DuraVision referencia: Alphatron Marine

Testre szabott megoldás 46 hüvelykes full HD monitorral

Egy hajó parancsnoki hídja

A hollandiai székhelyű Alphatron Marine kiváló minőségű navigációs és kommunikációs berendezéseket tervez, szállít és telepít a tengeri és belvízi hajózás számára. Az új parancsnoki hídkoncepcióhoz megfelelő monitorgyártó kiválasztásakor a döntés az EIZO-ra esett.

Egyedi monitormegoldás az Alphathron Marine BV számára

A látnokok az EIZO innovációival terveznek

Luuk Vroombout, CEO Alphatron

Az Alphatron vezérigazgatója, Luuk Vroombout egy előremutató elképzelésekkel rendelkező vállalkozó. Az ő ötlete volt az is, hogy az Alphatron AlphaBridge-et a lehető legnagyobb monitorral szerelje fel, hogy a navigációs tiszteknek csak a legjobb feltételeket biztosítsa munkájukhoz. Így született meg az AlphaPremiumBridge koncepció egy 46 hüvelykes full HD monitoros megoldással.

Az EIZO választása több okból is döntő volt: Mind Hollandiában, mind Japánban évek óta nagyon jó és szoros üzleti kapcsolatok vannak a két vállalat között. 2006 óta az Alphatron Marine BV több mint 4000 db. 19 hüvelykes EIZO monitort használt radarmonitorként. A Japan Radio Co., Ltd. (JRC), az Alphatron japán partnercége számára az EIZO már nagyon sikeresen kifejlesztett egy 26 hüvelykes ECDIS-monitort Japánban, egyedi specifikációk szerint.

Alphatron vállalat épülete

Alphatron központ

Ezen túlmenően csak az EIZO vállalta a nagy kihívást, hogy az Alphatronnal együttműködve megvalósítsa Luuk Vroombout elképzelését, és kifejezetten az AlphaPremiumBrigde koncepcióhoz egy új, 46 hüvelykes képátlójú monitort fejlesszen ki tengeri alkalmazásokhoz. Más neves monitorgyártók, akiket az Alphatron szintén figyelembe vett volna, már a kezdetektől fogva elutasították a választást.

Az Alphatronnak a kívánt monitorral szemben támasztott követelményei nagyon magasak voltak. A legmagasabb termék- és képminőség, valamint az IEC 60945 szerinti tanúsítás mellett ezek közé tartozott a csatlakozási lehetőségek széles skálája és a rugalmas tápellátás. Ezenkívül a monitor fényerejének állíthatónak és a hídon keresztül távirányítóval szabályozhatónak kell lennie. Ezeknek a követelményeknek az EIZO németországi fejlesztőcsapata az új monitorral kiválóan megfelelt.

Amikor Bas Eerden, az Alphatron Marine BV marketing- és termékfejlesztési igazgatóját arról kérdeztük, hogy mit értékelt a legjobban az EIZO-val való együttműködésben az AlphaPremiumBridge koncepcióban, spontán így válaszolt: "A közvetlen kommunikációt és a gyors válaszidőt, valamint az EIZO proaktív hozzáállását a fejlesztési munkához", majd hozzátette: "Továbbá a rövid, mindössze egyéves időkeretet, amely alatt az EIZO-val együtt teljes megelégedettségünkre tudtuk megvalósítani a koncepciót."

Fotó copyright: Royal Wagenborg

További hivatkozások

Teaser_Navis.jpg

Navis Engineering

A finn vállalat integrált EIZO érintőképernyőket használ a hajók dinamikus helymeghatározó rendszereihez 24/7-es üzemben.

Több információ
Header.jpg

FullDepth

A FullDepth Japán első víz alatti drón gyártója, amely az EIZO DuraVison EVS1VX képoptimalizáló rendszerét használja a drónok által készített képek javítására.

Több információ