DuraVision referencia

Teljes áttekintés a termelésben

Az EIZO saját IP dekódoló megoldását használja a gyártási folyamatok felügyeletére

EIZO_stage2.jpg

Az LCD-monitorok és más képmegjelenítő megoldások gyártása során a gyártási folyamatok felügyelete és a személyzet biztonságának garantálása érdekében házon belüli IP-dekóder termékeket telepítettek. Ez számos előnnyel járt.

A telepítés előnye: a munkavállalók távoli biztosítása

A láthatóság javítása a korlátozott hozzáférésű tisztaterekben

Az EIZO gyár saját ISO 1* osztályú tisztaszobával rendelkezik, ahol érintőképernyős monitorokat és más érzékeny termékeket gyártanak. Az 1. osztály az ISO 14644-1 szabvány legmagasabb besorolása, és a szigorú tisztasági szabvány fenntartása érdekében csak kis számú alkalmazott tartózkodhat ezen a területen. Ez a belépési korlátozás megnehezítette a termelés és a bent tartózkodó alkalmazottak biztonságának ellenőrzését.

*Az ISO 14644-1 1. osztályú szabvány 0,1 mikrométeres maximális részecskekoncentrációt ír elő 1 m3 levegőben.

Image1.jpg

Tiszta szoba kívülről

Image2.jpg

Munka a tisztaszobában

Ez az a pont, ahol a DuraVision FDF4627W-IP a képbe kerül - ez a nagyméretű, 46 hüvelykes IP dekóderes monitor a termelésirányítási irodában lett felszerelve, és lehetővé teszi a megfigyelést a tisztaterembe való belépés nélkül.

Image3.jpg

46" IP dekóder monitor a gyártásirányítási irodában

Image4.jpg

"A tisztaterem nem olyan terület, ahová könnyen be- és ki tudunk menni, ezért hihetetlenül hasznos számunkra, hogy a képernyőn megjelenő kijelzők segítségével nyomon követhetjük a termelést. Ez segít nekünk a folyamatirányításban."

Yuka Wakabayashi

Leader Manufacturing Department, EIZO Corporation

A telepítés előnye: A személyzet nélküli folyamatok jobb láthatósága.

Nehéz üzemi körülmények követése

Az EIZO olyan automatikus ellenőrző rendszert használ, amely mesterséges intelligenciát (AI) alkalmaz a monitorgyártási folyamatban.

Production-line-HU.jpg

*Egy olyan eljárás, amelynek során a monitor hosszabb ideig bekapcsolva marad a stabil működési állapot elérése és ellenőrzése érdekében.

Mivel az ellenőrzési folyamat egy személyzet nélküli sötétkamrában zajlik, a gyártó személyzet nem léphet be a helyiségbe, és nem tudja bármikor ellenőrizni a folyamatot. E probléma megoldására az EIZO egy IP-kamerát telepített az ellenőrző helyiségbe, amely a DX0211-IP IP dekóderdobozhoz és egy 31,5 hüvelykes 4K monitorhoz csatlakozik, amelyet a helyiségen kívülre szereltek fel. Számítógép nélkül, csak a kamera és az IP-dekódoló doboz közötti LAN-kapcsolat segítségével a monitor megjeleníti a vizsgálati helyiség képeit. Ez lehetővé teszi az EIZO számára a rendellenességek korai felismerését és kijavítását, valamint a zavartalan működés megbízható fenntartását.

Image7.jpg

A 31,5" UHD 4K monitor rálátást biztosít a személyzet nélküli vizsgálóhelyiségre

A létesítmény előnye: A termelési folyamatok hatékony nyomon követése.

Folyamatláncok megfigyelése térbeli szétválasztással

Az EIZO gyártási folyamatait az AI-t felhasználó automatizált folyamatok egészítik ki. Mivel ezek rendszerint személyzet nélküliek, az automatizált gyártási lépéseket követő munkafázisoknál IP dekóder monitorokat helyeznek el, például ahol az alkalmazottak vizuálisan ellenőrzik a termékeket.

Image9.jpg

Korszerű automatizált gyártási folyamat

Bár az összeszerelési, ellenőrzési és csomagolási folyamatok több emeletre vannak elosztva, a termelési személyzet könnyen ellenőrizheti az előző folyamat előrehaladását, elvégezheti a megfelelő személyzeti kiigazításokat, és hatékonyan reagálhat a lemaradásokra, ami a termelés hatékonyságának javulásához vezet.

Image10.jpg

Automatikus folyamatok megfigyelése a folyamatban lévő gyártás során

Image11.jpg

A gyártósor ellenőrzése egy másik emeleten

Image5.jpg

"Az IP dekóder monitorok és IP dekóder dobozok könnyen hozzájárulhatnak a termelés jobb felügyeletéhez. Büszkék vagyunk arra, hogy saját termékeinket használjuk. Az a könnyedség, hogy az IP-kamerák élő videóját egyszerűen LAN-on keresztül, PC nélkül is megtekinthetjük, felbecsülhetetlen értékű."

Shinichi Yasukawa

Section Manager Manufacturing Department, EIZO Corporation

Image12.jpg

EIZO központja Japánban

Az EIZO központja Hakusan városában található, Ishikawa prefektúrában, Japánban. A különböző termékcsaládok tervezése, fejlesztése, minőségellenőrzése, gyártása és ügyfélszolgálata itt összpontosul. Ez az egyedülálló integráció teszi lehetővé, hogy az EIZO kiváló minőségű megoldásokat kínáljon a felhasználóknak a világ minden táján.

Amit az EIZO videó biztonsági megoldásairól tudni kell