaknak megfelelően tisztítsa:

FONTOS: Soha ne használjon hígítót, benzolt, alkoholt (etanolt, metanolt vagy izopropil-alkoholt), súrolókrémet vagy más erős oldószert, mivel ezek roncsolhatják a burkolatot és az LCD kijelzőt.

Burkolat
A foltokat a burkolatról puha textília segítségével távolítsa el, melyet előtte kímélő tisztítószerrel nedvesítsen be. Semmi esetre se permetezzen fényesítőszert vagy tisztítószert közvetlenül a burkolatra. (A pontos részleteket megtalálja a kézikönyvben.)

LCD képernyő
Szükség esetén a képernyő felületét puha textíliával (pl. pamut vagy szemüvegtisztító kendő) tisztíthatja meg. A makacs foltok rendszerint enyhén megnedvesített ruhával egyszerűen eltávolíthatók.

Nem, nincs szükség illesztőprogramra. A monitorok felismerése a jelvezetékeken keresztül történik, és hagyományos vagy Plug & Play monitorként telepíthetők.

Konkrét javaslatot nem tudunk adni. A kimeneti jel legyen digitális és támogassa a monitor maximális felbontását.

Digitális jelkódolási rendszer a digitális tartalmak, például videó, zene stb. másolásának megakadályozása céljából. A digitális tartalmak engedély nélküli megosztása ellen véd azáltal, hogy a tartalmakat a küldő oldalon kódolva, DVI kimeneten keresztül továbbítja, és a fogadó oldalon ismét dekódolja azokat. A digitális tartalmakat nem lehet újra előállítani, ha a küldő- és fogadó készülék egyike sem támogatja a HDCP funkciót.

A képernyők képelemek millióit tartalmazzák, melyek felülete egyenként kevesebb mint egy század mm2. Természetesen előfordulnak hibás elemek, melyek állandóan vagy egyáltalán nem világítanak. Láthatóságuk alapvetően a környezetüktől függ. A világító elemek pl. világos környezet esetén szinte teljesen láthatatlanok. A pixelhibát tekintve minden LCD képernyő egyedi.
Azért, hogy egyértelmű választ adjunk, milyen gyakoriságú pixelhibát nem tartunk elfogadhatónak, az EIZO képernyőket a nemzetközileg elismert előírásoknak megfelelően ellenőrizzük. Átlagosan minden eszköz jelentősen a tűréshatár alatt van. Az EIZO nem használja azokat az LCD modulokat, amelyek nem teljesítik ezeket a követelményeket.  Modelltől függően az EIZO monitorok nulla pixelhiba garanciával rendelkeznek a teljesen világító alpixelekre vonatkozóan (a kép részelemei ISO 9241-307). Mindez a vásárlás dátumától számított hat hónapig érvényes.

Meghibásodás esetén hogyan javíttathatom az EIZO monitoromat?
A javításokat és a helyszíni csereszolgáltatást a szervizpartnerünk végzi:

Reworks Szerviz Kft.
1139 Budapest
Frangepán u. 46.
www.display.hu

Kérjük hívja a segélyvonalat a +36.1.340.9951-es számon.
A munkatársak hétfőtől péntekig, 9.00 és 17.00 óra között fogadják a hívásokat.

Garancia & Szervizszolgáltatás

A német elektromos és elektronikai törvény 2006. március 24.-i hatályba lépése óta az elektromos eszközöket már nem szabad a szemétbe dobni. Környezetkímélő módon kell azokat ártalmatlanítani és újrahasznosítani. Mindez az EIZO régi eszközeire is vonatkozik.

Otthoni végfelhasználóként a régi monitorát egyszerűen adja le a kommunális gyűjtőhelyen. Ez Önnek nem jár költséggel. A legközelebbi gyűjtőhelyről érdeklődjön az önkormányzatnál.

Amennyiben Ön üzleti partnerünk, egyszerűen lépjen kapcsolatba velünk.

Kérjük forduljon szervizpartnerünkhöz:

Reworks Szerviz Kft.
1139 Budapest
Frangepán u. 46.
www.display.hu

Segélyvonal a +36.1.340.9951-es számon. A munkatársak hétfőtől péntekig, 9.00 és 17:00 óra között fogadják a hívásokat.

Garancia & Szervizszolgáltatás

A számok után álló betűk a következőt jelentik:

  • BK: A burkolat színe fekete
  • GY: A burkolat színe szürke
  • WS: A burkolat színe fehér-ezüst
  • WT: A burkolat színe fehér

Az EIZO monitorok legtöbbször egy- vagy több jelbemenettel vannak ellátva. A monitor elülső részén található gomb segítségével kettő vagy akár annál több számítógép között is gond nélkül átkapcsolhat. A KVM kapcsolóval rendelkező készülékeknél ezzel egyidejűleg az USB-elosztó is átkapcsol a megfelelő számítógépre.

10 a 21 GYIK-ekből jelenik meg

Garancia

Az EIZO legfeljebb öt év garanciát vállal, bár egyes termékekre ettől eltérő garanciaidő vonatkozik. Az egyes termékekre vonatkozó pontos garanciaidőszakok vagy a fenti garanciális feltételekben, vagy az adatlapon, vagy az EIZO nemzetközi weboldalán találhatók. A hosszú garanciális időszakokat egy rendkívül fejlett gyártási folyamat teszi lehetővé, amely egy egyszerű sikerelvre épül: kifinomult és innovatív monitortechnológia, amelyet csúcskategóriás anyagokból gyártanak. Az 5 éves garancia az Ön számára nagyfokú beruházásbiztonságot és megtakarítást jelent a nyomonkövetési költségeken (teljes tulajdonlási költség), amelyek garanciális szolgáltatás nélkül például karbantartás és javítás esetén merülnének fel.

  • Innovatív szervizkoncepció az EIZO-tól, amely mércét állít és megfelel a hosszabb amortizációs időszakok felé mutató trendnek. Biztonság, amely meggyőz és amelyre számíthat.
  • Az első osztályú anyagok és a gondos kivitelezés biztosítják a rendkívüli hosszú élettartamot, és így lehetővé teszik a hosszú garanciális időszakokat.
  • Elkerülhetők azok a nyomonkövetési költségek, amelyek garanciális szerviz nélkül felmerülnének, pl. karbantartás és javítás esetén, és optimális költségátláthatóságot eredményeznek (Total Cost of Ownership (TCO)).
Az EIZO garanciális szolgáltatásainak részletei