Színkezelő szoftver kreatív szakemberek számára

A ColorNavigator 7 a színkezelő funkcióval rendelkező ColorEdge monitorokhoz kínált kalibrációs és minőségbiztosítási szoftverek legfrissebb verziója. Az előző verziók – ColorNavigator 6 és ColorNavigator NX – funkcióin kívül számos továbbfejlesztett megoldást tesz elérhetővé a különféle szakterületek kreatív alkotói számára. Az egyszerűbb hardveres kalibrálást lehetővé tevő szoftvernek köszönhetően kiszámíthatóbbá válnak a fotózási, tervezési, nyomtatási és videoszerkesztési munkafolyamatok.

Többféle színmód
Többféle színmód
A ColorNavigator szoftveren és a monitor képernyőmenüjén keresztül elérhető színmódok

A monitor memóriájában számos színmód, így többek között az sRGB, AdobeRGB vagy Rec709 is elérhető. Ezek a ColorNavigator szoftverrel állíthatók be és kalibrálhatók.

A különböző módok között háromféleképpen válthat át a felhasználó: a módok közötti átváltás a képernyőn megjelenő kijelző Mód gombjával, a ColorNavigator szoftver használatával, és a tálcán található ColorNavigator ikonra kattintva lehetséges. Mivel a megfelelő ICC monitorprofil mindhárom esetben automatikusan aktiválódik az operációs rendszeren keresztül, a színkezelést támogató programok mindig figyelembe veszik a monitor aktivált beállításait, és kivétel nélkül a helyes színeket jelenítik meg.

A kalibrációs célértékek bármikor módosíthatók, kalibrálhatók és átnevezhetők.

Az összes színmód egyidejű kalibrálása
Egyidejű kalibrálás

A ColorNavigator szoftverrel az összes (alapértelmezett) színmód kalibrálása egyszerre végezhető el, így jelentős idő takarítható meg a használatával. A gyorsabb kalibrálást lehetővé tevő szoftvernek köszönhetően mindig biztos lehet benne, hogy a monitor pontosan jeleníti meg a színeket, bármilyen színmódot is használjon éppen.

Ütemezett automatikus újrakalibrálás
Ütemezett automatikus újrakalibrálás

Az egyenletes színpontosság elérése a monitor rendszeres jellegű kalibrálását igényli. A ColorNavigator oly módon is beállítható, hogy a beépített kalibrációs érzékelővel rendelkező monitor kalibrálására automatikusan, az előzetesen megadott időpontban, vagy rendszeres időközönként – akár a monitor kikapcsolását követően – kerüljön sor. Az olyan monitoroknál, amelyeknél a teljes mértékben automatikus kalibráció nem elérhető, a felhasználó egy általa meghatározott időközönként megjelenő emlékeztető beállításával gondoskodhat arról, hogy a színmegjelenítés az idő múlásával is egyenletes minőségű maradjon.

Számítógéptől független, egységes kalibrációs beállítások
Monitorhoz hozzárendelhető kalibrációs adatok
Monitorhoz hozzárendelhető kalibrációs adatok

A ColorNavigator használatával az aktív kalibrációs célértékek az operációs rendszer helyett a monitor különböző színmódjaihoz rendelhetők hozzá, illetve menthetők. Így a felhasználóknak akkor sem szükséges újrakalibrálniuk a monitort, ha a kalibráció céljára szolgálótól eltérő számítógépet használnak.

Filmeknél alkalmazott emuláció 3D LUT feldolgozással
Filmeknél alkalmazott emuláció 3D LUT feldolgozással

A ColorNavigator szoftvernek köszönhetően a videokészítésénél alkalmazott 3D-LUT fájlok színosztályozáshoz is felhasználhatók.

Kizárólag a CG sorozatú modelleknél támogatott. A CG2730, illetve CG2420 típusokra nem vonatkozik.

A standard profilok manuális beállítása
Manual Calibration

A ColorNavigator szoftver a gyárilag kalibrált és profilozott színbeállítások fehérpont értékeinek és fényerősségének manuális beállítását is lehetővé teszi. A képfeldolgozó munkaállomás megvilágítási viszonyaitól vagy a felhasználó egyéni észlelésétől függően előfordulhat, hogy a próbanyomat-ellenőrzési nézet és a nyomat megjelenése nem felel meg tökéletesen egymásnak. Ekkor célszerű manuálisan beállítani a monitor megjelenítését a gyári kalibrálás alapján. Ily módon az adott megvilágításnál és a felhasználó egyéni észlelésének figyelembevétele alapján is a lehető legteljesebb mértékű egyezés érhető el a monitoron megjelenített próbanyomat-ellenőrzési nézet és a későbbi nyomat között. Ehhez kalibrációs érzékelő sem szükséges.

Software Download

A ColorNavigator 7 szoftvert most ingyenesen töltheti le EIZO Global webhelyünkről. Ezenkívül a korábbi készülékekhez kínált ColorNavigator 6 szoftverünk is változatlanul letölthető.

Tovább a letöltési oldalra (angol nyelvű)

  • ColorNavigator

    A ColorNavigator szoftver a ColorEdge monitorok egyszerű és pontos kalibrálására szolgál.

  • PDF
    ColorNavigator 7 Introduction

    This brochure briefly introduces EIZO's unique colour management software for ColorEdge monitors.

    PDF | 4,97 MB

A CN6 és CN7 nem telepíthető ugyanarra a számítógépre. A CN7-ben létrehozott célpontok eltűnhetnek, ha a CN6 verziót futtatja.

Rendszerkövetelmények
Nyomtatás asztal
Kompatibilis operációs rendszerek
Mac macOS Monterey (12) / macOS Big Sur (11, M1) / macOS Big Sur (11, Intel) / macOS Catalina (10.15) / macOS Mojave (10.14) / macOS High Sierra (10.13)
Windows Windows 11 / Windows 10 (64-bit/32-bit) / Windows 8.1 (64-bit/32-bit)

 

Nyomtatás asztal
Támogatott monitorok
CG3146, CG319X, CG248-4K, CG2700S, CG2700X, CG279X, CG2730, CG247X, CG2420, CG247, CS2730, CS2420
CG3145, CG318-4K, CG277, CG276*, CG275W*, CG246*, CG245W*, CX271*, CX270*, CX241, CX240*, CS270, CS240, CS230*
* A színmód kiválasztása funkció nem elérhető; a beállítható értékek modellenként eltérnek
Kompatibilis mérőberendezések

A kompatibilis mérőberendezések listája az angol nyelvű EIZO Global webhelyen tekinthető meg.