Patinás pénzintézet

A Wüstenrot pénzügyi szolgáltató csoport története csaknem 100 évre nyúlik vissza. Georg Kropp az első világháborút követő kínzó németországi lakáshiány idején, 1921-ben alapította meg Wüstenrotban „Gemeinschaft der Freunde” (Baráti közösség) elnevezésű szövetkezetét. A szövetkezet azzal a céllal alakult, hogy kollektív megtakarítások segítségével saját tulajdonú házakhoz, illetve lakásokhoz jutassa tagjait. Az ily módon létrehozott első lakás-takarékpénztár megfelelő támogatást nyújtott tagjai számára ahhoz, hogy gyorsan és egyszerűen összegyűjthessék a saját ingatlan megvásárlásához szükséges tőkét. Az évek során a kezdetben mindössze néhány tucatnyi tagot számláló szövetkezet több milliónyi ügyfél lakáscélú megtakarítását kezelő hatalmas pénzintézetté nőtte ki magát. 

A Wüstenrot Németországban és Csehországban egyaránt a lakáscélú megtakarítások szinonimájává vált. A „Wüstenrot - stavební spořitelna” (Wüstenrot Lakás-takarékpénztár) 1992-ben kezdte meg működését. A 2001-ben alapított „Wüstenrot hypoteční banka” (Wüstenrot Jelzálogbank) szintén a Wüstenrot pénzügyi szolgáltató csoporthoz tartozik.

Pénzügyi szolgáltatások egy forrásból

A Wüstenrot teljes körű pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfelei számára. A professzionális ügyfélszolgálat részeként a pénzügyi tanácsadók személyes szaktanácsokkal látják el a cég ügyfeleit és azok családtagjait. A Wüstenrot pénzügyi szolgáltató csoport vállalati felépítésének gerincét a legszigorúbb minőségi és kényelmi követelményeknek is messzemenőkig megfelelő regionális központok alkotják. A korszerűen berendezett pénzintézetekben visszafogottan elegáns ügyfélpultokkal, magasan képzett szaktanácsadókkal, átfogó jellegű pénzügyi tanácsadással, online szolgáltatásokkal, akadálymentesített hozzáféréssel, valamint gyermekek számára kialakított játszósarkokkal várják a betérő ügyfeleket.

EIZO Office Monitor Wuestenrot
EIZO Office Monitor Wuestenrot

FlexScan EV2316W monitorokkal felszerelt irodák

A Wüstenrot pénzügyi szolgáltató csoport nagy jelentőséget tulajdonít a családi vállalkozás időtálló értékein alapuló vállalati kultúrának. A jó nevű cég védőszárnyai alatt foglalkoztatott alkalmazottakat kreatív gondolkodásmódra és új megoldások kidolgozására ösztönzik.+H33.

A kiemelkedő színvonalú technológia használata pedig jelentős mértékben felgyorsítja az alkalmazottak munkáját. A csehországi irodaépületeit az EIZO irodai monitorjaival felszerelő Wüstenrot 2014-től kezdődően már több mint 600 FlexScan EV2316W készüléket helyezett üzembe irodahelyiségiben.

A kiváló képminőségű 23 colos monitoron kristálytiszta és borotvaéles képmegjelenítést nyújtó 1920 x 1080 képpont felbontással jeleníthetők meg a képek és a grafikonok. A munkaállomás kimagasló ergonómiájához a monitor fényerejét az eltérő környezeti megvilágításhoz igazító Auto EcoView funkció is jelentős mértékben hozzájárul. Mivel ezzel csökken a képernyő zavaró tükröződése, pontosabban jeleníthetők meg a kívánt tartalmak, és kevésbé fárad el a felhasználó szeme. Az EV2316W többképernyős felhasználás céljára is tökéletesen alkalmas. A Wüstenrot széles körben használja ezt a funkciót a két képernyővel rendelkező munkaállomásainál.

Mely szempontok játszották a legfontosabb szerepet a megfelelő munkahelyi monitorok kiválasztásakor? Milyen paraméterekre helyezték a legnagyobb hangsúlyt?

Elsősorban a kivételesen hosszú – a korábbi beszállítónkhoz képest mintegy kétszeres időtartamú – garanciális időszaknak és a kiváló termékminőségnek köszönhetően döntöttünk az EIZO mellett. Végül, de nem utolsósorban a termék előzetes kipróbálási lehetősége is lényeges szempontnak bizonyult.

Mikor kerültek először kapcsolatba az EIZO márkával?

Munkatársaink jelentős hányada már a katódsugárcsöves (CRT) képernyők elterjedésétől kezdődően EIZO monitort használ otthoni felhasználás céljára. Ugyanakkor mindenképpen megemlítendő, hogy az EIZO egy széles körben elismert, jó hírű márka a piacon.

A cégüknél általában kétképernyős konfiguráció szerint használják a monitorokat. Mi ennek az oka? Miért éppen ezt a megoldást választották a nagyobb képernyőméretű monitorok használata helyett?

Az ügyfelekkel megkötendő szerződések összeállításakor és kiértékelésekor elengedhetetlenül fontos a kétmonitoros konfiguráció használata. Ily módon a hatékonyságon kívül a felhasználói kényelmen is jelentős mértékben javíthattunk. E megoldásnak köszönhetően munkatársaink egyidejűleg akár több dokumentumot is egyszerűen megnyithatnak, majd gyorsan továbbíthatják azokat a bank saját rendszerébe. Egyes alkalmazottaink három monitort használnak munkájukhoz. Bár egy nagyobb méretű monitor ugyanolyan szintű kényelmet és ergonómiát nyújtana a felhasználó számára, mint két kisebb, egymás mellé helyezett képernyő, akkora helyet foglalna el az íróasztalon, hogy nem bizonyulna hatékony megoldásnak.

További termékinformációk

EV2316W EcoView sorozat
EV2316WFS3-BK FlexScan

23 colos EV2316WSF3-BK irodai monitor 10 bites LUT-tal, valamint tükröződés- és villódzásmentes TN panellel. 16:9 képaránya rendkívül hatékony irodai munkavégzést tesz lehetővé.

 • 58,4 cm (23 coll)
 • 1920 x 1080 (Full HD)
 • TN
 • DisplayPort (HDCP 1.3), DVI-D (HDCP 1.4), Dsub
 • Képarány 16:9
287,00 EUR
RRP incl. 27 % ÁFA.
 • 58,4 cm (23 coll)
 • 1920 x 1080 (Full HD)
 • TN
 • DisplayPort (HDCP 1.3), DVI-D (HDCP 1.4), Dsub
 • Képarány 16:9
EV2316W EcoView sorozat
EV2316WFS3-GY FlexScan

23 colos EV2316WSF3-GY irodai monitor 10 bites LUT-tal, valamint tükröződés- és villódzásmentes TN panellel. 16:9 képaránya rendkívül hatékony irodai munkavégzést tesz lehetővé.

 • 58,4 cm (23 coll)
 • 1920 x 1080 (Full HD)
 • TN
 • DisplayPort (HDCP 1.3), DVI-D (HDCP 1.4), Dsub
 • Képarány 16:9
287,00 EUR
RRP incl. 27 % ÁFA.
 • 58,4 cm (23 coll)
 • 1920 x 1080 (Full HD)
 • TN
 • DisplayPort (HDCP 1.3), DVI-D (HDCP 1.4), Dsub
 • Képarány 16:9