ColorEdge referencia

Amazon Fashion

Amazon_Fashion_-_Image_01.jpg

New York-ot, Londont és az indiai Delhit követően Tokióban nyitotta meg legújabb, immáron negyedik divatstúdióját az Amazon. A mintegy 7500 négyzetméter alapterületű központ ad otthont a világ legnagyobb képfeldolgozó stúdiójának. A tizenegy fotó- és öt videofeldolgozó, valamint a két szerkesztőségi osztályon kívül külön stílustanácsadó és sminkelő helyiségek, egy könyvtár, egy társalgó és kényelmes tárgyalók várják a vendégeket.

Nemrégiben nyitották meg a világ legnagyobb fotóstúdióját Japánban. Mesélne nekünk egy kicsit magáról a stúdióról és a vele kapcsolatban kitűzött célokról?

Biztosan léteznek a shinagawainál nagyobb stúdiók is a világon. Jelenleg azonban a tokiói az Amazon legnagyobb stúdiója. „Örömünkre szolgál, hogy eddigi legnagyobb képfeldolgozó stúdióját az Amazon Fashion éppen Tokióban, a világ egyik legjelentősebb divatfővárosában nyitotta meg” – mondta James Peters, az Amazon Fashion alelnöke. „Az Amazon a divatáruk legjelentősebb online kiskereskedői közé tartozik Japánban. Célunk, hogy egy olyan internetes divatáruházzá alakítsuk az Amazon Fashiont, ahol az ügyfelek gyorsan és egyszerűen megvásárolhatják a kívánt ruhadarabokat. Az online vásárlás nyújtotta felhasználói élmény folyamatos javítására törekszünk. A stúdióban létrehozott számtalan kiváló minőségű fotó és videó alaposabb tájékoztatást nyújt a vásárlók számára a különböző ruhadarabok szín- és méretválasztékáról, szabásmódjáról és minőségéről. Innovatív megoldásainkkal újszerű élményben szeretnénk részesíteni az Amazon Fashion vásárlóit.”

 

Milyen jellegű munkákat végeznek ezekben a stúdiókban?

Ahhoz, hogy az Amazon a legnagyobb és legnépszerűbb online divatáruházzá váljon, elengedhetetlenül fontos, hogy valamennyi termékünkről megfelelő minőségű képeket töltsünk fel a webhelyre. A termékeket vonzó formában bemutató és azokról széles körű tájékoztatást nyújtó tartalmak élvezetesebbé varázsolják a vásárlást.

Amazon_Fashion_-_Image_02.jpg

Az Amazon úgy döntött, hogy a pontos színkezelést igénylő feladatokhoz használt valamennyi monitorját EIZO készülékekre cseréli

A világ valamennyi Amazon Divatstúdiójában EIZO CG2730 (Utódmodell: CG2700S) és CG2420 típusú ColorEdge monitorokat, valamint ColorNavigator hálózati szoftvereket használnak. Miért éppen az EIZO-ra esett a választás? Milyen előnyöket nyújtanak ezek a készülékek?

Az EIZO a világ legjelentősebb monitorgyártóinak egyike. Egy olyan csapat összeállítására törekedtünk, amelynek tagjai maximális mértékben kiaknázzák a technológia fejlődésben rejlő lehetőségeket. Az EIZO monitorjai pedig a lehető legkorszerűbb megoldásokat kínálják.

Továbbá az is lényeges szempontnak minősült, hogy az Amazon világszerte működtetett divatstúdióinak meghatározó része nem élvez teljes körű függetlenséget az üzletmenet tekintetében. Következésképpen olyan megoldást kerestünk, amellyel nemzetközi szinten is garantálható az egységesen kiemelkedő képminőség. Mivel két évvel ezelőtt az Amazon úgy döntött, hogy a pontos színkezelést igénylő feladatokhoz használt valamennyi monitorját EIZO készülékekre cseréli, a cég meglehetősen szoros kapcsolatot alakított ki az EIZO vállalattal.

James Peters

Vice President, Amazon Fashion in Tokio, New York, London, Delhi


Vannak-e olyan egyéb célkitűzései az Amazon Fashion vállalatnak, amelyeket szívesen megosztana olvasóinkkal?

Az Amazon változatlanul a technológiai haladás elmélyítésére törekszik. Természetesen nem árulhatok el bizalmas jellegű információkat, azt azonban bártan kijelenthetem, hogy az Amazon továbbra is mindent megtesz a valósághű képalkotáshoz szükséges technológiai megoldások minél szélesebb körű felhasználása érdekében.