A zürichi városi rendőrség több vonallal rendelkezik a 117-es segélyhívó számhoz és a 112-es nemzetközi segélyhívó számhoz. A rendszer megjeleníti a hívó minden telefonszámát (vezetékes telefonok esetében a címet is). A hívószám kijelzéssel nem rendelkező  mobiltelefonokról érkező számokat szintén egy speciális Swisscom-adatbázis segítségével oldják meg. Erre azért van szükség, mert előfordul, hogy a segítséget kérő személy elfelejti megadni nevét és címét, vagy a kapcsolat technikai okokból megszakad.

Stapo Zürich
Stapo Zürich

Naponta körülbelül 180 - csúcsnapokon több mint 200 - szolgálati hívást adnak ki, ami átlagosan 5-7 percenként egy szolgálati hívást jelent. A műveletek a rendőri tevékenység teljes skáláját lefedik: a verekedésektől, dulakodásoktól, járműütközésektől, betörésektől és rablásoktól kezdve a halálesetekig és gyilkosságokig.

A rendszerhez olyan belső és külső adatbázisok kapcsolódnak, mint az országos keresőrendszer, a RIPOL, Zürich városának lakcímnyilvántartó hivatala vagy a közúti közlekedési hivatal a járművezetők és járművek nyilvántartási adataira vonatkozó információkért, valamint a "Schutz & Rettung" központja és a zürichi kantonális rendőrség.

A legújabb technológiák és a legjobb képminőség

A munkát a legújabb generációs parancsnoki és vezérlőrendszerekkel végzik. A munkaterheléstől és a napszaktól függően 5-8 ügyeletes tiszt dolgozik a 10 munkaállomáson éjjel-nappal. Ezek mindegyike 5 monitorral van felszerelve. Minden művelet feldolgozása és tárolása a középen lévő három monitoron keresztül történik.

Az alkalmazottakkal szemben lévő nagyképernyős kijelzőn az aktuális közlekedési helyzetet láthatják Zürichben és környékén. A város összes nagyobb közúti alagútjának kamerái élőben tudnak közvetíteni. Nagyobb események esetén a kijelzőre egy térképszelvényt vagy a bevetési adatokat vetítik, és a bevetési erőforrásokat GPS-pozicionálással mutatják meg.

Stapo Zürich
Stapo Zürich

A FlexScan EV2456  káva nélküli kialakítása tökéletes a többképernyős telepítésekhez. A keskeny perem kényelmesebbé teszi a felhasználói élményt, mert a kép harmonikusabbnak tűnik. A nagy, 178 fokos betekintési szögnek köszönhetően a kontraszt és a színtónusok még oldalról nézve is alig változnak. Így könnyebben láthatja, hogy mi történik a képernyőn.

Mivel a felhasználók nem érzékelik a villódzást, és a képernyő nem tükröződik, a szemfáradtság csökken. Ez itt különösen fontos, mert mindig teljes koncentrációra van szükség.

Alessandro Foletti, az operációs központ vezetője a videóban bemutatja az operációs központban folyó munkát:

"A műveleti központban végzett munka az egyik legmegerőltetőbb a rendőrségen belül, a légiforgalmi irányítókéhoz hasonlítható: Állandó stressz, azonnali döntéshozatali folyamatok, pszichológiai érzékenység, valamint az erők és erőforrások kezelése a sikeres helyzetkezelés érdekében."

"Az itt használt EIZO FlexScan monitorok biztosítják, hogy az alkalmazottainknak mindig optimális rálátásuk legyen mindenre."

Tökéletes irodai és vezérlőhelyiségekbe - a FlexScan EV2456

A 24,1 hüvelykes monitor nemes, teljesen lapos, ultravékony kivitelben mutatkozik be. A kompakt állvány kialakítása helyet takarít meg az asztalon, és maximális ergonómiát biztosít. Emellett kiváló minőségű, villogásmentes panelt, tükröződésmentes felületet és mindössze 11 W átlagos energiafogyasztást kínál. Az iparágban egyedülálló 5 éves garancia és a helyszíni cserekarbantartás teszi az EIZO monitorokat olyan befektetéssé, amely hosszú távon sokszorosan megtérül.

Stapo Zürich
Stapo Zürich
EV2456 EcoView sorozat
Árcsökkenés
EV2456-BK FlexScan

A különösen keskeny kialakítású keret rendkívül kompakt megjelenést kölcsönöz az EV2456 monitor számára. A hatékonyabb áttekinthetőség különösen többképernyős felhasználási mód esetén előnyös.

  • 61,1 cm (24,1 coll)
  • 1920 x 1200, 16:10 Képarány
  • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4), D-sub
552,00 EUR
607,00 EUR
RRP incl. 27 % ÁFA.
  • 61,1 cm (24,1 coll)
  • 1920 x 1200, 16:10 Képarány
  • DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4), D-sub