CG3146 ColorEdge

Pontos képmegjelenítésének és kiváló színhűségének köszönhetően a CG3146 a fénysűrűséget jellemző elektro-optikai átviteli függvény (EOTF) egésze vonatkozásában lehetővé teszi a 4K felbontású tartalmak teljes körű előállítását, HDR és SDR megjelenítési technológiák alkalmazásával egyaránt.

  • 78,9 cm (31,1")
  • 4096 x 2160 (4K DCI)
  • Dual Layer IPS (Wide Gamut, 10 Bit)
Termékkép CG3146 ColorEdge

HDR

High Dynamic Range

HDR rendszerű referenciatechnológia

A ColorEdge PROMINENCE CG3146 referenciamonitor használatával a televíziózás és a filmipar szakemberei teljes bizonyossággal meggyőződhetnek az egyes képek tényleges megjelenítéséről. Az EIZO japán gyárában elvégzett pontos kalibrálásnak köszönhetően minden egyes monitor precíz megjelenítést nyújt és kiválóan alkalmas az utómunkálatokkal kapcsolatos feladatokra. A gyári kalibrálás a széles körben elterjedt SDR és HDR szabványok szerinti ellenőrzésekre is kiterjed. Többek között a BT.2020, BT.709, DCI-P3, PQ_BT.2100, PQ_DCI-P3 és HLG_BT.2100 is a gyárilag beállított választható referenciamódok közé tartozik. Mivel az EIZO ColorEdge PROMINENCE CG3146 modellje automatikus fényerő-korlátozás, illetve helyi fényerő-szabályozás alkalmazása nélküli is referenciaminőségben jeleníti meg a HDR tartalmakat, minden egyes képpont tökéletes színben és fényerővel jelenik meg.

HDR_Reference-technology.jpg

Gammagörbék

A ColorEdge PROMINENCE CG3146 a HDR videókkal kapcsolatos mindkét gammagörbét támogatja: a HLG (Hybrid Log-Gamma)) és a PQ (Perceptuális kvantálás) gammagörbét egyaránt. Mindkettőt pontosan az 1. referenciaosztály követelményei szerint kalibrálták. AZ SRD kijelzőkkel kompatibilis HLG görbe többek között élőben közvetített televízióadások megjelenítésére is alkalmas. Az emberi szem szín- és fényerő-érzékeléséhez közelebb álló PQ görbét többnyire filmeknél, valós idejű lejátszásnál és egyéb videotartalmaknál használják. A két gammagörbe szabványosítását a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) munkatársai végezték el, ITU-R BT.2100 néven. A PQ görbe a Filmes és Televíziós Mérnökök Társasága (SMPTE) által kidolgozott ST-2084 szabványként is ismeretes.

Videoszerkesztés

és minőségjavítás

Erőteljes kontrasztokkal párosuló jelentős mértékű fényerő

1000 cd/m2 fényerejének köszönhetően a ColorEdge PROMINENCE CG3146 a HDR tartalmak megjelenítésére is kiválóan alkalmas. Az 1000000:1 kontrasztarány (jellemző érték) a nagyobb színmélységű fekete árnyalatok tökéletes minőségű visszaadását is lehetővé teszi. A HDR-HLG, illetve HDR-PQ fényerő valamennyi kódértéke az 1. referenciaosztály követelményei szerint, megbízható módon jelenik meg a monitoron.

Video-Editing-Mastering_Brightness_Contrast.jpg

DCI-4K felbontás

A ColorEdge PROMINENCE CG3146 a DCI-4K (4096 × 2160) szerinti felbontást is támogatja. Ennélfogva 2D és 3D CGI (Számítógéppel generált képalkotás) alkalmazásokkal, vizuális effektekkel, kompozitálással és színosztályozással összefüggő gyártási és szerkesztési feladatok elvégzésére is kiválóan alkalmas.

Videoformátumokkal kapcsolatos kompatibilitás

A monitor számtalan különböző videoformátumot támogat, a 10 bites, 4:2:2 mintavételezésű HDMI-jelek 50/60 képkocka/másodperc képfrissítési frekvenciánál történő, DisplayPort bemeneteken keresztüli továbbításától egészen a 10 bites, 4:4:4 mintavételezésű jelek 50/60 képkocka/másodperc képfrissítési frekvencia alkalmazásával elvégzendő átadásáig. Aljzatok és videoformátumok széles körű támogatása

SDI-csatlakozók

A ColorEdge PROMINENCE CG3146 alapfelszereltségéhez tartozó egyszeres csatlakozón (Single Link) keresztüli 12G/6G/3G/HD-SD-kapcsolat, és kettős (Dual Link) vagy négyszeres (Quad Link) csatlakozón keresztüli 3G/HD-SDI-kapcsolat a 4K videojelek közvetlen rendszerű bemeneti továbbítását is lehetővé teszi. A 2SI (2 Sample Interleave) mintavételezési módot is támogató SDI-csatlakozóknak köszönhetően a képmegjelenítés mindvégéig stabil marad a jelátvitel alatt. Az SDI kapcsolatok vonatkozásában a VPID (Video Payload ID) adatok szintén támogatottak.

Rugalmas csatlakoztatási módok

A monitor oldalán elhelyezett és egyszerűen hozzáférhető HDMI- és DisplayPort-bemeneteknek köszönhetően a CG3146 számos egyéb videolejátszó eszköz és számítógép rugalmas csatlakoztatását is lehetővé teszi. A készülék alapfelszereltségét négy kimeneti és egy bemeneti USB-csatlakozó teszi igazán teljessé.

Kivételesen precíz színmegjelenítés

Brilliancia, kontraszt és élesség

Beépített mérőkészülék automatizált munkafolyamatokhoz

A referenciamonitorok rendeltetésszerű használatához elengedhetetlenül fontos a fehérpont karakterisztikák, színárnyalatok és elektro-optikai átviteli függvény (EOTF) szerinti pontos beállítások elvégzése. A ColorEdge PROMINENCE CG3146 az első olyan HDR referenciamonitor a világon, amelynek beépített mérőkészüléke a monitor referenciaosztály szerinti újrakalibrálását automatikusan elvégzi.

A pontos mérés érdekében a beépített érzékelők vizsgálatát egy precíziós laboratóriumi mérőkészülékkel végzik el a gyárban, hogy utána megfelelően hozzáigazíthassák azokat az adott monitorhoz. Az érzékelő ugyanakkor a felhasználó által használt egyéb mérőkészülékkel is összehangolható. A beépített mérőkészüléknek köszönhetően nem szükséges harmadik féltől származó kalibrációs eszköz az újrakalibráláshoz. Az egyszerűen elvégezhető minőségbiztosítás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a kreatív munkafolyamatokra összpontosítson. Mivel a kalibrációs adatok mentése közvetlenül a monitorra történik, a képernyőt akkor sem szükséges újrakalibrálni, ha azt egy másik számítógéphez csatlakoztatják hozzá.

Komplikációmentes minőségbiztosítás

A beépített mérőkészülék úgy is beállítható, hogy a monitor meghatározott időpontokban automatikusan újrakalibrálja önmagát. Ez akár éjjelre vagy hétvégére is beidőzíthető, hogy a felhasználóknak ne kelljen megszakítaniuk a munkájukat. Így a monitor mindig pontos színmegjelenítést nyújt. A monitor automatikus bemelegedését és a mérőkészülék aktiválódását követően megtörténik az újrakalibrálás – akár kikapcsolt számítógépnél vagy lejátszónál is.

A monitor belső kalibrációs érzékelője igény esetén külső mérőkészülékkel is megvizsgálható. A következő eszközök támogatottak:

Colorimetry Research: CR-100, CR-250, CR300
Klein: K-10/K-10A
Konica Minolta: CS-1000, CS-1000A, CA-210, CA-310, CA410, CS-2000, CS-2000A, CS-200
Photo Research: PR-655, PR-680
JETI: Specbos 1211, Spectraval 1501

ColorNavigator színkezelő szoftver

Az EIZO ColorNavigator kalibrációs és minőségbiztosítási szoftvert színkezelő funkcióval rendelkező ColorEdge monitorokhoz kínáljuk. A szabadalmaztatott szoftver leegyszerűsíti az újrakalibrálást, megbízható eredményeivel pedig hatékonyan elősegíti a pontos színmegjelenítést.

Precision-color_CN_screenshot_PROMINENCE.jpg

Széles színtér

Mivel a széles színtér az utómunkálatoknál használatos DCI-P3 szabvány szerinti színárnyalatok 99%-ának megjelenítésére is alkalmas, a színek teljes mértékben valósághű módon jeleníthetők meg.

10 bites megjelenítés

A 24 bites LUT (Look-Up-Tabelle) keresőtáblán alapuló 10 bites színmegjelenítésnek* köszönhetően a ColorEdge PROMINENCE CG3146 monitoron egyidejűleg több mint egy milliárd színárnyalat jeleníthető meg. Ennek eredményeként finomabb színátmenetek és kisebb mértékű színeltérések (Delta-E) érhetők el a szomszédos színárnyalatok között.

* Ehhez 10 bites megjelenítést támogató grafikus kártya és szoftver szükséges.

Pontos színvisszaadás a nagy felbontású 3D LUT-nak köszönhetően

A beépített 3D LUT keresőtáblával a különféle színárnyalatok pontosan az RGB táblázatnak megfelelően állíthatók be. A 3D LUT keresőtábla ezen túlmenően a szürkeárnyalatok semleges hatású megjelenítéséhez elengedhetetlenül fontos pontosság eléréséhez szükséges additív – az RGB színteret alkotó színárnyalatok kombinációján alapuló – színkeverést is tovább javítja.

Stabil kijelző az iparágvezető AI-nak köszönhetően

Annak érdekében, hogy az árnyalat, a szín, a fényerő és más jellemzők mindig pontosan jelenjenek meg, még akkor is, ha a környezeti hőmérséklet változik, a ColorEdge CG3146 hőmérsékletérzékelővel van felszerelve. Pontosan méri a monitoron belüli hőmérsékletet, miközben egy AI (mesterséges intelligencia) által támogatott korrekciós algoritmus* megkülönbözteti a különböző hőmérséklet-változási mintákat, és valós időben kiszámítja a pontos korrekciót.

*A szabadalom iránti kérelem

Stabil színvisszaadás mindössze 3 percen belül

A fényerő, valamint a színárnyalatok és színértékek megfelelő stabilizálódása a hagyományos monitoroknál legalább 30 percet vesz igénybe. A ColorEdge CG3146 esetében azonban ehhez mindössze 3 perc szükséges, vagyis a monitor már röviddel a bekapcsolását követően tökéletesen megbízható színmegjelenítést nyújt a felhasználó számára.

Precision-color_ColorReproduction_ColorEdge.jpg
ColorEdge
Precision-color_ColorReproduction_Other.jpg
Hagyományos monitor

Tökéletes minőségű megjelenítés a képernyő teljes felületén

Digital Uniformity Equalizer

Az EIZO gyár szakértői a monitorpanelek teljes felületére kiterjedő pontos méréseket végeznek. Ily módon felismerik és hatékonyan kiküszöbölik a fényerővel és a színmegjelenítéssel kapcsolatos esetleges egyenetlenségeket. A Digital Uniformity Equalizer elnevezésű eljárásnak köszönhetően az egyes színek a megjelenítés pontos helyétől függetlenül a monitor teljes élettartama alatt mindig azonos módon jelennek meg. Egyedül így érhető el a képfeldolgozás és a retusálás kívánt precizitása.

Kalibrációs jelentés

Minden ColorEdge CG3146 egyedi kalibrációs jelentéssel rendelkezik, amely a monitor gyári kalibrációjának mérési eredményeit mutatja be. A jelentés igazolja a monitor homogenitását, gammagörbéjét, színtér-lefedettségét és fehérpontját.

További információ a kalibrációs jelentésről

További termékjellemzők

és funkciók

Gyárilag beállított színmódok

A ColorEdge PROMINENCE CG3146 különböző megjelenítési szabványoknak megfelelő referenciamódjai a monitor képernyőmenüjén keresztül bármikor gyorsan elérhetők. A felhasználó a következő módok közül választhat: BT.2020, BT.709, DCI-P3, PQ_BT.2100, PQ_DCI-P3, HLG_BT.2100, kalibráció és jelszinkronizálás.

Additional-feature_Presets_CG3146.jpg

Automatikus színbeállítások

Annak érdekében, hogy a színbeállítások a gyártási folyamat alatt mindvégig azonosak maradjanak, a ColorEdge PROMINENCE CG3146 egy olyan jelszinkronizálási funkcióval is rendelkezik, amely a monitor különböző beállításait – így többek a jeltartományt és a színformátumot – a videojelhez igazítja hozzá.

Fényerősség figyelmeztetés

A fényerőre figyelmeztető jelzéssel a PQ mód használatakor jelölhetők azok a területek, amelyek egy bizonyos fényerőt (300, 500, 1000 vagy 4000 cd/m²) meghaladnak. Ezeket a területeket választhatóan sárga vagy magenta színnel jelöljük.

Gamut figyelmeztetés

A színkorlát-figyelmeztetés két üzemmódban használható: Rec. 2020 módnál szürkeárnyalattal jelenik meg az a képtartalom, mely a Rec. 709 színtérrel nem jeleníthető meg. Ezzel szemben Rec. 709 módban az szimulálható, hogy a Rec. 2020-tartalmak hogyan fognak megjelenni egy HDTV-készüléken.

Video-film_Gamut-warning.jpg

4K zoom

A finom részletek és a képélesség kiértékelése érdekében a monitor különböző képterületei egyszerűen és gyorsan, a menürendszeren keresztül kiválaszthatók és felnagyíthatók.

Video-film_4K-Zoom.jpg

Blue Only funkció

A CG3146 Blue Only funkciója a jelzaj ellenőrzésére szolgál. A képernyőn megjelenő fekete-fehér kép a bemeneti jelnek kizárólag a kék alkotóelemeit használja fel.

D065(CRT) támogatás

A fehérpont karakterisztikák és a színhőmérséklet vonatkozásában a ColorEdge PROMINENCE CG3146 olyan eltolási érték használatára is alkalmas, amellyel CRT (katódsugárcsöves) monitorokra jellemző megjelenítés érhető el.

Kényelmes kezelhetőség

Jellemzők a kényelmes munkavégzéshez

Beállítható elülső szabályzóelem

A CG3146 különböző beállításainak gyors és egyszerű elérése, valamint az értékek egyéni beállítása érdekében az elülső panelen egy forgatható szabályzóelem található, amelyhez például a fényerővezérlés is hozzárendelhető.

A szemkímélő használat jegyében

Flicker-mentes

LED-es háttérvilágítása ellenére a ColorEdge PROMINENCE CG3146 a különböző megjelenítési jellemzők, így többek között a színstabilitás veszélyeztetése nélkül, villódzásmentes módon szabályozza a fényerősséget. Ennek előnyei: Nem fárad el olyan hamar a szeme. Hosszú időn keresztül tud a képernyő előtt dolgozni.

Védelem a tükröződések és a vakítás ellen

Fényvédő motorháztető

Az árnyékoló ernyő a tükröződés és a képernyőre beeső fény csökkentésével óvja a felhasználó szemeit. Az ernyő felszerelésével jelentős mértékben csökkenthető a felülről és oldalirányból beeső fény.

Ergonomics_Hood_PROMINENCE.jpg

Integrált fogantyú

A készülék hátulján található két fogantyúnak köszönhetően a monitor egyszerűen hordozható, illetve áthelyezhető.

Comfortable-use_Handles_PROMINENCE.jpg

Felhasználó-specifikus billentyűkiosztás

A modelltől függően az elülső oldalon található legfeljebb két érzékelőgombhoz hozzárendelhetők funkciók a képernyőn megjelenő menüből. Előnye: közvetlen hozzáférést biztosít a gyakran használt funkciókhoz.

Garancia

Legmagasabb befektetési biztonság

5 év garancia

Az EIZO öt év garanciát biztosít helyszíni csereszervizzel. Ez a magasan fejlett gyártástechnológia következtében lehetséges, ami egy egyszerű sikerelven alapszik: átgondolt és innovatív technológia, prémium alapanyagokból előállítva.

5_years_garantie_across_HU.jpg

Garantált fényerő és színvisszaadás

ColorEdge PROMINENCE CG3146 monitorunk fényerejére és színvisszaadására a vásárlás napjától számított legfeljebb 10 000 üzemóráig terjedő garanciát vállalunk. 6500 K színhőmérséklet alkalmazásakor a készülék fényereje garantáltan legalább 800 cd/m2.

color_brightness_garantie_across_HU.jpg

Műszaki adatok

Általános
Termékszám
CG3146
Burkolatszín
Fekete
Felhasználási terület Fotó, videó & grafika
Termékcsalád ColorEdge
Felhasználási terület Videóvágás, utómunka és színminősítés
Speciális rendszerkövetelmények Nincs, kompatibilis a legtöbb számítógéppel és operációs rendszerrel, beleértve a macOS-t és a Windows-t is.
EAN
4995047056195
Képernyő
Képátló [col] 31,1
Képátló [cm] 78,9
Képarány 17:9
Látható felület (szélesség x magasság) [mm-ben] 698 x 368,1
Ideális/ajánlott felbontás 4096 x 2160 (4K DCI)
Képpont távolság [v mm] 0,17 x 0,17
Támogatott felbontás 4096 x 2160 (4K DCI), 3840 x 2160 (4K UHD), 2560 x 1440, 2560 x 1440 (@ 30 Hz), 1920 x 1200, 1920 x 1080 (Full HD), 1680 x 1050, 1600 x 1200, 1280 x 1024, 1024 x 768, 800 x 600, 720 x 400, 640 x 480, 1080p (@ 60 Hz), 1080i (@ 60 Hz), 1080p (@ 50 Hz), 1080i (@ 50 Hz), 720p (@ 60 Hz), 720p (@ 50 Hz), 576p (@ 60 Hz), 576p (@ 50 Hz), 480i (@ 60 Hz)
Paneltechnológia Dual Layer IPS (Wide Gamut, 10 Bit)
Max. látószög (vízszintes) 178
Max. látószög (függőleges) 178
Megjeleníthető színek vagy szürkeszintek 1024 szürkefokozat (HDMI, 65 000 szürkeárnyalatból), 1024 szürkefokozat (DisplayPort, 65 000 szürkeárnyalatból), 1024 szürkefokozat (SDI, 65 000 szürkeárnyalatból), 1,07 milliárd szín (HDMI, 24 bit), 1,07 milliárd szín (DisplayPort, 24 bit), 1,07 milliárd szín (SDI, 24 bit)
Színskála/keresőtábla Több mint 278 milliárd színárnyalat / 24 bit 3D-LUT
Max. színtér (jellemző) AdobeRGB (>97%), DCI P3 (99%), Rec709 (100%), sRGB (100%)
Hdr Gamma PQ, HLG
Max. fényerő (jellemző ) [cd/m²] 1000
Max. sötétkamrás kontraszt 1000000:1
Háttérvilágítás LED
Jellemzők és működés
A fényerő, a fehér pont és a gamma/EOTF hardveres kalibrálása
Beépített érzékelő önkalibrációhoz
Előre beállított szín-/szürkeszint mód BT.2020, BT.2100 PQ, BT.709, BT.709 PQ, BT.2100 HLG, DCI, DCI PQ, további memóriaterületek kalibrálással, Sync Signal
Hőmérsékletvezérelt színelcsúszáskorrekció
Digital Uniformity Equalizer (homogenitás korrekció)
3D-LUT film-emuláció (10-bit Log)
Igény szerint beprogramozható forgatható szabályzóelem
Safe Area Marker
I/P átalakítás
Zajelnyomás (HDMI)
RGB- és CMYK színtér-emuláció
HDCP dekóder
Színskálával kapcsolatos figyelmeztetés
Fényerővel kapcsolatos figyelmeztetés
Blue Only
D65 (CRT) Offset
Time Code (VITC, LTC)
Gamut Clipping
Automatikus jelbemenet felismerés
Képernyőmenü nyelv de, en, fr, es, it, se
Beállítási lehetőségek Jelinformációk, Szín mód, Fényerő, Színhőmérséklet/Fehérpont, Gamma, HLG gammarendszer, Színtelítettség, 6 Colors, Méretezés, Színmátrix YUV/ RGB, Input Range, feketeszint, XYZ formátum, Zoom funkció, BT.709 színtér figyelmeztetés, Marker (Safe Area Marker, Safe Area méretbeállítás, Format Marker, formátum-beállítások, keretszín), Kijelző, Jelbemenet kihagyása, Színmód kihagyása, Felhasználó által meghatározható funkciójú gombok, Monitor-beállítások visszaállítása, Bemeneti jel
Button Guide
Beépített tápegység
Csatlakozások
Jelbemenetek BNC (12G/6G/3G/HD-SDI), 3x BNC (3G/HD-SDI), HDMI (Deep Color, HDCP 1.4/2.2), DisplayPort (HDCP 1.3)
Jelkimenetek 3 x BNC (3G/HD-SDI, through-out (active)), BNC (12G/ 6G/3G/HD-SDI, through-out (active))
USB-csatlakozókkal kapcsolatos termékjellemzők USB 5Gbps (USB 3)
USB upstream csatlakozó 1 x B típusú
USB downstream csatlakozó 3 x A típusú
Grafikus jel DisplayPort, HDMI (RGB, YUV)
Elektromos adatok
Vízszintes/függőleges frekvenciák DisplayPort: 25 - 137 kHz, 23 - 61 Hz; HDMI: 15 - 136 kHz, 23 - 61 Hz
Energiafogyasztás (tipikus) [wattban] 282
Teljesítményfogyasztás (maximális) [wattban] 463
Max. Spotřeba energie v pohotovostním režimu [ve wattech] 1.2
Spotřeba energie při vypnutém napájení [ve wattech] 0
Tápegység AC 100-240V, 50/60Hz
Méretek és súly
Méretek (állvánnyal együtt) (szélesség x magasság x mélység) [mm-ben] 757 x 488 x 208
Súly (állvánnyal együtt) [kg-ban] 26.5
Műszaki rajz (PDF) Műszaki rajz (PDF)
Dönthetőség előre/hátrafelé [°-ban] 0 / 0
Tanúsítás és szabványok
Certification CE, CB, TÜV/GS, TÜV/Ergonomics (beleértve az ISO 9241-307), RCM, cTÜVus, FCC-A, CAN ICES-3 (B), TÜV/S, PSE, VCCI-A, RoHS, WEEE, EAC
Szoftver és tartozékok
Kapcsolódó szoftverek és egyéb tartozékok letöltése való elérhetősége ColorNavigator
További szállítási terjedelem Kalibrációs jelentés, Jelkábel HDMI - HDMI, Jelkábel DisplayPort - DisplayPort, Kézikönyv via download, Tápkábel, Rövid útmutató
Választható tartozékok PM200-K, CP200, PP100-K
Árnyékoló panel
Garancia
Garanciaidőszak 5 év
Tartalmazott garancia A legalább 800 cd/négyzetméter fényerő 5000 K és 6500 K közötti színhőmérsékleten 5 évig vagy 10 000 üzemórára garantált, attól függően, hogy melyik következik be előbb., Nulla pixelhiba garancia; nincs teljesen megvilágított alpixel (alpixelek ISO 9241-307) a vásárlástól számított hat hónapig.

Letöltések és támogatás

A termék körül

Kézikönyvek és dokumentumok

Kézikönyv - CG3146

Adatlap - CG3146

PDF | 5 MB

Termék kép CG3146

ZIP | 6 MB

ColorEdge Prospektus

(Angol)

PDF | 3 MB

ColorNavigator 7 Introduction

(Angol)

PDF | 5 MB

EIZO Prominence CG3146

(Angol)

PDF | 3 MB

Quick Color Match Guide

(Angol)

PDF | 3 MB

Szoftver

Eszközmeghajtók - CG3146

ColorNavigator

A ColorNavigator szoftver a ColorEdge monitorok egyszerű és pontos kalibrálására szolgál.

ColorNavigator Network

A ColorNavigator Network a ColorEdge monitorok központosított minőségellenőrzését is lehetővé teszi.

Monitor teszt

Az EIZO saját fejlesztésű szoftverével gyorsan és egyszerűen elvégezhető a monitor paramétereinek és egyéb jellemzőinek vizsgálata.

Quick Color Match

Az EIZO a Quick Color Match szoftvert az Adobe, Canon és Epson cégekkel együttműködve fejlesztette ki. A piacvezető vállalatokkal folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően az EIZO új szoftverével lényegesen gyorsabbá és egyszerűbbé válik a fényképek

GYIK

A megszokott 1D keresőtáblákon külön táblája van a piros, zöld és kék színnek. A különösen pontos színvezérlés érdekében az EIZO modelltől függően a színhozzárendelést egy egyszeri, háromdimenziós keresőtáblához (3D-LUT) kapcsolja, amely elvégzi az alapszínek pontos hozzáadását a tetszőleges színárnyalathoz - ez az ideális szürkeátmenet és a nagy pontosságú színvisszaadás kulcstechnológiája.

Először is: a képernyő teljesen rendben van, egyszerű oka és megoldása van. 

A színek elmosódottnak tűnnek, ha az operációs rendszer megjelenítési beállításaiban a nagy dinamikatartomány (HDR) van kiválasztva, miközben a ColorEdge monitor SDR módban van.

Ezzel szemben a színek rendkívül túlexponáltnak/világosnak tűnnek, ha a nagy dinamikatartomány (HDR) nincs kiválasztva (NEM) az operációs rendszer megjelenítési beállításaiban, miközben a ColorEdge monitor HDR módban van.

Kérjük, válassza ki a dinamikatartományt az operációs rendszer megjelenítési beállításaiban a monitor kiválasztott színmódjának megfelelően, vagy módosítsa a monitor színmódját az operációs rendszer beállításának megfelelően.

Az egyes képernyőmodellek SDR/HDR színmódjaival kapcsolatos információkat a felhasználói kézikönyvben talál.

Kattintson ide az operációs rendszer HDR-beállításának eléréséhez:

Windows: 
Beállítások -> Rendszer -> Megjelenítés -> HDR -> "HDR használata": Ki/Bekapcsolva

macOS: 
Apple -> Rendszerbeállítások -> Megjelenítés -> Megjelenítési beállítások -> "Nagy dinamikatartomány": Ki/Kapcsolva

Color Mode (Monitor): HDR / HDR setting (OS): On
Color Mode (Monitor): HDR / HDR setting (OS): Off
Color Mode (Monitor): SDR / HDR setting (OS): On
Color Mode (Monitor): SDR / HDR setting (OS): Off

Ahhoz, hogy a monitor mindig újnak nézzen ki és megnöveljük az élettartamát, javasolt azt rendszeresen tisztítani. A burkolatot és a képernyő felületet az alább leírtaknak megfelelően tisztítsa:

FONTOS: Soha ne használjon hígítót, benzolt, alkoholt (etanolt, metanolt vagy izopropil-alkoholt), súrolókrémet vagy más erős oldószert, mivel ezek roncsolhatják a burkolatot és az LCD kijelzőt.

Burkolat
A foltokat a burkolatról puha textília segítségével távolítsa el, melyet előtte kímélő tisztítószerrel nedvesítsen be. Semmi esetre se permetezzen fényesítőszert vagy tisztítószert közvetlenül a burkolatra. (A pontos részleteket megtalálja a kézikönyvben.)

LCD képernyő
Szükség esetén a képernyő felületét puha textíliával (pl. pamut vagy szemüvegtisztító kendő) tisztíthatja meg. A makacs foltok rendszerint enyhén megnedvesített ruhával egyszerűen eltávolíthatók.

A felhasználó által a helyszínen végzett kalibrálás során a kívánt fehérpont és gamma görbe mérésének és számításának kombinációja átkerül a szürke tengelyre. Ez az EIZO-ra jellemző eljárás kevesebb időt vesz igénybe és precízebb, mint a legtöbb nagyobb hibaarányú kézi mérőeszközzel végzett színárnyalatmérés. Az érzékeny labor mérőeszközökkel végzett gyártó általi kalibrálás pontossága biztos alapként szolgál.

Minden a monitor kalibrálásáról

A különösen pontos képi megjelenítéshez elengedhetetlenül fontos a homogén fénysűrűség-eloszlás és a kiváló színtisztaság. Erre szolgál a DUE, azaz a digitális képkiegyenlítő (Digital Uniformity Equalizer) áramkör. Ez automatikusan kijavítja a képfelületen jelentkező fényerő- és színtelítettség egyenetlenségeket, minden egyes színárnyalatnál, képpontról képpontra.

Az EIZO monitorok USB-C interfészükkel támogatják a DisplayPort Alternate Mode-ot. E tekintetben képesek a Thunderbolt 3 vagy Thunderbolt 4 csatlakozásokról származó képjelek USB-C kapcsolaton keresztüli helyes megjelenítésére. Az EIZO által a monitorhoz mellékelt USB-C jelkábel optimálisan alkalmas.

Alternatívaként DisplayPort aljzattal rendelkező monitorok is csatlakoztathatók egy megfelelő kábel segítségével. Az EIZO által kínált CP200 jelkábel (USB-C (TB3/TB4) - DisplayPort) ideális erre a célra.
 
A Thunderbolt 3 vagy Thunderbolt 4 portok és a monitor HDMI-csatlakozója közötti kapcsolat megfelelő aktív adapterekkel/kábelekkel működhet. Javasoljuk azonban a monitor USB-C vagy DisplayPort interfészének használatát.

Gyakran elfelejtjük létrehozni a számítógép és a monitor közötti USB kapcsolatot. A ColorNavigator az USB kábelt használja a monitor kalibrálásához. Ezért bizonyosodjon meg róla, hogy az USB kábel helyesen van csatlakoztatva és működőképes.

Optimális eredmények eléréséhez érdemes mélyebben foglalkozni a Colormanagement témájával.

Nem, nincs szükség illesztőprogramra. A monitorok felismerése a jelvezetékeken keresztül történik, és hagyományos vagy Plug & Play monitorként telepíthetők.

10 a 32 GYIK-ekből jelenik meg

Garancia

Az EIZO legfeljebb öt év garanciát vállal, bár egyes termékekre ettől eltérő garanciaidő vonatkozik. Az egyes termékekre vonatkozó pontos garanciaidőszakok vagy a fenti garanciális feltételekben, vagy az adatlapon, vagy az EIZO nemzetközi weboldalán találhatók. A hosszú garanciális időszakokat egy rendkívül fejlett gyártási folyamat teszi lehetővé, amely egy egyszerű sikerelvre épül: kifinomult és innovatív monitortechnológia, amelyet csúcskategóriás anyagokból gyártanak. Az 5 éves garancia az Ön számára nagyfokú beruházásbiztonságot és megtakarítást jelent a nyomonkövetési költségeken (teljes tulajdonlási költség), amelyek garanciális szolgáltatás nélkül például karbantartás és javítás esetén merülnének fel.

  • Innovatív szervizkoncepció az EIZO-tól, amely mércét állít és megfelel a hosszabb amortizációs időszakok felé mutató trendnek. Biztonság, amely meggyőz és amelyre számíthat.
  • Az első osztályú anyagok és a gondos kivitelezés biztosítják a rendkívüli hosszú élettartamot, és így lehetővé teszik a hosszú garanciális időszakokat.
  • Elkerülhetők azok a nyomonkövetési költségek, amelyek garanciális szerviz nélkül felmerülnének, pl. karbantartás és javítás esetén, és optimális költségátláthatóságot eredményeznek (Total Cost of Ownership (TCO)).
Az EIZO garanciális szolgáltatásainak részletei

Tesztjelentések

Reviews International

Tesztjelentések

11/2020

HPA Award

Die renommierte Hollywood Professional Association (HPA) hat den EIZO ColorEdge PROMINENCE CG3146 mit dem begehrten „Award for Engineering Excellence 2020“ ausgezeichnet.

09/2020

Prad-Test „sehr gut“

„Auf der Suche nach dem idealen Display für höchste Ansprüche bei der Produktion und Qualitätskontrolle von innovativen Videoinhalten im Studio gibt es kaum Alternativen zum EIZO CG3146. Insbesondere wenn eine verbindliche Darstellung von HDR-Inhalten mit höchster Genauigkeit bei den Farben und allen Schattierungen der Helligkeit gefragt ist, tragen die integrierte automatische Kalibrierung und Erfahrung von EIZO effektiv dazu bei, aufwendige Neukalibrierungen zu vermeiden und stets auf höchstem Qualitätsniveau zu arbeiten. Dass dies auch bei einem im Vergleich zum Mitbewerber Sony merklich geringeren Preis funktioniert, verdient große Anerkennung. […] Der EIZO CG3146 darf als Referenz für nahezu den kompletten Markt an professionellen Displays im Videobereich angesehen werden: Sein Dynamik- und Farbumfang suchen ihresgleichen und heben hochqualitative Inhalte auf ein völlig neues Niveau!“

Zum Bericht

Angol nyelvű tesztjelentések

11/2020

The prestigious Hollywood Professional Association (HPA) has awarded the EIZO ColorEdge PROMINENCE CG3146 its coveted Engineering Excellence 2020 Award.

11/2020

HPA Award

The prestigious Hollywood Professional Association (HPA) has awarded the EIZO ColorEdge PROMINENCE CG3146 its coveted Engineering Excellence 2020 Award.