Számítógép nélküli használat nagyobb teljesítménnyel

Videofelügyeleti rendszerek alkalmazásakor a helyhiány gyakran nehézkessé, gazdaságtalanná vagy egyenesen lehetetlenné teszi a számítógépek használatát. Széles körű funkcionalitásuknak és kompatibilitásuknak köszönhetően a számítógép használatát nem igénylő IP-dekódoló készülékeink rendkívül sokoldalú és kényelmes felhasználást tesznek lehetővé.

Több térfigyelő kamera csatlakoztatása számítógép nélkül
Több térfigyelő kamera csatlakoztatása számítógép nélkül

A monitor kiválóan használható térfigyelő kamerák képeinek hatékony megjelenítésére. LAN-kábelen keresztül akár 16 IP videokamera csatlakoztatható közvetlenül a monitorhoz. Ennélfogva a monitor számítógép nélkül is működtethető, a VESA rögzítőrendszernek köszönhetően pedig a falra és a mennyezetre egyaránt felszerelhető. Ez feleslegessé teszi költséges számítógép telepítését, és leegyszerűsíti a vezetékek elvezetését. Mindössze áramellátás és hálózati kapcsolat szükséges hozzá. (A szomszédos ábra az FDF2304W-IP monitoron keresztüli megjelenítést szemlélteti)

Nagy teljesítményű dekódolási technológia

A monitor dekódolási technológiájának köszönhetoen a képek késleltetés nélkül, és az eredeti forrásadatoknak megfelelo módon jelennek meg. Így nem szükséges további dekódoló használata.

Adatvédelem és a videokamera képeinek megtekintése

Bizonyos esetekben szükségessé válhat az élő videó megtekintése, a felvételek mentése azonban nem megengedett. Miként garantálható azonban, hogy nem készülnek felvételek? Mivel az EIZO IP-dekódoló monitorai kizárólag a videók valós idejű megjelenítését teszik lehetővé, a kezelőszemélyzetnek nem áll módjában a videofelvételek elérése, illetve azok exportálása. Példaként említhetők a kórházakban, a büntetés-végrehajtási intézetekben, az üzletek kiszolgáló pultjainál és a recepciós pultoknál történő felhasználási módok, valamint a személyvédelemmel összefüggő alkalmazások.

Mentés közvetlenül a videokamerára és élő videók

Decentralizált videofelvételi rendszerek használatakor – például, ha a felvételeket közvetlenül a videokamerára mentik, vagy ha felhőrendszerű archiválást alkalmaznak – nehézségessé válhat a valós idejű megtekintés. Adott esetben külön szoftvert igényelhet, a felhőalapú megtekintés pedig megnövelheti az internetes adatforgalmat (2). Mivel azonban a videokamerák teljes mértékben elkülönülnek a rögzítés céljára szolgáló rendszertől, az EIZO IP-dekódoló monitoraival a kamerákkal felvett videók közvetlenül élőben tekinthetők meg (1).

EIZO DuraVision: Edge Recording
Az EIZO IP-dekódoló monitorai közvetlenül valós időben jelenítik meg a videókat. Ennélfogva kisebb sávszélességet igényel a használatuk és egyszerűbbé válik az integrálásuk, amivel Ön költségeket takaríthat meg.
EIZO IP decoding solution: support for over 250 cameras
Biztonságos befektetés a több mint 250 különböző kameratípus támogatásának köszönhetően

A DuraVision FDF4627W-IP az ONVIF Profile S, Axis VAPIX és Panasonic protokollok szerint működő videokamerák támogatásával rugalmassá teszi az üzembe helyezést, és széles körű kompatibilitást kínál. Ezenkívül az RTSP-n keresztüli közvetlen kapcsolat is elérhető (Direct URI).

A kamera-kompatibilitással kapcsolatos részleteket is találja.

Kényelmes kezelhetőség

Kényelmes munkavégzést lehetővé tevő felszereltség. Az intelligens és felhasználóbarát kezelőfunkcióknak köszönhetően hihetetlenül egyszerűen elvégezhető a videofolyamok beállítása, szabályozása és mindennapi használata.

Beállítható képernyő-elrendezés

A felhasználóbarát internetes kezelőfelületen keresztül 6 alapértelmezett módon állítható be a videofelvételek elrendezése, akár 16 video képek megjelenítését is lehetővé téve ezzel. Az egyéni igények kielégítése és a rugalmas felhasználás érdekében azonban akár teljes mértékben személyre is szabható az egyes monitorokon megjelenítendő képernyők elrendezése. A videókat megjelenítő ablakok egyesítésével a fontosnak tartott területekre összpontosíthat, megosztásukkal pedig részletesebb módon tekintheti meg a kívánt tartalmat. A videofelvételek az eredeti képarány szerint, vagy a testre szabott felületet teljes mértékben kitöltve is megtekinthetők.

IP decoding monitor: layouts
Akár 16 különböző képernyő egyidejű megjelenítésére is alkalmas, osztott képernyős nézet
Egyéni képernyő-elrendezés

Biztonsági rendszerekbe történő integrálhatóság

Videofelügyeleti megoldásaink széles körben kompatibilisek a piacvezető videokezelő rendszerekkel.

Vészhelyzetben is megbízható, videokezelő rendszertől (VMS) független megoldás

A korszerű videofelügyeleti rendszereknél (VSS) a megfelelő videokezelő rendszer (VMS) a megbízható videolejátszás alapja. Bár a platform a kiszolgáló redundáns jellegének köszönhetően megbízható védelmet nyújt az előre látható eseményekkel szemben, a kezelőkkel kliensen keresztüli kapcsolatot létesítő videokezelő rendszer (VMS) adott esetben biztonsági kockázatnak tekinthető. A videokezelő rendszertől (VMS) függetlenül működő IP-dekódoló monitor azonban az olyan esetekben is megfelelő védelmet biztosít, ha az előbbit megtámadják vagy kikapcsolják. A monitor ugyanis közvetlenül a hálózati kapcsolatra alkalmas biztonsági kamerákhoz csatlakoztatható.

Átfogó partneri kapcsolatok a videokezelő rendszerek gyártóival

A különböző videokezelő rendszerekkel kapcsolatos kompatibilitás és az optimalizált működés előmozdítása érdekében az EIZO a biztonságtechnikai és felügyeleti megoldásokat kínáló ipar számos piacvezető szereplőjével együttműködik.

Tudjon meg többet a videókezelő rendszerekkel való integrációról

EIZO IP decoding: VMS
Genetec Security Center-Plugin
Az IP-dekódolóeszközökkel kapcsolatos kamerapozíció és videó-elrendezés a Genetec Security Center platformon keresztül kezelhető.
Genetec Biztonsági központ beépülő modul

Az EIZO és a Genetec szoros együttműködésből megszületett beépülő modul a felhasználók biztonsági rendszerekkel szemben támasztott legmagasabb fokú elvárásainak is tökéletesen megfelel.A Genetec™ Biztonsági központ elnevezésű videofal-keretrendszerét telepítő felhasználók gyorsan és egyszerűen, akár távolból is elvégezhetik az EIZO DuraVision IP-dekódoló monitorok  beállításait és kezelését. A Biztonsági központ kezelőfelületét használó kezelőszemélyzet tagjainak a beállítások célmonitoron keresztüli alkalmazásához mindössze „húzd és ejtsd” módszerrel be kell húzniuk a kívánt pozícióba a regisztrált videokamerával készített felvételt. A megjelenítendő videofelvételek száma és elrendezése szintén egyszerűen, ugyanezen a képernyőn állítható be. Meghatározott események bekövetkeztekor a DuraVision IP-dekódoló készülékek a Biztonsági központ parancsai alapján hajtják végre a szükséges műveleteket, jogosulatlan belépés esetén például felnagyítják a képernyőt.

Személyre szabható eseményalapú reakciók Alert-to-Action funkcióval

A FDF4627W-IP a Web-API alkalmazásprogramozási felületen keresztül integrálható a biztonsági rendszerekbe. Az API felület biztonsági hálózaton belüli kommunikáció és riasztásokra történő reagálás céljára szolgál. Az IP kameráról, a veszély- vagy belépés felismerésről vagy a videokezelő rendszerről (VMS – Video Management System) az IP-dekódoló készülékre továbbított riasztásokkal számos különböző funkció aktiválható, így többek között az elrendezés beállításához, a szöveg megjelenítéséhez, a kamera beállításához vagy egyéb funkciókhoz szükségesek is. 

Ennek az intelligens reakciónak és megjelenítésnek a megvalósítása biztosítja, hogy a kezelők a helyzetekre való gyors reagáláshoz megfelelő időben rendelkeznek a leglényegesebb információkkal. Az EIZO az Alert-to-Action különböző környezethez való egyedi beállításához szorosan együttműködik a biztonsági rendszerek szolgáltatóival és a végfelhasználókkal.

Alert-to-Action
Az EIZO IP-dekódoló készülékek lehetővé teszik az Alert-to-Action különböző környezethez való egyedi beállítását
Alert-to-Action für Krankenhäuser und Kliniken
Alert-to-Action - célzottan és gyorsan a képben

Az Alert-to-Action segít időben megjeleníteni a biztonsági személyzet számára releváns képeket a nagy forgalmú területeken vagy a kritikus infrastruktúrákban. Az erőforrásokra való tekintettel a reagálási képességet racionalizálják, miközben a biztonságot fenntartják például a kórházakban, a tömegközlekedésben vagy sok más helyen.

Az alkalmazási példákhoz

Képminőség

A hihetetlenül pontos, ragyogó, kontrasztos és éles megjelenítés szolgálatában. Mindez a folyamatos fejlesztéseknek, a prémiumminőségű anyagok használatának és a monitorok körültekintő gyári beállításainak köszönhető. A felhasználó így mindig biztos lehet a kiváló képmegjelenítésben.

Visibility Optimizer a tiszta képért

A Visibly Optimizer rendszer a Low-Light Correction és Outline Enhancer képjavító technológiák segítségével valós idejű, tiszta és pontos képet állít elő. Ennek előnyei: A képjavítás a monitorban megy végbe, és már egyszerűbb térfigyelő kamerák esetén is használható.

Low-Light Correction: A sötétebb területek finomított megjelenítése

A Low-Light Correction automatikusan érzékeli a sötét és életlen képterületeket, és optimalizálja azokat. A sötét területeket világosításával a valódi képmélység érzetét kelti. Így a térfigyelő kamerák megfigyelőképessége gyenge fényviszonyok esetén is fokozható. Ez azt jelenti, hogy a személyek vagy tárgyak nem „olvadnak egybe" az árnyékokkal.

Nagyon hasznos és praktikus megoldás a nappali és éjszakai előbeállítások használata. Távvezérlőn keresztül választhat az előre beállított nappali és éjszakai módok közül. Ezek a mindenkori változó fényviszonyoknak megfelelően vannak beállítva.

Élesebb képek Outline Enhancer technológiával

Az EIZO által fejlesztett Outline Enhancer technológia elemzi a megjelenített tartalmat és automatikusan javítja az életlen területeket. A kép élesebb, és kisebb a torzulás. Az előtérben lévő tárgyak a valódi mélységélesség érdekében erősebb fókuszt kapnak.

Optimalizálható videokamera beállítások

A Low Light Correction és Outline Enhancer funkciók egyidejuleg akár 4 különbözo videokamerához is egyedileg állíthatók be, függetlenül a képelrendezés módjától. Ez különösen akkor hasznos, ha egyidejuleg több videokamerát alkalmaznak az eltéro fényviszonyokkal rendelkezo környezetek meg gyelésére.

Zajelnyomás

A monitor csökkenti a videotömörítés hatására keletkező képponthibákat.

Pontos képi megjelenítés a 10 bites konvertálásnak köszönhetően

A monitor a 8 bites jeleket 10 bitesre konvertálja és az optimális színértékeket a 10 bites keresőtáblából (LUT) választja ki. Az eredmény: Színhű és finom felbontású képélmény. Az optimalizált adatok végül ismét 8 bites kimeneti jellé változnak. Ennek köszönhetően a színárnyalat megjelenítés fokozatmentes marad. Ez különösen a nehezen megkülönböztetheto személyek és objektumok azonosításakor hasznos.

EIZO Anti-glare coating
Antireflexiós felület: jobb képminőség, kevesebb tükröződés

A FDF4627W-IP monitort hatékony antireflexiós felülettel láttuk el. A visszaverődő fény szétszórásával minimális szintűre mérséklődik a visszatükröződés, így a FDF4627W-IP hatékonyan megelőzi a tükröződést és a szem túlzott mértékű megerőltetését. Ezáltal jelentősen csökkenhető a szemfáradékonyság és kényelmes munkavégzés biztosítható, mivel a tükröződés elkerüléséhez az ülőhelyzetünket sem kell megváltoztatni.

Magas kontraszt és színhű megjelenítés minden szögből

A széles látószögű VA panelnek köszönhetően a kontraszt tetszőleges szögből nézve is alig változik, és csak minimális színeltérés tapasztalható. Így a pontos színvisszaadás és tiszta képmegjelenítés a teljes képernyőfelületen biztosított. 

Overdrive EIZO monitor
Overdrive nélkül: elmosódás vagy késleltetés
Overdrive a villámgyors képváltásért

Gyors, gyorsabb, Overdrive: Az Overdrive oly mértékben gyorsítja a válaszidőt, hogy a szürke-szürke közötti átváltás átlagban mindössze 6,5 ms alatt végbemegy. Így a filmeket és a gyors képváltásokat zavaró utóvilágítás nélkül élvezheti.

Egyszerű üzembe helyezés és karbantartást nem igénylő használat

Egyszerűen üzembe helyezhető és egyedülállóan megbízható IP-dekódoló készülékeink 24 órás folyamatos használatnál sem igényelnek karbantartást.

Beépített tápegység

A beépített tápegységnek köszönhetően a monitort követlenül a hálózati aljzathoz csatlakoztathatjuk.

Tartósság és megbízhatóság

A folyamatos kutatásnak, valamint a kiváló minőségű alkatrészek és gyártási technológiák kifejlesztésének köszönhetően az EIZO meggyőző minőségű és kivételes megbízhatóságú monitormegoldásokat kínál ügyfelei számára.

24/7-use
Garantált üzembiztonság a nap 24 órájában

Az éjjel-nappali használatra kifejlesztett, karbantartást nem igénylő IP-dekódoló készülék megbízható védelmet nyújt a jogosulatlan hozzáféréssel szemben. A használata nem igényel víruskereső programot, biztonsági frissítéseket, operációs rendszerrel kapcsolatos karbantartást és különféle engedélyezési eljárásokat. Ez jelentősen lecsökkenti a karbantartási igényt, és kiküszöböli a felesleges leállásokat és költségeket. A kimagaslóan megbízható készüléket kifejezetten 24 órás üzemeltetésre tervezték. Az EIZO két év garanciát vállal a készülékre.

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamat és a környezetbarát jelleg központi szerepet tölt be az EIZO termékpolitikájában. Ennélfogva termékeinket a nemzetközi környezetvédelmi előírások szigorú figyelembevételével állítjuk elő, készülékeink hosszú élettartama pedig az erőforrások megőrzéséhez is jelentősen hozzájárul.

Környezet- és társadalomtudatos termelés

Az FDF4627W-IP készülékkel az EIZO bebizonyítja, hogy a kép és a termékminőség kéz a kézben jár a felelős tervezéssel, anyagbeszerzéssel és gyártással. Ez az érték lehetővé teszi, hogy biztonságosan fektessen be egy modern és megbízható megoldásba.

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok az EIZO-nál

Társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó gyártási folyamatok

Az FDF4627W-IP készülékeket társadalmilag felelős módon állítják elő. A gyártási folyamat teljes mértékben mentes a gyermek- és kényszermunka alkalmazásától. Az ellátási lánc gondosan megválasztott beszállítói szintén elkötelezték magukat a társadalmilag felelős termelés mellett. Ez különösen igaz az úgynevezett konfliktusövezetekből származó ásványkincsek beszállítóira. A társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeinket a vállalat önkéntes jelleggel közzétett éves jelentése ismerteti.

Tudjon meg többet az EIZO felelős vállalati magatartásáról itt.

Környezet- és klímavédelem

Az FDF4627W-IP készülékeket a cég saját gyártóüzemeiben állítják elő, az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer alkalmazásával. Ez a hulladék és szennyvíz mennyiségének mérséklésén kívül a káros anyagok alacsonyabb szintű kibocsátására, az erőforrások környezettudatos felhasználására és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint az alkalmazottak környezettudatos viselkedésének előmozdítását célzó intézkedések meghozatalára is kiterjed. CSR (Vállalati társadalmi felelősségvállalás) jelentésünkben évente tájékoztatjuk a közvéleményt a környezettudatosságot szolgáló intézkedéseinkről. 

Környezet- és klímabarát monitorok az EIZO-tól
Nachhaltige DuraVision-Monitore

Tartós készülékek a fenntarthatóság jegyében

A FDF4627W-IP hosszú élettartamra van tervezve - általában jóval a garanciaidőn túl. A pótalkatrészek a gyártás befejezését követően még hosszú évekig elérhetők maradnak. Mivel a termék kifejlesztésekor az életciklus egészével kapcsolatos környezeti hatásokat is messzemenőkig figyelembe vették, a hosszú hasznos élettartam és a széles körű javíthatóság kedvező hatást gyakorol az erőforrások megőrzésére és a klíma megóvására. A kiváló minőségű alkatrészekből álló FDF4627W-IP előállításakor különös figyelmet fordítanak az erőforrások körültekintő felhasználására, valamint a gyártási folyamatok gondos kidolgozására.

Referenciák

Monitorok használatban - Ki miért választ EIZO kijelzőt
Tovább

Gyakran Ismételt Kérdések

A termékkel kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdéseket a GYIK pont alatt találja
Tovább a GYIK-hez