DuraVision referencia

Inter Chalet

Lopásmegelőzés IP-dekódoló monitorokkal

InterChalet_Stage.jpg

Az Inter Chalet családi vállalkozás 1978-ban nyitotta meg faipari üzletét a holland Limburg tartományban fekvő Horstban. A mindössze néhány év alatt jelentősen kibővített áruház napjainkban teljes körű barkácsválasztékkal várja vásárlóit. Az Inter Chalet barkácsáruház a Home Park Inter Chalet vállalatcsoport tagja.

Az Inter Chalet barkácsáruházból és mintegy tucatnyi egyéb szaküzletből álló, csaknem 30 000 m² alapterületű bevásárlóközpontban az építkezésekhez, lakberendezéshez és kertészkedéshez szükséges árucikkek teljes választéka elérhető. Egy ilyen hatalmas alapterületű bevásárlóközpontban sajnos időnként bolti lopások is előfordulnak. Ennélfogva 2009-ben biztonsági kamerákból álló hálózatot helyeztek üzembe a tolvajok elrettentése céljából. A folyamatosan bővített hálózatot rendszeresen korszerűsítették. Az áruház vásárlóterében és a szabadban eddig összesen mintegy 79 Panasonic biztonsági kamerát szereltek fel, aminek köszönhetően jelentősen visszaszorult a bolti lopások száma.

2018-ban további öt FDF2304W-IP készüléket is üzembe helyeztek. Azért választották ezt a modellt, mert számítógép nélkül hozzácsatlakoztatható a biztonsági hálózathoz. Ily módon a biztonsági kamerák videojelei közvetlenül a monitorra továbbíthatók, és valós időben megjeleníthetők. A megoldás további előnye, hogy külön számítógép üzembe helyezése, karbantartása és frissítése is kiküszöbölhető vele.

InterChalet_1.jpg

Mivel a monitorok közül kettőt a biztonsági részlegen helyeztek el, az alkalmazottak folyamatosan szemmel tarthatják az áruház vásárlóit. A monitorok külön felhívják a figyelmet a gyanúsan viselkedő vásárlókra. Ha például egy vásárló szemmel láthatóan több mint 20 másodpercig egy helyben tartózkodik, az érintett videorészlet piros kerettel kiemelve jelenik meg. A biztonsági szolgálat tagja ezután megteheti a szükséges intézkedést: felajánlja a segítségét az adott vásárlónak, vagy megkérdezi tőle, hogy mi a probléma.

InterChalet_2.jpg

IP-dekódoló monitorok a biztonsági részleg szolgálatában.

InterChalet_3.jpg

A szemmel láthatóan gyanúsan viselkedő vásárlókat bemutató videorészletek piros kerettel kiemelve jelennek meg.

A másik három IP-dekódoló monitor a be- és kimenő forgalom felügyeletére szolgál. Ezek a bejáratnál és – az áruház előtti terület szemmel tartása érdekében – a két kijáratnál nyertek elhelyezést. Így az üzletbe betérő és onnan távozó vásárlók egyaránt nyomon követhetők a kijelzőkön keresztül.

Ezen túlmenően egy áttekintés céljára szolgáló olyan, 4K felbontású és 55 col képátlójú EIZO monitort is üzembe helyeztek, amelyen a kívánt videofelvételeken kívül az összes biztonsági kamera képe egyidejűleg is megjeleníthető. A nagy képátlójú monitor jóval célszerűbb megoldás a több, kisebb méretű képernyőből álló korábbi felügyeleti rendszerhez képest, így ugyanis a kijelzők keretei nem csökkentik le a megjelenítési felületet.

InterChalet_4.jpg

A vásárlók számára is látható: Áruház előtti területet figyelő monitorok a kijáratoknál.

InterChalet_5.jpg

Áttekintés céljára 55 colos és 4K felbontású képernyőt használnak.

Az alkalmazottak és a vásárlók biztonságérzetén egyaránt jelentős mértékben javító hálózat számos értékes adattal szolgál. Többek között a vevőforgalom kielemezhetőségével az egyéni igények felmérését is lehetővé teszi.

A biztonsági kamerákból álló hálózat egyedi igények szerinti kivitelezését a Stupers Rosmalen forgalmazó cég végezte el. Mivel egy ilyen, átfogó jellegű felügyeleti hálózat kiépítése jelentős mértékű beruházást igényel, az Inter Chalet barkácsáruház a bérleti struktúra mellett döntött. Ily módon a vállalat előzetesen megállapított – a hálózat karbantartását is magában foglaló – havi díj ellenében férhet hozzá a legfrissebb biztonságtechnológiai megoldásokhoz.