ColorEdge referencia

Evely Duis

A tökéletes egyensúly megtalálása

Evely_Duis_Stage_Startseite_2256x1270.png

Evely Duis fotós 2018 óta vezet stúdiót a holland Reuselben. Ott olyan témákra összpontosít, mint a divat-, portré- és reklámfotózás. Tudását workshopokon és szemináriumokon adja tovább. Olvassa el itt, hogy Evely Duis számára mitől lesz tökéletes egy kép, és milyen jelentőséggel bírnak az EIZO grafikus monitorai a ColorEdge nagykövet munkája szempontjából.

Evely_Duis_Teaser_Highlight_1245x830.png

Alkotása

Evely imád képeket alkotni. Nem csupán azt lefényképezni, ami már létezik, hanem saját ötleteiből képet készíteni. Amióta csak fényképezni kezdett, embereket fényképez. Jelenleg sokat dolgozik modellekkel kampányok és szerkesztőségi cikkek számára - ezzel egy gyermekkori álma vált valóra. A fotózás mellett mesterkurzusok és workshopok keresett előadója is. Imádja inspirálni az embereket a történetével és a fotózásról alkotott nézeteivel.

Evely_Duis_Image_2_3000x2000.png

Mi a tökéletesség?

Evely Duis a tökéletességre való törekvéséről és az ötletek megvalósításáról ismert. Konceptuális divat- és portréfotózásra összpontosít.

Evely így nyilatkozik: "Egy 'szép' kép önmagában nem elég. Érzelmileg meg kell érintenie a nézőt, bele kell vonnia egy történetbe, vagy el kell gondolkodtatnia. A divat- és portréfotózásból néha hiányzik a mélység, de én igyekszem szívvel és lélekkel megalkotni egy egyedi képet. Egy olyan időtálló képet, amely mindig önmagam egy kis részét tükrözi. Egy sebezhető oldalamat, egy pozitív oldalamat, így minden fotóban önmagam is megtalálható. Ezt a csapat közreműködésével és részvételével érjül el." 

Evely_Duis_Image_3000x2000.png

Majd így folytatja: "A tökéletesség számomra nem egy unalmas kép. Ez egy olyan kép, amely tökéletes egyensúlyban van. A képeimen minden gondosan meg van tervezve. A háttértől kezdve a modell kiválasztásán át a stylingig, a sminkig és a világításig. Mivel előtte mindent átgondoltam, arra összpontosítok a fotózásnál, hogy megtaláljam a tökéletes egyensúlyt a képen. Nem arról van szó, hogy figyelmen kívül hagyom a technikai részleteket, de ezek már annyira a második természetemmé váltak, hogy már nem kell tudatosan gondolkodnom azon, hogyan kapok éles és jól exponált képet. Ez kéz a kézben jár azzal a bizalommal, amit a felszerelésembe vetettem, hogy a legjobbat hozzam ki a felvételekből - így arra tudok koncentrálni, amit a képen látok.

Fotózás közben arra ügyelek, hogy a kívánt hangulat 80-90%-át megörökítsem a képen. Bár az utómunka során sok elemet javíthatok, inkább már a fotózáskor megteremtem a megfelelő hangulatot, hogy az általam elképzelt kép már a képkockában rögződjön".

Evely_Duis_Image_4_3000x2000.png

Bízom az EIZO-ban

"Számomra a felszerelésem olyan munkaeszköz, amely nélkül nem tudok dolgozni. A fényképezés során sokféle tényezővel kell foglalkoznom. Egy képen mindennek működnie kell. A kereskedelmi munkáim során az is nagyon fontos, hogy a termékek jól nézzenek ki. Itt a megfelelő színre, a textúra részleteire és sok másra gondolok. Ezért jó, hogy nem kell aggódnom a felszerelésem miatt - annak a kreatív folyamatomban kell engem támogatnia."

"Amikor a lehető legjobb nyers képeket próbálom elkészíteni, tudom, hogy a legjobb alapot kapom a képeim feldolgozásához, mert ezek szerkesztése az EIZO monitoromon történik meg. Az EIZO CG2700S monitorral dolgozva teljes mértékben az általam készített képekre koncentrálhatok. Mivel a monitor beépített érzékelővel rendelkezik, a ColorNavigator 7 szoftverrel könnyen kalibrálhatom a képernyőmet. Ha már mindent beállítottam, a szoftver néhány havonta értesít, hogy kalibráljam, vagy akár automatikusan is kalibrálja a képernyőt, ha így szeretném. Így nem kell törődnöm ezzel, és tudom, hogy a színek visszaadása a képernyőn mindig pontos lesz!

Más monitornál gyakran előfordulhat, hogy a kép tükröződik vagy színeltérések keletkezhetnek a kép szélén. Az EIZO ColorEdge monitorok matt képernyőfelülettel rendelkeznek, és a színek a képernyő minden sarkában azonosak. Tökéletes a szerkesztéshez!

A 27 hüvelykes képernyő elég helyet nyújt a munkálataimhoz. Az új USB Type-C portnak köszönhetően pedig kevesebb csatlakozóra van szükségem. Ráadásul a monitor és a számítógép közötti kábelen keresztül időközben azonnal tölthetem a laptopomat. A csatlakoztathatóság így még jobb, mint korábban.

Sok időt takarítok meg vele, mert tudom, hogy a képernyőmön a színek és a tónusok mindig megfelelőek. Akár a stúdiómban dolgozom, akár otthon ülök az EIZO monitorom mögött. Sokkal magabiztosabbnak érzem magam, amikor elküldöm a képeimet egy ügyfélnek."

Evely_Duis_Image_5_3000x2000.png

Evely Duis fényképészről

Evely Duis 1994-ben született, és mindkét fotográfiai tanfolyamát Antwerpenben és Brüsszelben kitüntetéssel végezte el. Ma a konceptuális divat- és portréfotózásra koncentrál, de a vállalati fotózás területén is sikeres.

Evely Duisról többet itt tudhat meg:
Website | Instagram