DuraVision Referenz

Az Edmonton Transit Service EIZO IP dekóderes monitorokat használ Genetec VMS-szel együtt.

Földalatti állomás


Az Edmonton Transit Service (ETS) egy tömegközlekedési vállalat a kanadai Edmontonban. Az ETS vállalat járműparkja többek között autóbuszokból és könnyű vasúti járművekből (úgynevezett LRV járművekből) áll. Az Edmonton területén működő, könnyű vasúti járművek fogadására szolgáló, összesen mintegy 18 állomás napi utasforgalma a 100 000 főt is meghaladja.

Az EIZO munkatársa a DuraVision FDF2304W típusú EIZO IP monitorok nemrégiben elvégzett üzembe helyezéséről kérdezte Alan Bairdöt, az ETS kommunikációs főmérnökét. Ezenkívül arra is kitértek az interjúban, hogy a Genetec Security Center videokezelő rendszerrel együtt alkalmazott új monitorok miként illeszkednek bele a vállalat általános biztonsági koncepciójába.

Interjú Alan Baird, Senior Core Communications Engineer (ETS)

EIZO: Felvázolná nekünk röviden, hogy miért vált szükségessé a DuraVision monitorok üzembe helyezése?
Alan Baird (Senior Core Communications Engineer bei ETS): Jelenleg mintegy 1100, különböző generációjú kamerát használnunk. Mivel az egyetem területén működő, könnyű vasúti járműveket kiszolgáló földalatti pályaudvar meglehetősen nagy alapterületű létesítmény, a videofelügyelete is több szintű: a peronokon és az utasforgalmi területeken kívül többek között a várótermet is külön videokamerákkal figyeljük. Az utasok jelentős része az Alberta Egyetem hallgatói és munkatársai közül kerül ki.

Az éjjeli utazóközönség tagjait korábban aggodalommal töltötte el, hogy nem botlanak-e esetleg gyanús alakokba a lépcsőfordulók környékén. Azonban a felszerelt EIZO monitorokra rápillantva immáron a lépcsők használata előtt meggyőződhetnek a biztonságos körülményekről, szükség esetén pedig más útvonalat választhatnak maguknak. Úgy vélem, hogy a videofelügyeleti rendszernek köszönhetően az utasok is nagyobb biztonságban érzik magukat. Többek között ez is jelentős szerepet játszott abban, hogy új biztonsági rendszer kiépítése mellett döntöttünk.

Alan Baird, Senior Core Communications Engineer (ETS)
Tábla és monitor a vasútállomáson
EIZO IP dekódoló monitor

EIZO: Milyen technológiai megoldásokkal segítették elő az EIZO készülékei a sikeres üzembe helyezést?
AB: Mivel a régi pályaudvart analóg rendszerű videokamerákkal szerelték fel, jelentős kihívást jelentett a nagyszámú koaxiális kábel kezelése. Az analóg technológiáról IP-alapúra történő átálláskor a videokamerák IP-kapcsolatának létrehozásával is meg kellett birkóznunk. Az ilyen régi állomások egyik legfőbb problémája a kábelezés szakszerű elvégzése. Az EIZO monitorok azonban Ethernet kapcsolaton keresztül közvetlenül a hálózathoz csatlakoztathatók, kezelésük pedig a Genetec videokezelő rendszerének köszönhetően akár a távolból is elvégezhető. A monitorok egyik legfontosabb előnye, hogy sem külön karbantartást és védelmet igénylő Windows-eszköz, sem egyéb számítógép nem szükséges a használatukhoz. Mivel a szükséges funkciók a monitorba integrálva érhetők el, a rendszer a számítógépes támadásokkal szemben is jóval ellenállóbb.

EIZO: Mennyire bizonyult hasznosnak az EIZO bővítménye a Genetec Security Center platform használata tekintetében?
AB: Korábbi analóg rendszerünk csak korlátozott mértékű hatékonyságnövelésre nyújtott módot. Mivel nem tette lehetővé a videokamerák közötti távoli átkapcsolást, egyre nagyobb akadályokat hárított a kezelési és karbantartási feladatok hatékonyabb elvégzése elé. Az EIZO monitorok és a Genetec rendszer közötti zökkenőmentes csatlakoztathatóság különösen nagy jelentőséggel bírt a számunkra. A központilag végrehajtható funkciók, mint például az, hogy „húzd és ejtsd” módon végezhetünk változtatásokat, a webes portálon keresztüli bejelentkezés után pedig azonnal ellenőrizhetjük a monitorok állapotát, jelentősen leegyszerűsítették a karbantartást. A Genetec központosított videokezelő rendszerének és az EIZO monitoroknak köszönhetően kevesebb eszköz szükséges az egyes állomások felszereléséhez, számos esetben pedig helyszíni kiszállás nélkül, közvetlenül az irodámból háríthatom el az esetleges problémákat. Ezáltal jóval hatékonyabb a munkavégzés.

Monitor
Genetec VMS Alan Baird

EIZO: Tervezik-e további EIZO termékek üzembe helyezését?
AB: Úgy döntöttünk, hogy a bejáratoknál, így például a kapuk és ajtók közelében további monitorokat szerelünk fel. A recepciónál dolgozó munkatársak például a recepciós pulton elhelyezett monitorokon keresztül szerezhetnek tudomást a betérni kívánó utasokról. Amint azt már korábban is említettem, ehhez nem szükségesek további számítógépek. Egy további lehetséges megoldás a videofalak használata. A különböző videoforrások vezérlőtermen belüli összekapcsolásával, és a Genetec rendszer riasztásainak monitorokra történő továbbításával a fontos információkat tartalmazó üzenetek közvetlenül a biztonsági személyzet képernyőin keresztül válnának megjeleníthetővé.

EIZO: Összefoglalná az EIZO és Genetec vállalatokkal kötött partnerség legfontosabb előnyeit?
AB: Az EIZO és Genetec vállalatokkal folytatott együttműködésünk legfőbb előnye, hogy utasaink biztonságára és a rendszer zavartalan működtetésére összpontosíthatunk. Minél egyszerűbbé és hatékonyabbá tehetjük az irányító személyzet munkáját, annál gazdaságosabbá válik a vállalat működése.

Edmonton vonat
Edmonton vonat
Logo Genetec

Az EIZO és Genetec bővítményét az ügyféligények messzemenő figyelembevétele alapján fejlesztették ki. Az EIZO IP-dekódoló monitorok Genetec Security Center platformon keresztüli, központosított kezelését lehetővé tevő rendszer hasznos funkciói jelentős mértékben javítanak a biztonságon. Néhány szó a Security Center platformról.

A következőkben további technológiai partnereink tapasztalatait ismertetjük az Edmonton Transit Service vállalatnál megvalósított fejlesztésekről.

Alan McIsaac, Business Development Manager (Convergint Technologies)

Convergint Technologies

A Convergint Technologies a rendszerintegrációs projektek nemzetközi szinten is elismert szakértőjeként szorosan együttműködik az Edmonton Transit Service vállalattal, hogy ideális megoldásokat találjon az igényeikre.

„A EIZO és a Genetec közötti partnerség nagyszerű példát szolgáltatott arra, hogy az üzemeltetési költségek csökkentését és a hatékonyság növelését lehetővé tevő, gazdaságosabban működtethető háttérrendszer milyen előnyöket kínál az utazóközönség tagjai számára.”

Alan McIsaac, Business Development Manager

Alfonso Robinson, Director (Davacon Systems Ltd.)

Davacon Systems Ltd

A Davacon Systems Ltd. vállalat a Convergint Technologies szerződéses együttműködő partnere. Az EIZO-val és más partnerekkel együttműködve a vállalat technikai megoldásokat dolgoz ki olyan ügyfelek számára, mint például az ETS.

„Az EIZO felkeltette az érdeklődésemet, mert megoldást kínált az ETS egyik legfőbb problémájára: az analóg eszközök IP-alapúakra történő lecserélésére. A Genetec rendszerével kibővített integrált hálózatunk egyedülálló megoldást kínál a szükséges feladatok gyors és szakszerű elvégzéséhez.”

Alfonso Robinson, Director

Louis-René Bergeron, Commercial Lead, SDK / Add-On Integrations

Genetec

"A projekt szoros együttműködést igényelt az EIZO japán kutatási és fejlesztési részlege és a Genetec montreali központja között. A kreatív szellemiségű fejlesztési szakasz alapvetően a készülékek nyújtotta funkciók átfogó jellegű kibővítését tűzte ki céljául. A résztvevők minden tekintetben kedvező tapasztalatokkal gazdagodtak."

Louis-René Bergeron, Commercial Lead, SDK / Add-On Integrations

Graham Meeres, Regional Sales Manager (Genetec)

Genetec

"Az egyedülálló EIZO bővítmény tökéletes megoldást kínál egy régóta fennálló biztonságtechnológiai problémára. Az EIZO készüléke ugyanis a Genetec platform közvetlen csatlakoztatását, és a kamerafelvételek egyszerű megjelenítését is lehetővé teszi."

Graham Meeres, Regional Sales Manager