RadiForce Referenz

EUC Mamocentrum

Az Ústí nad Labem-ben működő EUC Mamocentrum mammográfiai szűrőközpont munkatársai EIZO monitorokat használnak.

EUC-Mamocentrum_stage.jpg

A csehországi Ústí nad Labem-ben működő EUC klinika Ústí nad Labem régió legjelentősebb, járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi magánintézményei közé tartozik. Annak érdekében, hogy az emlőrák korai felismerése iránti növekvő igényeknek, valamint az egészségügyi ellátást és annak minőségét szabályozó szigorú előírásoknak is megfeleljenek, az EUC Mamocentrum mammográfiai szűrőközpont munkatársai 12 megapixel felbontású monitorokon dolgoznak.

Az EUC cégcsoport

Dr. Petr Váša az Ústí nad Labem-ben működő EUC klinika radiodiagnosztikai osztályának és mammográfiai szűrőközpontjának főorvosa. A különböző mammográfiai szűrőközpontokban végzett tevékenységek összehangolásán kívül az EUC csoporthoz tartozó mammográfiai és diagnosztikai központok műszaki felkészültségéért is ő felel. A cseh radiológusok közösségén kívül a KOMD (Mammográfia Szűrővizsgálatok Szakbizottsága), az ESR (European Society of Radiology – Európai Radiológiai Társaság) és az EUSOBI (European Society of Breast Imaging – Mammográfiai Képalkotás Európai Társasága) szervezeteknek is a tagja, az AMA-CZ (Mammográfiai Diagnoszták Egyesülete) szervezetben pedig igazgatósági tag. A rendszeresen előadó orvos elkötelezett kutató is egyben.

„Az Ústí nad Labem-ben működő EUC klinika Ústí nad Labem régió legjelentősebb, járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi magánintézményei közé tartozik” – meséli Petr Váša főorvos. Az Ústí nad Labem-ben működő klinika a Csehországban mintegy 26 klinikát, 11 mammográfiai szűrőközpontot, 23 gyógyszertárat, 11 laboratóriumot és egy online gyógyszertárat működtető EUC csoport tagja. Az EUC csoport több mint 2000 orvosból és egyéb feladatokat ellátó szakemberekből álló személyzete évente mintegy 1 millió pácienst kezel.

EUC-Mamocentrum_1.jpg

A felhasználóbarát ergonómiát és 12 megapixel felbontást nyújtó RX1270 monitorral rendkívül pontos diagnózisok állíthatók fel.

A kihívás

„Az emlőrák korai felismerése iránt régiószerte megnőtt az érdeklődés. A nők egyre nagyobb figyelmet fordítanak a megfelelő közérzetükre, és az egészségükért viselt saját felelősségükkel is egyre inkább tisztában vannak. Ez részben a média kedvező hatásának köszönhető, amely az utóbbi időben egyre szélesebb körben hívja fel a figyelmet az emlőrák korai felismerésének fontosságára. Az egészségtudatos gondolkodásmód elterjedését Angelina Jolie hollywoodi színésznő történetén és az egész világra kiterjedő felvilágosításon kívül az egészségbiztosító társaságok kampányai is jelentős mértékben előmozdították.”

Az Ústí nad Labem-ben működő EUC klinika megpróbálja kielégíteni az egyre növekvő igényeket, miközben a legmagasabb színvonalú minőséget és ellátást nyújtja. Ennek érdekében az elérhető legkiemelkedőbb minőségű diagnosztikai berendezésekkel szerelik fel a klinikát. Legfrissebb berendezésük egy digitális mammográfiai eszközből és egy sztereotaktikus biopsziás mintavételre is alkalmas egységből áll. A röntgenfelvételek kiváló minőségű megjelenítéséhez elengedhetetlenül fontos a monitorok hasonlóképpen kiemelkedő színvonalú képmegjelenítése. A más munkahelyeken szerzett kedvező tapasztalatok alapján az elsőrangú diagnosztikai kijelzőket gyártó japán EIZO vállalat termékeire esett a választás.

EUC-Mamocentrum_Vasa.jpg

Nagyra értékeljük az EUC csoport azon törekvését, hogy mindig az elérhető legkiválóbb műszaki megoldásokat nyújtó eszközökkel kívánja ellátni a munkatársait. Az EIZO kiváló minőségű és rendkívül megbízható referenciamonitorjai hatékonyabbá teszik a munkát, és a különböző felvételek is hihetetlen pontossággal elemezhetők ki rajtuk. Ezen túlmenően a kezelésük is rendkívül kényelmes. Mindez a vállalat monitorjaiban testet öltő saját fejlesztésű megoldásoknak köszönhető. A monitorok intelligens kiegészítői – mint például a RadiLight komfortlámpa, a speciális HybridGamma PXL funkció vagy az elmosódás kiküszöbölését lehetővé tevő technológia – jelentős mértékben elősegítik a felvételek kielemezését. A tükröződésmentes monitor pedig hatékonyan megkíméli a szemet a túlterheléstől.

Chefarzt MUDr. Petr Váša

EUC-Gruppe

A megoldás: RadiForce RX1270

Petr Váša főorvos jelenleg a 2020 kezdetén világújdonságként bemutatott, 12 megapixel felbontású referenciamonitoron, az EIZO RadiForce RX1270 készüléken végzi munkáját. A kifejezetten radiológiai diagnosztikai felhasználás céljára kifejlesztett, 30,9 colos színes monitor a különböző testrészekről és különféle vizsgálati módszerekkel készített orvosi felvételek pontos megjelenítését is lehetővé teszi.

Az RX1270 a megjelenítés kiváló minőségét felhasználóbarát és ergonomikus megoldásokkal ötvözi. A nagyméretű, ugyanakkor kompakt kivitelű monitor 4200 × 2800 képpont felbontású kijelzőjén számtalan különféle felvétel és orvosi jelentés megjeleníthető. A hátlapra szerelt komfortlámpa anélkül nyújt fényt a monitor mögül, hogy megzavarná a pontosan beállított környezeti megvilágítást.

EUC-Mamocentrum_2.jpg

RadiForce RX1270 komfortlámpával.