GYÓGYÁSZATI MONITOROK

Az ideális monitor kiválasztása teleradiológiai felhasználás céljára

Tippeket adunk, hogy mit kell figyelembe venni a monitor kiválasztásakor és a radiológiai távdiagnosztika optimális munkakörnyezetéhez.

monitor a teleradiológiához

A teleradiológiának köszönhetően a kórházak alkalmassá váltak arra, hogy kielégítsék a radiológusok távmunkával kapcsolatos igényeit, így a diagnózisok ma már a létesítmény falain kívül, akár otthonról is felállíthatók. A távolból dolgozó radiológusok számára azonban a korlátozott költségvetés következtében kihívást okozhat az orvostechnikai eszközökre vonatkozó szigorú előírások betartása, valamint az optimális munkavégzést lehetővé tevő diagnosztikai környezet megteremtése.

Az alábbiakban a radiológiai távdiagnosztika céljára szolgáló monitorok kiválasztásakor figyelembe veendő legfontosabb szempontokat ismertetjük. Ezek garantálják azt, hogy a tényleges diagnosztikai helyiségekben végzett vizsgálatokkal azonos pontosságú diagnózisokat állíthassanak fel a szakemberek.

Gyógyászati monitor

Röntgenfelvételek megjelenítésére is alkalmas készülék

A teleradiológia céljára alkalmas környezet megteremtésekor különös figyelmet kell fordítani az orvosi felvételek megtekintésére szolgáló monitor megfelelőségére. Az Egyesült Államokban például a Szövetségi Gyógyszerügynökség által kiállított FDA 510(k) jóváhagyások igazolják azt, hogy az egyes monitorok megfelelnek a diagnosztikai használatra vonatkozó szigorú követelményeknek. Más országokban az irányelvek és/vagy a szabványok tartalmazzák a kötelező jellegű előírásokat. Németországban például a vonatkozó minőségbiztosítási iránymutatás a DIN 6868-157 szabvány alkalmazását írja elő. Az ilyen szabványoknak megfelelő monitorok megbízhatóan felhasználhatók az általános radiográfiai és a jóváhagyásaik, illetve tanúsítványaik szerinti egyéb szakterületeken használatos orvosi felvételek kielemzése céljára. Alapvető fontosságú szempont a teleradiológiai feladatokhoz kizárólag orvosi képmegjelenítés céljára alkalmas gyógyászati monitorok használata, az irodai monitorok ugyanis alkalmatlanok az ilyen alkalmazásokra. Ily módon megbízható diagnózis állítható fel egyaránt a munkahelyen és otthon is.

Magán célú használatra szolgáló monitor vs. gyógyászati monitorok

Magán célú használatra szolgáló monitor vs. gyógyászati monitorok

Beépített kalibrációs érzékelő

Következetesen kiváló minőségű képmegjelenítés a DICOM® szabványnak megfelelően

A DICOM® szabvány követelményeit nem teljesítő monitorok nem alkalmasak a színek, illetve a szürkeárnyalatok megfelelő megjelenítésére. Következésképpen előfordulhat, hogy a szakemberek átsiklanak a diagnózissal kapcsolatos lényeges információk felett, ami kedvezőtlenül érintheti az érintett beteg ellátását. Ahhoz, hogy a monitor a szürkeárnyalatokat az említett szabványoknak megfelelően jelenítse meg, rendszeres kalibrációs korrekció szükséges. Bizonyos RadiForce gyógyászati monitorok beépített kalibrációs érzékelővel rendelkeznek, amely megméri a fényerőt és a szürkeárnyalatok szintjét, majd pedig elvégzi a DICOM® szabvány szerinti kalibrálást. Ily módon következetes, feladatközpontú megjelenítés érhető el. Az érzékelő automatikusan működik, nem csökkenti a látómezőt, a teleradiológusok számára pedig biztonságos és kényelmes munkavégzést tesz lehetővé.

teleradiology_features_HU.jpg

Legjobb csatlakoztathatóság

USB-C és dokkoló funkció

A teleradiológiával összefüggésben a mobil vagy otthoni munkaállomásokon feladatorientált képreprodukciót kell biztosítani. Az USB-C csatlakozóval ellátott RadiForce MX317W-t ajánljuk a munkaállomás gyors és egyszerű beállításához. Az USB-C csatlakozásnak köszönhetően egyszerűen csatlakoztathatja notebookját vagy MacBookját az MX317W-hez, és elláthatja energiával - a grafikus és hangjel mellett a hálózati jelet is az USB-C kábelen keresztül továbbítja.

teleradiology_connectivity.jpg

Intelligensen megtervezett munkahely

Helytakarékos és könnyű készülékek

Nem minden teleradiológiai és otthoni munkakörnyezet alkalmas a nagyméretű készülékek használatára. Helytakarékos monitort választva mindig kényelmesen áttekinthető marad a munkakörnyezet. Az EIZO kifejezetten teleradiológiai igények szerint kifejlesztett modelljei, a RadiForce MX317W és az MX217-HB a keskeny kialakítást beépített tápegységgel ötvözi. Így áttekinthető és rendezett marad a telepítés helye. Ezen túlmenően a monitorok kis tömege a szállítást és a pontos elhelyezést is egyszerűbbé teszi.

MX317W_ConceptImage_HomeTeleradiology_02.jpg
Helytakarékos és könnyű készülékek beépített tápegységekkel

Helytakarékos és könnyű készülékek beépített tápegységekkel

Kényelmes munkavégzés

Optimális beállítás

Ha a monitort nem megfelelően helyezték el, a hosszan tartó munkavégzés következtében megfeszülhet a felhasználó válla, és hátfájdalom is kialakulhat. A sokoldalú állványnak köszönhetően széles határok között állítható be a monitor magassága, valamint dőlés- és forgásszöge, így az ideálisan beállítható a felvételek kényelmes megtekintéséhez. Ez egyúttal a munka hatékonyságát és a figyelmet is fokozza.

Grafik_Sitzhaltung.jpg

Egészen a legapróbb részletekig

8 megapixeles felbontás

Otthon nem mindig lehetséges a többképernyős munkakörnyezet kiépítése. Egyetlen, adott esetben túlságosan kisméretű vagy alacsony felbontású monitor használatakor a radiológusok csak korlátozott módon jeleníthetik meg a kulcsfontosságú alkalmazásokat, ami csökkentheti a munka hatékonyságát. Egy olyan nagyméretű monitoron azonban, mint amilyen például a 8 megapixel (4096 × 2160 képpont) felbontású RadiForce MX317W, sokkal kiemelkedőbb minőségben és tisztábban jeleníthetők meg a részletes és nagy felbontású orvosi felvételek. A nagyobb felületű kijelző pedig több ablak és alkalmazás rugalmas elrendezését is lehetővé teszi. Ily módon az alaposabb összehasonlítás érdekében egymás mellett jeleníthetők meg a CT és MRI vizsgálatok felvételei.

Grafik_MX317W_4K_Aufloesung.jpg

Kényelmesen megtekinthető felvételek

Work-and-Flow technológia

A radiológia egyes ágazatainak növekvő mértékű digitalizálásával egyre több akadály merül fel az információk megfelelő képi megjelenítésével. A RadiForce gyógyászati monitorok Work-and-Flow technológiájának, valamint a kifejezetten a radiológiai szükségleteknek megfelelően kifejlesztett funkcióknak köszönhetően a bonyolult képmegjelenítési igényekre is megoldás született.

Work-and-Flow_Overview-en.jpg

A work-and-flow funkciók áttekintése

Hide-és-Seek
Hide-and-Seek

Gyorsan hozzáférhető információk

Switch-és-Go
Switch-and-Go

Két rendszer egyetlen billentyűzeten és egéren keresztüli használata

Point-és-Focus
Point-and-Focus

A kielemezni kívánt képrészlet kijelölése

Instant-Backlight-Booster
Instant-Backlight-Booster

Nagyobb fényerő a jobb megkülönböztetés érdekében

Manual és Auto Mode Switch
Manual- és Auto-Mode-Switch

Vizsgálati módszer szerinti ideális képmegjelenítés

Image-Rotation-Plus
Image-Rotation-Plus

Álló és fekvő formátum közötti automatikus átváltás

Image-Rotation-Plus
Auto-Brightness-Switch

Tükröződésmentes képernyő a hatékonyabb diagnosztikához

Mouse-Pointer-Utility: optimalizált kurzorvezérlés
Mouse-Pointer-Utility: optimalizált kurzorvezérlés

Eltérő méretű képernyők között is szabadon mozgathatja a kurzort

Mouse-Pointer-Utility: optimalizált kurzorvezérlés
Mouse-Pointer-Utility: optimalizált kurzorvezérlés

Mozgassa az egeret a képernyő legszélére

Mouse-Pointer-Utility: optimalizált kurzorvezérlés
Mouse-Pointer-Utility: optimalizált kurzorvezérlés

Gyorsan és egyszerűen megtalálható a kurzor

Mouse-Pointer-Utility: optimalizált kurzorvezérlés
Mouse-Pointer-Utility: optimalizált kurzorvezérlés

Mozgassa vissza a kurzort a képernyő közepére

A work-and-flow technológia előnyei

  • Gyorsan előhívható információk egérrel megjeleníthető Picture-in-Picture (kép a képben) ablakkal
  • Akadályok nélküli, egyszerű munkavégzés beépített USB kapcsolóval
  • A kívánt területek szerint vezérelhető megtekintés egyszerűbbé teszi a fókuszálást
  • Ideális képmegjelenítési környezet a különböző vizsgálati módszerek közötti automatikus módváltással

Tökéletes ár-érték arány

A rugalmas jellegű távmunka által megkövetelt alkalmazkodóképességgel párhuzamosan a radiológusok távmunkára történő felkészítése is kihívást okozhat a kórházak számára. Akár ideiglenes, akár állandó jellegű munkakörnyezetet kívánnak kialakítani, a felszerelés egészségügyi előírásokkal szembeni megfelelőségén kívül arra is kiemelt figyelmet kell fordítani, hogy a kiadások ne haladják meg a gyakran meglehetősen szűk költségkeretet. Az EIZO MX sorozatú egészségügyi monitorjait kiváló ár-érték-arány jellemzi. Az említett modellek anélkül teszik lehetővé a DICOM® szabvány szerint optimalizált orvosi felvételek kiváló minőségű megjelenítését, hogy a gyógyítás színvonala veszélybe kerülne.

Nagy teljesítményű diagnosztikai monitor vs. költséghatékony klinikai felülvizsgálati monitor

Nagy teljesítményű diagnosztikai monitor vs. költséghatékony klinikai felülvizsgálati monitor

Egyszerűen elvégezhető minőségbiztosítás

Nagyobb biztonság, kevesebb erőfeszítés

A monitor teljes körű minőségirányításáról a RadiCS minőségbiztosítási szoftver gondoskodik: a kalibrációtól az ingadozási és állandósági méréseken keresztül, egészen a hálózatalapú minőségbiztosítási rendszerekig a RadiNET Pro-val együttműködve. A diagnosztikai célokra szolgáló, korszerű RadiForce képernyők mérőérzékelőivel együttműködve a RadiCS az állandósági mérések teljes mértékben automatikus elvégzésére is tökéletesen alkalmas. A szoftver egyszerűen kezelhető. Az EIZO felhasználóbarát szoftverekből és érzékelőkből álló teljes körű megoldást kínál a minőségbiztosítási feladatok hatékony elvégzéséhez.

teleradiology_img_09_Testimonial.jpg

Ügyfeleink véleményei

„A világjárványra való tekintettel otthoni munkahelyet kellett berendeznem a felesleges utazások elkerülése érdekében. Így az EIZO és a Taurus Medical Solutions készülékei mellett döntöttem. Mivel a kompatibilis grafikus kártyával is ellátott EIZO RadiForce MX315W készüléket mindössze három napon belül kiszállították, gyorsan munkához láthattam. A 31,1 colos monitor kivételesen tiszta képmegjelenítést nyújt. Az egyetlen szélesvásznú képernyőből álló rendszer jóval könnyebb, mint a kétképernyős megoldások. A RadiLight fényforrással rendelkező háttérvilágításnak köszönhetően pedig akkor sem fáradnak el a szemeim, ha hosszabb időt töltök a képernyő előtt. Összességében ez bizonyult a legjobb befektetésnek a munkafolyamatom fejlesztéséhez. A gyors és egyszerűen igénybe vehető szolgáltatásnak köszönhetően pedig mind az EIZO, mind pedig a Taurus készülékek megvásárlása zavartalanul zajlott.”

— Dr. Calvin Soh, a Manchester Royal Infirmary kórház neuroradiológai konzultánsa

Sikeresen végrehajtott diagnózisok

[Translate to Hungarian:] Referenzzentrum Mammografie Nord

Északi mammográfiai referenciaközpont

A korábbi, 5 megapixeles monitorokat tartalmazó kétképernyős megoldáshoz képest a RadiForce RX1270 egyképernyős megoldás kevesebb helyet foglal, és 12 megapixelével nagyobb felbontást kínál a még hatékonyabb jelentéskészítéshez.

Tudjon meg többet
Mil_Sursee_6.jpg

MIL Sursee

A MIL AG Sursee-ben a RadiForce RX660 monitorokat radiológiai jelentések készítésére, az MS236WT-t pedig röntgensugarak ellenőrző monitoraként használja.

Tudjon meg többet
Uniklinik_Magdeburg_stage.jpg

Magdeburgi Egyetemi Kórház

A Magdeburgi Egyetemi Kórház EIZO megoldással optimalizálja a munkafolyamatokat a beavatkozás során.

Tudjon meg többet

Még mindig vannak kérdései?

Mi és meghatalmazott partnereink szívesen segítenek Önnek a környezetéhez megfelelő modell kiválasztásában.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.
Kontakt_teaser.jpg