DuraVision és FlexScan referencia

IP dekódoló dobozok és FlexScan monitorok a KDDI hálózati szolgáltatási központjában

[Translate to Hungarian:] EIZO DuraVision IP-Decoder-Boxen und FlexScan-Monitore im Network Service Operations Center von KDDI

2021 júliusában a japán KDDI távközlési vállalat új hálózati üzemeltetési központot nyitott, amelynek célja, hogy egy nagyobb természeti katasztrófa esetén is megbízható kommunikációs szolgáltatásokat nyújtson. Az új üzemeltetési központ teljesen integrált rendszerrel rendelkezik az üzemeltetési és felügyeleti szolgáltatásokhoz. Ez lehetővé teszi, hogy a problémákra egy központi helyről lehessen reagálni.

A döntő tényezők

4K támogatás és számítógép nélküli működés a könnyű karbantartás érdekében

A megfigyelő kamerák képének megjelenítéséhez a KDDI hat DuraVision DX0211 IP dekóderdobozt és 177 FlexScan EV3285 és EV2785 4K elbontású monitort telepített a megfigyelőszobában. Ezenkívül 309 FlexScan EV2460 készüléket telepítettek az irodákba.

Megkérdeztük a projekt kulcsfontosságú döntéshozóit, hogy miért az EIZO-t választották, és hogyan támogatják a megoldások a működésüket.

EIZO IP dekóderdoboz a távoli helyszíni felügyelethez

Migaki: Ahhoz, hogy az operátorok széles körű áttekintést kapjanak a különböző helyszíneken kialakult helyzetről, folyamatosan nagy felbontású képeket kell megjelenítenünk több kamerából. Nagy teljesítményű PC-ket kellett volna használni ezeknek a videofolyamoknak a dekódolásához, de ezek biztonsági kezelési költségekkel járnak, például jelszókezeléssel, rendszeres frissítésekkel, vírusirtó intézkedésekkel és naplókezeléssel. Azért választottuk az EIZO IP-dekóderdobozait, mert egyszerű módon, PC nélkül, egyszerre több kamera képét lehet megjeleníteni különböző helyszínről. Ez azt jelentette, hogy egy egyszerűsített rendszert használhattunk, amely továbbra is megfelelt a biztonsági előírásoknak, miközben csökkentette a költségeinket. 

DX0211-IP videofalon való megjelenítéshez

DX0211-IP videofalon való megjelenítéshez.

Hálózati szolgáltatások üzemeltetési központja

Hálózati szolgáltatások üzemeltetési központja.

A DX0211-IP minden helyszínen több IP-kamerához csatlakozik, és a képeket 4K felbontásban a terem elején lévő videofalra adja ki. Különösen tetszik, hogy a DX0211-IP nagy felbontású képeket képes megjeleníteni olyan hátrányok nélkül, mint a késleltetés. A hálózaton keresztül más japán adatközpontokhoz is csatlakozhatunk, így a kameraképeket megoszthatjuk a központunkkal, valamint a shinjukui, tamai és oszakai helyszínekkel. A DX0211-IP segítségével a kameraképek más helyszínekről történő lejátszása csak néhány egyszerű beállítás kérdése.

Alkalmazásunk inkább a helyzetek megfigyeléséről, mint a bűncselekmények megelőzéséről szól. Ezért érdekesnek találtuk, hogy a DX0211-IP hasonló követelményekkel rendelkező orvosi és közintézményekben is bizonyított.  Azért választottuk a DX0211-IP-t, mert támogatja a 4K bemenetet és kimenetet, kompakt méretű és ventilátor nélküli kialakítású, valamint távirányítóval vagy egérrel is kezelhető, ami növeli a rugalmasságot.

Shuichi Migaki, ügyvezető igazgató

Azért választottuk az EIZO IP-dekóderdobozait, mert egyszerű módon, PC nélkül, egyszerre több kamera képét lehet megjeleníteni különböző helyszínről. Ez azt jelentette, hogy egy egyszerűsített rendszert használhattunk, amely továbbra is megfelelt a biztonsági előírásoknak, miközben csökkentette a költségeinket.

Shuichi Migaki

ügyvezető igazgató

FlexScan EV3285 és EV2785 4K monitorok

Nagy mennyiségű információ egyidejű megjelenítése

Migaki: A felügyeleti szoba az új Hálózati Szolgáltatási Üzemeltetési Központunk szíve. Az operátoroknak rengeteg, folyamatosan változó információt kell látniuk munka közben. A monitorokkal szemben támasztott fő követelményünk ezért a nagy képernyőátló, valamint a nagy részletességű felbontás az optimális láthatóság érdekében.

Sasaki: Az EIZO FlexScan EV3285 és EV2785 4K felbontású monitorai biztosítják, hogy az apró szövegek és képek élesek és kellemesen olvashatók legyenek. A Picture-by-Picture (PbyP) funkció, amely lehetővé teszi több képjel egyidejű egymás melletti megjelenítését, szintén rendkívül hasznosnak bizonyult. Az EV3285 kép a képben (Picture-in-Picture) funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a fő kép és a képbe illesztett csökkentett kép kimenetét. A több forrásból származó információk összehasonlítása segít a helyes döntések meghozatalában.

Migaki: A keret nélküli, teljesen lapos kialakítás könnyű, minimalista megjelenést kölcsönöz, miközben rengeteg helyet hagy az íróasztalnak. Az eredmény egy kényelmes munkakörnyezet, hatékony helykihasználással.

EV3285 a kezelői munkaállomásokon

EV3285 a kezelői munkaállomásokon.

EV2785 a kezelői munkaállomásokon

EV2785 a kezelői munkaállomásokon.

kddi_quote_02.jpg

Az EIZO FlexScan EV3285 és EV2785 4K felbontású monitorai biztosítják, hogy az apró szövegek és képek élesek és kellemesen olvashatók legyenek. A Picture-by-Picture (PbyP) funkció, amely lehetővé teszi több képjel egyidejű egymás melletti megjelenítését, szintén rendkívül hasznosnak bizonyult. Az EV3285 kép a képben (Picture-in-Picture) funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a fő kép és a képbe illesztett csökkentett kép kimenetét. A több forrásból származó információk összehasonlítása segít a helyes döntések meghozatalában.

Shiori Sasaki

a műszaki részleg helyettes vezetője

FlexScan monitorok irodai környezetbe

A KDDI elképzelése a különböző munkastílusok támogatásáról és a környezet figyelembevételéről

Sasaki: 2020 júliusában a KDDI bevezette a hibrid munkamodellt, hogy megfeleljen a változó munka világának követelményeinek, és lehetővé tegye minden alkalmazott számára, hogy rugalmasan dönthessen arról, hol dolgozik. Belsőleg is támogatjuk a digitális átalakulást, hogy javítsuk irodáinkat és informatikai környezetünket, valamint megvalósítsuk a különböző munkastílusokat. Az egyik ilyen kezdeményezés az irodahelyiségek optimalizálása.

Az egész vállalatra kiterjedő hibrid rendszer bevezetésével, amely a távmunkát az irodai munkával kombinálja, olyan közös alkotó irodahelyiséget akartunk létrehozni, amely egyesíti a fejlesztőket és az üzemeltetőket, miközben a korábbi irodai koncepcióhoz képest körülbelül felére csökkentettük a férőhelyek számát. Tegyük fel, hogy egy fejlesztő és egy operátor beszélgetni akar, miközben mindketten ugyanazt a monitort nézik. Ennek megkönnyítése érdekében olyan monitorok mellett döntöttünk, amelyek a karokhoz rögzíthetők, így azok szabadon állíthatók. Az eredmény nemcsak felhasználóbarát, hanem vizuálisan is vonzó, egységes megjelenést biztosít a munkahelyen. 

EV2460 tartó karra szerelve irodai használatra

EV2460 tartó karra szerelve irodai használatra

EV2460 a munkahelyen

EV2460 a munkahelyen

Kilátás a nagytermi irodába

Kilátás a nagytermi irodába

Az irodai monitorokkal szemben támasztott legfontosabb követelményeink közé tartozik, hogy ne fárasszák a szemet és tartósak legyenek. Ezeket a monitorokat hosszú ideig használják fejlesztési munkákhoz vagy katasztrófavédelemhez, így a szem kifáradása vagy hardverhibák komoly problémákat okoznának. Az EIZO monitorai ideálisak voltak számunkra, mert olyan funkciókkal rendelkeznek, mint a kék fény csökkentése a szem megterhelésének csökkentése érdekében, és mert 100%-ban Japánban készülnek, és öt év garanciát biztosítanak rájuk. Az is megnyugtató, hogy az EIZO kiváló ügyfélszolgálatot kínál.

Központi követelmény

Alacsony környezeti hatás

A monitorokkal szemben támasztott másik követelmény az volt, hogy a környezetre gyakorolt hatásuk alacsony legyen. A KDDI-nél a fenntartható fejlődési célok elérése érdekében tett erőfeszítéseink egyike az információs és kommunikációs technológia használatának előmozdítása a környezeti hatások csökkentése érdekében. Ez természetesen az általunk használt informatikai eszközökre is vonatkozik.

A KDDI fenntartható fejlődési céljai

Migaki: A monitorok vásárlásakor az egyik probléma, hogy gyakran rengeteg kábellel és egyéb tartozékkal érkeznek, amelyekre nincs szükségünk, és amelyek közül sokan kidobásra kerülnek. Ezekkel a monitorokkal kapcsolatban azonban beszéltünk az EIZO-val a környezetre gyakorolt hatásról, és ők egy környezetbarát csomagolási ötletet javasoltak: a monitorokat állvány és kábelek nélkül szállították hozzánk, és minden dobozba több monitor volt csomagolva. 

Ez a javaslat volt az egyik ok, amiért az EIZO-t választottuk - az egyedi dobozokban történő szállításhoz képest 40%-os volumencsökkenést eredményezett, és a szállítási költségek is több mint 20%-kal csökkentek. Ezenkívül rengeteg időt takarítottunk meg a kicsomagolás és a telepítés során, és a szokásosnál jóval kevesebb hulladék keletkezett.

A monitorokat gyűjtőcsomagolásban szállítják a környezetterhelés csökkentése érdekében.

Az EIZO a vállalati ügyfelek igényeinek megfelelően személyre szabott csomagolási specifikációkat kínál, hogy csökkentse a nagybevásárlások környezeti hatását. Ez biztosítja a rugalmasságot a különleges követelmények teljesítéséhez, például több monitor egyetlen kartondobozba történő csomagolása vagy az olyan állványok és kábelek elhagyása, amelyekre az ügyfélnek nincs szüksége a telepítéshez.

kddi_content_image_08.jpg

KDDI és EIZO

A jövőre vonatkozó kilátások és az EIZO-hoz intézett kérések

Sasaki: A KDDI továbbra is fontos szerepet játszik a távközlési szolgáltatások nyújtásában, amelyek katasztrófa esetén mentőövként szolgálnak. Annak érdekében, hogy szolgáltatásainkat még megbízhatóbbá tegyük, tovább javítjuk működésünket, fejlesztjük katasztrófaelhárítási intézkedéseinket és kommunikációs infrastruktúránkat, valamint olyan új munkamódszereket támogatunk, amelyek bárhol és bármikor eredményt hozhatnak.

Migaki: Az EIZO egyike azon kevés elismert japán gyártóknak, és remélem, hogy továbbra is olyan termékeket és megoldásokat kínálnak majd, amelyek mind belföldön, mind nemzetközi szinten megfelelnek a megbízhatóság magas színvonalának.

 

Külön köszönet a KDDI-nek az együttműködésért.

 

kddi_content_image_09.jpg
kddi_content_image_10.jpg

A KDDI-ről

Az eredetileg több mint 60 évvel ezelőtt Kokusai Denshin Denwa (KDD) néven alapított KDDI a nemzetközi távközlési ipar úttörője Japánban, amely Japánt a világ több mint 190 országával köti össze. A KDDI kiváló minőségű és rendkívül megbízható nemzetközi távközlési hálózata vezeték nélküli technológiákon, műholdakon, tengeralatti kábeleken és egyéb eszközökön alapul, hogy a társadalom számára kényelmes kommunikációt biztosítson az üzleti és mindennapi életben.

A KDDI Corporation honlapja