Több térfigyelő kamera csatlakoztatása számítógép nélkül
Több térfigyelő kamera csatlakoztatása számítógép nélkül

A monitor kiválóan használható térfigyelő kamerák képeinek hatékony megjelenítésére. LAN-kábelen keresztül akár 16 IP videokamera csatlakoztatható közvetlenül a monitorhoz. Ennélfogva a monitor számítógép nélkül is működtethető, a VESA rögzítőrendszernek köszönhetően pedig a falra és a mennyezetre egyaránt felszerelhető. Ez feleslegessé teszi költséges számítógép telepítését, és leegyszerűsíti a vezetékek elvezetését. Mindössze áramellátás és hálózati kapcsolat szükséges hozzá. (A szomszédos ábra az FDF2304W-IP monitoron keresztüli megjelenítést szemlélteti)

Nagy teljesítményű dekódolási technológia

A monitor dekódolási technológiájának köszönhetoen a képek késleltetés nélkül, és az eredeti forrásadatoknak megfelelo módon jelennek meg. Így nem szükséges további dekódoló használata.

Adatvédelem és a videokamera képeinek megtekintése

Bizonyos esetekben szükségessé válhat az élő videó megtekintése, a felvételek mentése azonban nem megengedett. Miként garantálható azonban, hogy nem készülnek felvételek? Mivel az EIZO IP-dekódoló monitorai kizárólag a videók valós idejű megjelenítését teszik lehetővé, a kezelőszemélyzetnek nem áll módjában a videofelvételek elérése, illetve azok exportálása. Példaként említhetők a kórházakban, a büntetés-végrehajtási intézetekben, az üzletek kiszolgáló pultjainál és a recepciós pultoknál történő felhasználási módok, valamint a személyvédelemmel összefüggő alkalmazások.

Mentés közvetlenül a videokamerára és élő videók

Decentralizált videofelvételi rendszerek használatakor – például, ha a felvételeket közvetlenül a videokamerára mentik, vagy ha felhőrendszerű archiválást alkalmaznak – nehézségessé válhat a valós idejű megtekintés. Adott esetben külön szoftvert igényelhet, a felhőalapú megtekintés pedig megnövelheti az internetes adatforgalmat (2). Mivel azonban a videokamerák teljes mértékben elkülönülnek a rögzítés céljára szolgáló rendszertől, az EIZO IP-dekódoló monitoraival a kamerákkal felvett videók közvetlenül élőben tekinthetők meg (1).

Edge Recording
Az EIZO IP-dekódoló monitorai közvetlenül valós időben jelenítik meg a videókat. Ennélfogva kisebb sávszélességet igényel a használatuk és egyszerűbbé válik az integrálásuk, amivel Ön költségeket takaríthat meg.

Vészhelyzetben is megbízható, videokezelő rendszertől (VMS) független megoldás

A korszerű videofelügyeleti rendszereknél (VSS) a megfelelő videokezelő rendszer (VMS) a megbízható videolejátszás alapja. Bár a platform a kiszolgáló redundáns jellegének köszönhetően megbízható védelmet nyújt az előre látható eseményekkel szemben, a kezelőkkel kliensen keresztüli kapcsolatot létesítő videokezelő rendszer (VMS) adott esetben biztonsági kockázatnak tekinthető. A videokezelő rendszertől (VMS) függetlenül működő IP-dekódoló monitor azonban az olyan esetekben is megfelelő védelmet biztosít, ha az előbbit megtámadják vagy kikapcsolják. A monitor ugyanis közvetlenül a hálózati kapcsolatra alkalmas biztonsági kamerákhoz csatlakoztatható.

A kamerák képeinek változatos elrendezése
Egyszerűen elvégezhető beállítások

A különböző beállítások, mint például a videoképek elrendezése és a kameravezérlés a mellékelt távvezérlővel manuálisan, vagy a felhasználóbarát webes kezelőfelületen keresztül végezhetők el.

Egyéni képernyő-elrendezés

Az akár 16 képernyő egyéni elrendezését is lehetővé tevő rugalmas elhelyezésnek köszönhetően a kívánt módon tekintheti meg a tartalmakat. Az egyes videókat megjelenítő ablakok egyesítésével a fontosnak tartott területekre összpontosíthat, a felhasználóbarát kezelőfelületen keresztüli megosztásukkal pedig részletesebb módon tekintheti meg a kívánt tartalmat. A videók az eredeti képarány szerint, vagy a testre szabott felületet teljes mértékben kitöltve is megtekinthetők.

Egyéni képernyő-elrendezés

Átfogó partneri kapcsolatok a videokezelő rendszerek gyártóival

A különböző videokezelő rendszerekkel kapcsolatos kompatibilitás és az optimalizált működés előmozdítása érdekében az EIZO a biztonságtechnikai és felügyeleti megoldásokat kínáló ipar számos piacvezető szereplőjével együttműködik.

Tudjon meg többet a videókezelő rendszerekkel való integrációról

IP Decoder Solution Partner

Genetec Biztonsági központ beépülő modul

Az EIZO és a Genetec szoros együttműködésből megszületett beépülő modul a felhasználók biztonsági rendszerekkel szemben támasztott legmagasabb fokú elvárásainak is tökéletesen megfelel.A Genetec™ Biztonsági központ elnevezésű videofal-keretrendszerét telepítő felhasználók gyorsan és egyszerűen, akár távolból is elvégezhetik az EIZO DuraVision IP-dekódoló monitorok  beállításait és kezelését. A Biztonsági központ kezelőfelületét használó kezelőszemélyzet tagjainak a beállítások célmonitoron keresztüli alkalmazásához mindössze „húzd és ejtsd” módszerrel be kell húzniuk a kívánt pozícióba a regisztrált videokamerával készített felvételt. A megjelenítendő videofelvételek száma és elrendezése szintén egyszerűen, ugyanezen a képernyőn állítható be. Meghatározott események bekövetkeztekor a DuraVision IP-dekódoló készülékek a Biztonsági központ parancsai alapján hajtják végre a szükséges műveleteket, jogosulatlan belépés esetén például felnagyítják a képernyőt.

Genetec Plugin
Az IP-dekódolóeszközökkel kapcsolatos kamerapozíció és videó-elrendezés a Genetec Security Center platformon keresztül kezelhető.
Személyre szabható eseményalapú reakciók Alert-to-Action funkcióval

A FDF4627W-IP a Web-API alkalmazásprogramozási felületen keresztül integrálható a biztonsági rendszerekbe. Az API felület biztonsági hálózaton belüli kommunikáció és riasztásokra történő reagálás céljára szolgál. Az IP kameráról, a veszély- vagy belépés felismerésről vagy a videokezelő rendszerről (VMS – Video Management System) az IP-dekódoló készülékre továbbított riasztásokkal számos különböző funkció aktiválható, így többek között az elrendezés beállításához, a szöveg megjelenítéséhez, a kamera beállításához vagy egyéb funkciókhoz szükségesek is. 

Ennek az intelligens reakciónak és megjelenítésnek a megvalósítása biztosítja, hogy a kezelők a helyzetekre való gyors reagáláshoz megfelelő időben rendelkeznek a leglényegesebb információkkal. Az EIZO az Alert-to-Action különböző környezethez való egyedi beállításához szorosan együttműködik a biztonsági rendszerek szolgáltatóival és a végfelhasználókkal.

Alert-to-Action
Az EIZO IP-dekódoló készülékek lehetővé teszik az Alert-to-Action különböző környezethez való egyedi beállítását
Alert-to-Action für Krankenhäuser und Kliniken
Alert-to-Action - célzottan és gyorsan a képben

Az Alert-to-Action segít időben megjeleníteni a biztonsági személyzet számára releváns képeket a nagy forgalmú területeken vagy a kritikus infrastruktúrákban. Az erőforrásokra való tekintettel a reagálási képességet racionalizálják, miközben a biztonságot fenntartják például a kórházakban, a tömegközlekedésben vagy sok más helyen.

Az alkalmazási példákhoz

Biztonságos befektetés a több mint 250 különböző kameratípus támogatásának köszönhetően

A DuraVision FDF4627W-IP az ONVIF Profile S, Axis VAPIX és Panasonic protokollok szerint működő videokamerák támogatásával rugalmassá teszi az üzembe helyezést, és széles körű kompatibilitást kínál. Ezenkívül az RTSP-n keresztüli közvetlen kapcsolat is elérhető (Direct URI).

A kamera-kompatibilitással kapcsolatos részleteket is találja.

Camera Compability

Visibility Optimizer a tiszta képért

A Visibly Optimizer rendszer a Low-Light Correction és Outline Enhancer képjavító technológiák segítségével valós idejű, tiszta és pontos képet állít elő. Ennek előnyei: A képjavítás a monitorban megy végbe, és már egyszerűbb térfigyelő kamerák esetén is használható.

Low-Light Correction: A sötétebb területek finomított megjelenítése

A Low-Light Correction automatikusan érzékeli a sötét és életlen képterületeket, és optimalizálja azokat. A sötét területeket világosításával a valódi képmélység érzetét kelti. Így a térfigyelő kamerák megfigyelőképessége gyenge fényviszonyok esetén is fokozható. Ez azt jelenti, hogy a személyek vagy tárgyak nem „olvadnak egybe" az árnyékokkal.

Nagyon hasznos és praktikus megoldás a nappali és éjszakai előbeállítások használata. Távvezérlőn keresztül választhat az előre beállított nappali és éjszakai módok közül. Ezek a mindenkori változó fényviszonyoknak megfelelően vannak beállítva.

Low Light Correction funkció nélkül
Low Light Correction funkció nélkül
Low Light Correction funkcióval
Low Light Correction funkcióval

Élesebb képek Outline Enhancer technológiával

Az EIZO által fejlesztett Outline Enhancer technológia elemzi a megjelenített tartalmat és automatikusan javítja az életlen területeket. A kép élesebb, és kisebb a torzulás. Az előtérben lévő tárgyak a valódi mélységélesség érdekében erősebb fókuszt kapnak.

Outline Enhancer nélkül
Outline Enhancer nélkül
Outline Enhancer technológiával
Outline Enhancer technológiával

Optimalizálható videokamera beállítások

A Low Light Correction és Outline Enhancer funkciók egyidejuleg akár 4 különbözo videokamerához is egyedileg állíthatók be, függetlenül a képelrendezés módjától. Ez különösen akkor hasznos, ha egyidejuleg több videokamerát alkalmaznak az eltéro fényviszonyokkal rendelkezo környezetek meg gyelésére.

Pontos képi megjelenítés a 10 bites konvertálásnak köszönhetően

A monitor a 8 bites jeleket 10 bitesre konvertálja és az optimális színértékeket a 10 bites keresőtáblából (LUT) választja ki. Az eredmény: Színhű és finom felbontású képélmény. Az optimalizált adatok végül ismét 8 bites kimeneti jellé változnak. Ennek köszönhetően a színárnyalat megjelenítés fokozatmentes marad. Ez különösen a nehezen megkülönböztetheto személyek és objektumok azonosításakor hasznos.

10 bites konvertálás nélkül
10 bites konvertálás nélkül
10 bites konvertálással
10 bites konvertálással

Magas kontraszt és színhű megjelenítés minden szögből

A széles látószögű VA panelnek köszönhetően a kontraszt tetszőleges szögből nézve is alig változik, és csak minimális színeltérés tapasztalható. Így a pontos színvisszaadás és tiszta képmegjelenítés a teljes képernyőfelületen biztosított. 

Tükröződésmentes full-HD képernyő

A monitor 1 920 × 1 080 pixeles full-HD felbontása a teljes képernyőt kitölti. Így elegendő hely áll rendelkezésre nagy információmennyiség kényelmes megjelenítésére is. A full-HD kamerák képei részlethűen, zavaró fekete szegélyek nélkül jelennek meg. A tükröződésgátlásnak köszönhetően a visszavert fény szétszóródik. Ennek előnyei: Nem fárad el olyan hamar a szeme.

Tükröződésmentesítés nélküli képernyő
Tükröződésmentesítés nélküli képernyő
Képernyő tükröződésmentesítéssel
Képernyő tükröződésmentesítéssel

Zajelnyomás

A monitor csökkenti a videotömörítés hatására keletkező képponthibákat.

Beépített tápegység

A beépített tápegységnek köszönhetően a monitort követlenül a hálózati aljzathoz csatlakoztathatjuk.

Garantált 24 órás üzemeltethetőség

Az éjjel-nappali használatra kifejlesztett, karbantartásmentes IP-dekódoló monitor megbízható védelmet nyújt a jogosulatlan hozzáféréssel szemben. Mivel a használata nem igényel víruskereső programot, biztonsági frissítéseket, operációs rendszerrel kapcsolatos karbantartást és különféle engedélyezési eljárásokat, megszakítás nélkül üzemeltethető. Ez jelentősen lecsökkenti a karbantartási igényt, és kiküszöböli a felesleges leállásokat és költségeket. A kimagaslóan megbízható monitort kifejezetten 24 órás üzemeltetésre tervezték. A magas fokú üzembiztosság jeleként az EIZO 2 év garanciát vállal a készülékre.


Gyakran Ismételt Kérdések
Meghibásodás esetén hogyan javíttathatom az EIZO monitoromat?

Meghibásodás esetén hogyan javíttathatom az EIZO monitoromat?
A javításokat és a helyszíni csereszolgáltatást a szervizpartnerünk végzi:

Reworks Szerviz Kft.
1139 Budapest
Frangepán u. 46.
www.display.hu

Kérjük hívja a segélyvonalat a +36.1.340.9951-es számon.
A munkatársak hétfőtől péntekig, 9.00 és 17.00 óra között fogadják a hívásokat.

Mivel tisztítsam az EIZO LCD monitorom képernyőjét?

Ahhoz, hogy a monitor mindig újnak nézzen ki és megnöveljük az élettartamát, javasolt azt rendszeresen tisztítani. A burkolatot és a képernyő felületet az alább leírtaknak megfelelően tisztítsa:

FONTOS: Soha ne használjon hígítót, benzolt, alkoholt (etanolt, metanolt vagy izopropil-alkoholt), súrolókrémet vagy más erős oldószert, mivel ezek roncsolhatják a burkolatot és az LCD kijelzőt.

Burkolat
A foltokat a burkolatról puha textília segítségével távolítsa el, melyet előtte kímélő tisztítószerrel nedvesítsen be. Semmi esetre se permetezzen fényesítőszert vagy tisztítószert közvetlenül a burkolatra. (A pontos részleteket megtalálja a kézikönyvben.)

LCD képernyő
Szükség esetén a képernyő felületét puha textíliával (pl. pamut vagy szemüvegtisztító kendő) tisztíthatja meg. A makacs foltok rendszerint enyhén megnedvesített ruhával egyszerűen eltávolíthatók.

Milyen grafikus kártyát javasol az EIZO?

Konkrét javaslatot nem tudunk adni. A kimeneti jel legyen digitális és támogassa a monitor maximális felbontását.

Mit jelent a látószögre vonatkozó adat?

A látószögre vonatkozó adat arra a szögre vonatkozik, amely esetén a kontraszt értéke jobb, mint 10:1. Ez az érték legtöbbször 160° és 178° között van. Ez azonban nem ad információt arról, milyen nagy lehet a kontrasztkülönbség a látószögön belül. A felhasználó számára a kontrasztnak nem szabadna jelentősen változnia a merőleges és az enyhén oldalirányú pillantás esetén. Nem szabad különbséget érzékelni, ha a szemlélő a kép közepére, vagy a szélére néz. Azt, hogy hogyan változik a kontraszt a különböző LCD technológiák esetén, leginkább mérési diagrammal vagy a közvetlen vizuális összehasonlítás segítségével ellenőrizhetjük. Minél stabilabb a kontraszt a felhasználó látószögében, annál jobb a képi megjelenítés.

Mit jelent a kontrasztra vonatkozó adat?

A kontraszt a fehér és a fekete arányát jelenti, és monitorok esetén leggyakrabban ellenőrzött laborkörnyezetben, a sötét szoba kontrasztjaként adják meg. Nyomtatott papírnál a jellemző kontraszt értéke napilapok esetén 6:1, lézernyomtató esetén 31:1, fotópapír esetén 49:1. Iroda esetén nem érhető el a sötét szoba kontrasztértéke, mert a mélyfekete árnyalat normál környezeti fény esetén elérhetetlen.

A termékkel kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdéseket a GYIK pont alatt találja.

Tovább a GYIK-hez