DuraVision referencia

Tűzoltóhajó Albert Wegener

19 hüvelykes érintőképernyők nappali és éjszakai használatban a hídon

Feuerloeschboot_stage.jpg

Az új Albert Wegener tűzoltóhajó 2018 októbere óta áll szolgálatban a Rostocki Hanza-városban. Ez egy kivont mentőcirkáló, amelyre többek között új hídfelépítményt, új motorokat és további tűzvédelmi technológiát telepítettek. A hajót emberek mentésére, tűzoltásra és környezetvédelemre használják Rostock kikötőjének területén és az országos parti vizeken.

A DuraVision FDS1904T nemcsak a képminőség tekintetében nyűgözött le minket, hanem a beépített ventilátor ellenére alacsony zajszintjével és a ferde látószögből is jó olvashatóságával is.

Ronny Mönck tűzoltótiszt

Projektmenedzser a tűzoltóhajó átalakításához

A háromfős legénység mellett, amely szükség esetén akár tizenhárom további személyzettel is kiegészíthető, a hajó legénységéhez öt EIZO DuraVison FDS1904T 19 hüvelykes, érintőképernyős monitor is tartozik. Ezek támogatják a kapitány és a mérnök munkáját a hídon - éjjel-nappal. Megbízhatóan jelenítenek meg minden navigációs információt minden időjárási viszonyok között. Az FDS1904T modell az ECDIS (elektronikus térképmegjelenítő és információs rendszer) és a Koden radar (az MDC-79XXP és MDC-70XXP sorozathoz) számára jóváhagyott. A monitorok a riasztási és felügyeleti adatokat, valamint a kameraképeket is optimális olvashatósággal jelenítik meg.

Feuerloeschboot_content_1.jpg

19 hüvelykes érintőképernyők a hídon

Feuerloeschboot_content_2.jpg

Riasztási és felügyeleti adatok és kameraképek

Feuerloeschboot_content_3.jpg

Információk a navigációhoz

Feuerloeschboot_content_4.jpg

Az EIZO DuraVision monitorok különleges minőségét és tengeri használatra való alkalmasságát az erre a területre vonatkozó kötelező tanúsítványok is megerősítik: többek között az IEC 60945 szabványnak megfelelően alkalmasak a hajókon uralkodó hőmérsékleti, páratartalmi és rezgési körülményekre, valamint ECDIS és radar használatra is tanúsítottak.

"Szándékosan választottuk az EIZO termékét" - mondja Ronny Mönck tűzoltótiszt, a tűzoltóhajó átalakításának projektvezetője. "Ennek oka, hogy az EIZO egy jól ismert monitorgyártó, amely a hajózásban való használatra is kínál speciális monitorokat. A DuraVision FDS1904T nem csak a képminőség tekintetében nyűgözött le minket, hanem a beépített ventilátor ellenére alacsony zajszintjével és jó leolvashatóságával még ferde látószögből is. Az EIZO 36 hónap garanciát is vállal erre a modellre."

Az EIZO ezúton is köszöni Albert Wegenernek ezt a döntést, és minden alkalommal biztonságos utazást kíván neki, és mindig egy kéznyújtásnyi vizet a hajógerinc alatt.

További hivatkozások

Alphatron-teaser.jpg

Alphatron Marine

Az EIZO vállalta a nagy kihívást, hogy az Alphatronnal együttműködve megvalósítsa Luuk Vroombout elképzelését, és új, kifejezetten az AlphaPremiumBridge koncepcióhoz tervezett 46 hüvelykes monitorokat fejlesszen ki a szállításhoz.

Tovább
Teaser_Navis.jpg

Navis Engineering

A finn vállalat integrált EIZO érintőképernyőket használ a hajók dinamikus helymeghatározó rendszereihez 24/7-es üzemben.

Tovább
Header.jpg

FullDepth

A FullDepth Japán első víz alatti drón gyártója, amely az EIZO DuraVison EVS1VX képoptimalizáló rendszerét használja a drónok által készített képek javítására.

Tovább