DuraVision referencia

Grindel Sportcentrum

Győztes pont a gondtalan szórakozás számára

Grindel_Stage_1920x500.jpg

A svájci Basserdorf településen található Grindel Sportcentrum 1981 óta a beltéri sportok színhelye: tenisz, squash, tollaslabda, minigolf. A minigolf területén a minigolf létesítmény fénypontnak számít és Svájc és a szomszédos országok egyik legigényesebb és legismertebb beltéri létesítménye. Minden évben rendeznek itt nemzetközi tornákat. A hatalmas és bonyolult létesítmény számára olyan felügyeleti megoldást kerestek, amelynek elegendő a már rendelkezésre álló hálózati kapacitás. Az EIZO és MOBOTIX szembenézett ezzel a kihívással és integrált megoldást telepítettek.

Kihívások

Áttekinthetetlen ellenőrzött terület és korlátozott hálózati teljesítmény

A Grindel beltéri park üzemeltetője, Fabian Moser elsősorban a különböző területek rendelkezésre állásának és kihasználtságának, a vandalizmus, lopás és elveszett tárgyak ellenőrzését végzi. A 2020-ban kitört koronavírus járvány óta ezen kívül a személyszámlálás is központi kérdés. A létesítmény hatalmas és bonyolult volta megnehezíti az áttekintést. Ezen kívül a helyszíni hálózat csak korlátozott teljesítménnyel rendelkezik.

Megoldások és előnyök

Teljes áttekinthetőség a teljes biztonságért

A bejáratnál a személyzet a nagyméretű 27 hüvelykes DuraVision FDF2711W-IP monitoron kitűnően lát mindent. A képek megjelenítése valós időben történik, és a helyzet azonnali elemzését teszi lehetővé – ideális az élő ellenőrzéshez. Az IP-monitor össze van kapcsolva az ellenőrző kamerákkal és közvetlenül sugározza a videotartalmakat. Sem számítógép, sem szoftver vagy egyéb hardver nem szükséges, ami lényegesen megkönnyíti a telepítést és jelentősen csökkenti az érzékeny vizuális adatok kezelésének műszaki ráfordítását. A VP-panel 178°-os széles látószöget biztosít magas kontraszt és színállósággal. Ennek köszönhetően a képernyő problémamentesen megtekinthető a különböző pozíciókból. A legmagasabb szintű megbízhatóságnak köszönhetően a monitor jól teljesít és megfelelő a heti hét napos folyamatos használathoz.

A látogatók a recepció területén elhelyezett monitoron keresztül saját maguk láthatják a minigolf létesítmény kihasználtságát. Hiszen mindig felmerül a kérdés, hogy hányan játszanak ott az adott időben. A monitor közvetlenül és egyszerűen kezelhető és segítségével a különböző területek élőben ellenőrizhetők és felügyelhetők.

A Grindel Sportcentrum

Az EIZO IP-dekódoló megoldásainak előnyeiről

Grindel_Galerie_1.jpg
Grindel_Galerie_2.jpg
Grindel_Galerie_3.jpg
Grindel_Galerie_4.jpg
Grindel_Galerie_5.jpg
Grindel_Galerie_6.jpg
Grindel_Galerie_7.jpg
Grindel_Galerie_8.jpg

Tökéletes felszerelés

Egyszerű kezelés és karbantartást nem igénylő rendszerek

Az ellenőrző kamerák a MOBOTIX videorendszer- és kameragyártótól származnak. A mottó így szól: A tökéletes képekhez egyedülálló technológia szükséges. A Grindel Sportcentrumban jelenleg 15 MOBOTIX rendszert és hat 180°-os objektívvel rendelkező kamerát használnak. A panoráma kameráknak köszönhetően a Grindel Sportcentrum ellenőrzéséhez az egyébként szükséges kamerák negyede is elegendő. Kevés kamera is képes hatalmas területeket áttekinteni – és az EIZO monitoron az összes élő közvetítés megjeleníthető. A c26 tpusú kamerával a 2020-as járvány személyszámlálásra vonatkozó előírásai is zökkenőmentesen végrehajthatóvá váltak.

Az egyszerű kezelésnek és a karbantartást nem igénylő rendszereknek köszönhetően a munkatársak a legfontosabb feladatra összpontosíthatnak: A vendégek jó közérzetére.