FlexScan referencia

A nyolcképernyős munkaállomások

az SBB olténi üzemviteli központjának irányítótermében

SBB_Stage_Startseite_2256x1270.png

Vegyünk 350 vonatforgalmi szakembert és 100 operatív munkaállomást, mindegyikben nyolc darab EIZO FlexScan EV2456 monitorral - és máris naponta több mint 10.000 személy- és tehervonatot lehet biztonságosan irányítani, éjjel és nappal.

Itt, az SBB olténi üzemközpontjának irányítótermében a „vasúti irányítók“ naponta 8.400 személyvonatot és 1.850 tehervonatot tartanak szemmel - a svájci Mittelland és Bázel, Bern, Luzern és Olten városok között, valamint a két NEAT-tengely, a Gotthard és a Lötschberg megközelítésében. És minden évben újabb vonatokkal bővül a kínálat.

Ezenkívül az egyes munkaállomásokon található nyolc „EIZO-szem“ egy 750 km hosszú, valamint 188 állomást, 2.850 váltó pontot és 3.050 fényjelzőt tartalmazó vasúti hálózatot jelenít meg. Röviden: az EIZO csúcskategóriás monitorainak köszönhetően az SBB vonatforgalmi szakemberei mindennel megbirkóznak.

SBB_Images_1_1728x1152.png

A világ legkeskenyebb házkerete többmonitoros telepítéshez

A személyzet minden tagja a nyolc EIZO FlexScan EV2456 monitoron keresztül áttekintheti az aktuálisan érkező, induló és elhaladó vonatokat; az utasok számára szóló információk is megjelennek.

Első pillantásra a monitorokon látható struktúrák „kötésmintáknak“ tűnnek. A vonatforgalmi szakemberek azonban pontosan tudják, hogy mit látnak és mit kell tenniük. A vonatforgalom nagy része automatikusan zajlik. De ha eltérés vagy meghibásodás történik, teljes koncentrációra van szükség; ilyenkor a vonatforgalmi szakemberek kézzel avatkoznak be. A világ legkeskenyebb, többmonitoros telepítésre alkalmas házkerete megkönnyíti a gyors nézetváltást egyik monitorról a másikra.

SBB_Images_2_1728x1152.png
SBB_Images_3_1728x1152.png

Nincs kompromisszum a minőség terén

Ha a munkavállalók munkahelyének minőségéről van szó, az SBB nem köt kompromisszumokat. Az ergonómiai jellemzők a megbízhatóság és a képminőség mellett kiemelt fontosságúak.

Az állítható magasságú munkaasztaloknak és ezen kívül az állítható magasságú monitoroknak köszönhetően a vonatközlekedési szakemberek tökéletesen az igényeikhez igazíthatják munkahelyüket, és a 100 operatív munkahely bármelyikén dolgozhatnak.

A beépített Auto-EcoView érzékelő méri a környezeti fény változását, és automatikusan optimalizálja a képernyőt az ideális fényerőértékekhez. Ezeket a funkciókat a vonatközlekedési szakemberek nagyra értékelik, mivel a fáradt szemek és a feszült nyak nem jelentenek többé problémát még a hektikus helyzetekben sem. Ami a képminőséget illeti, a nyolc „EIZO-szem“ valósághű színvisszaadást biztosít, és mindig villódzásmentes.

SBB_Images_4_1728x1152.png

Fenntartható befektetés, amely megtérül

A folyamatos kutatásnak, fejlesztésnek és a precíz minőségellenőrzésnek köszönhetően az EIZO 5 év garanciát tud nyújtani a monitorokra, beleértve a helyszíni csereszervizt is.

Ez a magas minőségnek és az alacsony meghibásodási aránynak köszönhető. Az SBB számára ez kétségtelenül a biztonságba való befektetés.

SBB_Images_5_1728x1152.png

Tudja meg,hogy az SBB olténi üzemi központja hogyan számíthat kompromisszumok nélkül az EIZO monitorok megbízhatóságára.

SBB_Image_Copy_Large_1080x1080.png

SBB Műveleti Központ, Mitte

2016 óta, a Közép-fennsík, Északnyugat-Svájc és Közép-Svájc vasúti forgalmát az Üzemeltetési Központból, Mitte-ből irányítják. Az épület egy prototípus. A komplex üzem- és épületgépészethez dokkolt parancsnoki híd a központ. Mellette további adminisztratív és személyzeti helyiségek találhatók.

Az építészeti kialakítás hangsúlyozza az épület különböző funkcióit. A négyemeletes alapzat feltűnő függőleges szerkezetű. A felső szint átláthatóságával egyértelműen kiemelkedik belőle.