Képminőség

A hihetetlenül pontos, ragyogó, kontrasztos és éles megjelenítés szolgálatában. Mindez a folyamatos fejlesztéseknek, a prémiumminőségű anyagok használatának és a monitorok körültekintő gyári beállításainak köszönhető. A felhasználó így mindig biztos lehet a kiváló képmegjelenítésben.

Bőséges hely a hatékony működéshez

A nagy, 55 hüvelykes képernyő elegendő helyet biztosít a hajósoknak a különböző típusú fontos tengeri információk számára egyetlen központi helyen. A jelek teljes képernyőn, 4k UHD felbontásban (3840 × 2160 pixel) jelennek meg a pontos megjelenítés érdekében.

Jó láthatóság

A monitor széles, kevesebb mint 1 és 610 cd/m2 közötti tompítási tartománya lehetővé teszi a kezelők számára, hogy az optimális fényerőt válasszák ki a nappali vagy éjszakai megtekintéshez.

Hohe Sichtbarkeit
ECDIS tanúsított fényerő: 400 cd/m²
calibrated for ECDIS
A szabványok hivatalos megjelenési dátuma változhat. Az IEC 61174 szabványnak való megfelelés dátumával kapcsolatban forduljon az EIZO-hoz.
ECDIS-hez kalibrálva

A háttérvilágítás fényereje, a gammaérték és az RGB színbeállítások gyárilag kalibrálva vannak. Így a monitor optimális színvisszaadást biztosít, amely megfelel az ECDIS-rendszerek speciális követelményeinek. A monitor megfelel az ECDIS- és radarrendszerekre vonatkozó nemzetközi szabványoknak IEC 61174, IEC 62288 és IEC 62388.

ECDIS kijelző

A monitor elején lévő ECDIS-kijelző világít, ha a fényerő- és színbeállítások megfelelnek az ECDIS-rendszerek követelményeinek. Ha a monitor beállításait megváltoztatja, és a fényerő már nem felel meg az előírt ECDIS-szabványoknak, a kijelző automatikusan kikapcsol.

ECDIS indicator

Intuitív multi-touch működés

Intelligens és intuitív multi-touch kezelőfunkcióinkkal a beállítás, a vezérlés és a napi működés a lehető legkényelmesebb és legegyszerűbb.

multitouch screen
Projektív kapacitív multi-touch képernyő az útvonaltervezéshez

A DuraVision MDU5501WT különösen robusztus és megbízható projektív kapacitív érintéstechnológiával van felszerelve. A monitor lehetővé teszi az ujjal vagy egy speciális tollal történő kezelést. 

A nagyméretű 55 hüvelykes térképmonitor praktikus alternatívája a papíralapú térképeknek. A legfontosabb osztályozó társaságok jóváhagyásának köszönhetően optimálisan alkalmas ECDIS, radarrendszerek, parancsnoki hidak és egyéb alkalmazások számára. 

Multitouch interfész

A monitor egyszerre akár tíz érintést is képes kezelni, így egyszerre több személy is kezelheti. A monitor tenyérfelismerővel van felszerelve. A felhasználók könnyen megtámaszthatják magukat a kezükkel vagy karjukkal anélkül, hogy véletlenül bemenetet váltanának ki.

Multitouch interface
Touch buttons
Érintésérzékelés

Az érintésérzékelés kényelmesen be- és kikapcsolható a monitor külső szélén található gombok segítségével. A gombok a monitor két oldalán találhatók a könnyű kezelhetőség érdekében.

Folyadékok kimutatása

Az érzékelő funkció megakadályozza a képernyőre kiömlött folyadékok véletlenszerű bevitelét. Az érintési funkció automatikusan kikapcsol, ha folyadékot érintenek; a folyadék eltávolítása után a funkció újra bekapcsol.

Fingerprint resistance
Védelem az ujjlenyomatoktól

A DuraVision MDU5501WT felülete olyan bevonatot kapott, amely minimalizálja a képernyő érintése által okozott ujjlenyomatok láthatóságát.

Érintőképernyő ceruza

Az MDU5501WT készülékhez tartozó tollat és a hozzá tartozó tartót a monitor tartalmazza.

Dedicated Stylus

Kényelmes működés

A kényelmes munkavégzéshez szükséges felszerelés. Intelligens és intuitív kezelőfunkcióinkkal a beállítás, a vezérlés és a napi működés rendkívül kényelmes és egyszerű.

Fully flat design
Teljesen lapos asztali kialakítás

Vízszintes helyzetben a monitor tökéletesen sík felülete asztalként is szolgál az időről időre szükséges hagyományos papírtérképek számára. A monitor széles külső szélei lehetőséget nyújtanak arra is, hogy tárgyakat helyezzen el vagy megtámassza magát anélkül, hogy akadályozná a képernyő látványát.

Picture-in-Picture és Picture-by-Picture: minden egy pillantásra

A Picture-in-Picture (PiP) funkció lehetővé teszi egy második jelforrás megjelenítését a monitoron egy külön kis képernyőterületen. Ez lehetővé teszi, hogy a navigációs adatokat tartalmazó két alkalmazás egyszerre legyen látható. 

A Picture-by-Picture (PbP) üzemmód lehetővé teszi, hogy akár két különálló jelforrást, például radar- és navigációs információkat, egymástól függetlenül, egymás mellett jelenítsen meg.

Screen Rotator
Windows operációs rendszer szükséges.
EIZO Screen Rotator

Az ingyenes EIZO Screen Rotator szoftver segítségével egyetlen érintéssel 180°-kal elforgathatja a monitoron megjelenő képet. Ez megkönnyíti a munkát, ha a legénység több tagja a térképasztal ellentétes oldaláról nézi a képernyőt.


EIZO Screen Rotator letöltés

Kapcsolati sokféleség

Rugalmasabban dolgozhat a különleges kapcsolati sokféleségnek köszönhetően. Annak érdekében, hogy a DuraVision monitorokat egyszerűen és kényelmesen integrálhassa környezetébe és munkafolyamataiba, számos csatlakozóval látjuk el őket.

Monitor control
Monitor vezérlés

A DuraVision MDU5501WT a monitor távvezérléséhez, például a fényerő szabályozásához vagy a monitor be- és kikapcsolásához számos kommunikációs interfésszel van felszerelve: RS232C, USB, RS485, RJ45 (Ethernet) és egy külön port (kiterjesztett billentyűzethez).

Rugalmas áramellátás

A különböző telepítési környezetek követelményeinek való megfelelés érdekében a monitor különböző tápcsatlakozásokkal van felszerelve. Így a monitor egyenáramú vagy váltakozó áramú csatlakozón keresztül táplálható.

AC/DC

Tartósság és megbízhatóság

A folyamatos kutatásnak, valamint a kiváló minőségű alkatrészek és gyártási technológiák kifejlesztésének köszönhetően az EIZO meggyőző minőségű és kivételes megbízhatóságú monitormegoldásokat kínál ügyfelei számára.

Protection
Védelem

A strapabíró monitor ideális a zord tengeri környezetben való használatra. Megfelel a tengeri navigációs és rádiókommunikációs berendezésekre vonatkozó IEC 60945 nemzetközi szabványnak a hőmérséklet, a páratartalom és a rezgésállóság tekintetében. A monitor elülső része IP65 porálló és alacsony nyomású vízsugárral szemben is védett.

Osztályozó társaságok általi jóváhagyás

A monitor megfelel a legfontosabb osztályozó társaságok követelményeinek, és rendelkezik az LR (Nagy-Britannia), a DNV GL (Norvégia/Németország), az ABS (USA) és az NK (Japán) jóváhagyásával.

Approval classification
Az osztályozások hivatalos megjelenési dátumai változhatnak.
Langlebige Zuverlässigkeit
Tartós megbízhatóság

A DuraVision MDU5501WT 24 órás használatra készült, és három év gyártói garanciával rendelkezik a hosszú élettartam biztosítása érdekében.

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamat és a környezetbarát jelleg központi szerepet tölt be az EIZO termékpolitikájában. Ennélfogva termékeinket a nemzetközi környezetvédelmi előírások szigorú figyelembevételével állítjuk elő, készülékeink hosszú élettartama pedig az erőforrások megőrzéséhez is jelentősen hozzájárul.

Környezet- és társadalomtudatos termelés

Az MDU5501WT készülékkel az EIZO bebizonyítja, hogy a kép és a termékminőség kéz a kézben jár a felelős tervezéssel, anyagbeszerzéssel és gyártással. Ez az érték lehetővé teszi, hogy biztonságosan fektessen be egy modern és megbízható megoldásba.

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok az EIZO-nál

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok

Az MDU5501WT készülékeket társadalmilag felelős módon állítják elő. A gyártási folyamat teljes mértékben mentes a gyermek- és kényszermunka alkalmazásától. Az ellátási lánc gondosan megválasztott beszállítói szintén elkötelezték magukat a társadalmilag felelős termelés mellett. Ez különösen igaz az úgynevezett konfliktusövezetekből származó ásványkincsek beszállítóira. A társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeinket a vállalat önkéntes jelleggel közzétett éves jelentése ismerteti.

Tudjon meg többet az EIZO felelős vállalati magatartásáról itt.

Környezet- és klímavédelem

Az MDU5501WT készülékeket a cég saját gyártóüzemeiben állítják elő, az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer alkalmazásával. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. CSR (Vállalati társadalmi felelősségvállalás) jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről. 

Környezet- és klímabarát monitorok az EIZO-tól
RadiForce sustainability

Tartós készülékek a fenntarthatóság jegyében

A MDU5501WT hosszú élettartamra van tervezve - általában jóval a garanciaidőn túl. A pótalkatrészek a gyártás befejezése után akár tíz évig is rendelkezésre állnak. A teljes használati ciklus figyelembe veszi a környezetre gyakorolt hatást, mivel a hosszú élettartam és a javíthatóság kíméli az erőforrásokat és az éghajlatot. A MDU5501WT tervezésekor figyelmet fordítottunk az alacsony erőforrás-felhasználásra, a kiváló minőségű alkatrészekre és anyagokra, valamint a gondos gyártásra.

A monitor nem tartalmazza a monitorhoz tartozó állványt.

Referenciák

Monitorok használatban - Ki miért választ EIZO kijelzőt

Tovább