Radilight referencia

Nagyobb figyelem és éberség a diagnosztikai részletek iránt

KlinikumOldenburg_Stage.jpg

A radiológusok pontosan tudják, hogy ahhoz, hogy a diagnosztizálás a lehető legapróbb részletekre is fényt derítsen, olyan körülmények – például az adott helyiség jelentős mértékű elsötétítése – szükségesek, amelyek nem feltétlenül teszik kényelmesebbé a szakemberek munkáját.

Mivel ezzel az oldenburgi kórház Diagnosztikai és Intervenciós Radiológiai Intézetének munkatársai is tökéletesen tisztában vannak, úgy döntöttek, hogy próbára teszik az EIZO RadiLight komfortlámpáját. A készülékkel kapcsolatos rendkívül kedvező tapasztalatoknak köszönhetően az intézet valamennyi diagnosztikai munkaállomását EIZO komfortlámpákkal szerelték fel.

„A kiváló minőségnek és az átfogó termékválasztéknak köszönhetően 2008 óta EIZO monitorokat használunk diagnosztizáláshoz” – magyarázza az intézet döntésének hátterét Josef Pohlgeers, az oldenburgi kórház radiológiai osztályának orvosfizikusa, majd így folytatja: „Soha nem bántuk meg, hogy az EIZO mellett döntöttünk. A monitorok ugyanis mind a mai napig teljes mértékben megfelelnek az elvárásainknak. Az EIZO nyújtotta szolgáltatásokkal szintén nagyon meg vagyunk elégedve. Ennélfogva a későbbiekben is mindenképpen EIZO monitorokat választunk majd.”

KlinikumOldenburg_1.jpg

Dr. Sandeep Amin diagnosztikai célokra RadiForce RX850, RIS konzolként pedig FlexScan EV2455 típusú monitort használ.

Az oldenburgi kórház radiológiai osztályán a képalkotó eljárások gyakorlatilag mindegyike digitális, és a felvételek feldolgozása is digitalizált módon történik. Más intézetekhez hasonlóan a diagnosztikai helyiségeket itt is elsötétítik, hogy kiküszöböljék a diagnosztikai felvételeket kedvezőtlenül érintő környezeti fény zavaró hatásait. Ugyanakkor a pontos és szakszerű diagnózisok felállításához elengedhetetlenül szükséges említett feltételeket hosszú távon számos radiológus megerőltetőnek és szemterhelőnek érzi. Ezenkívül a sötét szobában gyakran nehéz felismerni a billentyűzet betűit, és a szükséges papíralapú dokumentumok és megjegyzések végigolvasása is fárasztóbb a megszokottnál.

Radilight

A RadiLight komfortlámpa kifejlesztésekor az EIZO a diagnosztikai helyiségen belüli kényelmet, valamint a diagnosztizálást végző szakemberek által nyújtott összpontosítási képességet és hatékonyságot a diagnózisok megalapozottságának sérelme nélkül kívánta javítani.

A RadiLight környezeti megvilágításra szolgáló fényforrása kellemes, szórt fénnyel világítja meg a monitor hátulját, miközben a hattyúnyakra emlékeztető tartóelemre szerelt olvasólámpa anélkül világítja meg az íróasztal munkafelületét és a billentyűzetet, hogy kedvezőtlenül érintené a képernyőn keresztüli megjelenítést. Mivel mindkét fényforrás szabályozható fényerejű, tökéletesen hozzáigazíthatók a környezeti feltételekhez. A monitorállvány hátlapjához egyszerű módon hozzáerősíthető RadiLight komfortlámpa nem foglal el értékes helyet az íróasztalon. A gyorsan és egyszerűen telepíthető lámpa tápellátása a monitor USB-csatlakozóján keresztül biztosítható.

KlinikumOldenburg_2-2.jpg

Az oldenburgi intézet mintegy két évvel ezelőtt kísérleti jelleggel vezette be a RadiLight komfortlámpa használatát. Időközben azonban a lámpatest annyira elnyerte a programban résztvevő radiológusok tetszését, hogy az intézet valamennyi diagnosztikai helyiségében rendszeresítették az EIZO komfortlámpáját. Josef Pohlgeers azt mondja: „A RadiLight javítja munkatársaink komfortérzetét és hatékonyságát, és eközben a környezeti fény zavaró hatásának kiküszöbölésével ideális diagnosztikai feltételeket teremt.”

A RadiLight komfortlámpának köszönhetően jóval figyelmesebbek és éberebbek a munkatársaink diagnosztizálás közben. A hattyúnyakat idéző, különösen korszerű formavilágú tartóelem végére szerelt kisméretű lámpa pedig a munkahelyi dokumentumok kényelmes elolvasását is lehetővé teszi.

Dr. Sandeep Amin

Az oldenburgi kórház radiológus rezidense