"Számomra az EIZO orvostechnikai monitorok egyet jelentettek a felsőkategóriás funkciókkal és a legmodernebb technológiával."

Dr. Nahm Krisztina

Dr. Nahm Krisztina teleradiológus az RX850-t választotta mammográfiához (Magyarország)

A teleradiológia terjedése

A nagy tapasztalatú radiológusok általános hiánya miatt Magyarországon egyre terjed a távleletezés. Az otthonról vagy magánpraxisból végzett leletezés ráadásul nagyobb rugalmasságot és kényelmesebb időbeosztást kínál az orvosnak, akinek módja nyílik arra is, hogy egyidejűleg több egyetemmel és klinikával álljon munkakapcsolatban.

Műszaki kihívások

A modern információtechnológiai megoldások lehetővé teszik a betegadatok és felvételek gyors és biztonságos internetes átvitelét. Amikor azonban a radiológus fizikailag nem a kórház helyi hálózatában dolgozik, számos műszaki kihívással szembesül. Mivel Dr. Nahm Krisztina jelenleg négy különböző kórházzal áll szerződéses viszonyban (ebből egy vidéki, három pedig fővárosi), a hálózati sávszélességet és az orvos és az egészségügyi intézmények közötti biztonságos betegadat-áramlást is garantálni kellett. Dr. Nahm magánrendelőjében ezért egyetlen munkaállomásra négy különböző VPN-kapcsolatot telepítettek, így minden egyes kórházzal bizalmasan kommunikálhat.

Olyan esetekben, amikor a radiológus az intézménytől fizikailag távol dolgozik, szimulálni kell a szabványos, sötét kórházi leletező helyiség körülményeit. A nemzetközi szabványoknak való megfelelés és a kiértékelés megbízhatósága érdekében, a teleradiológusnak saját munkahelyén számos tényezőt figyelembe kell vennie, egyebek közt a szoba megvilágítását, a monitorról visszaverődő fényt, a környezeti hőmérsékletet, valamint az ergonómiai megfontolásokat.

Dr. Nahm Krisztina

Az RX850 kiválasztása

„Számomra az EIZO orvostechnikai monitorok egyet jelentettek a felsőkategóriás funkciókkal és a legmodernebb technológiával” – szögezte le Dr Nahm. „Tetszik az ötlet, hogy – ellentétben a hagyományos iker-monitoros megoldással – most egyetlen nagy kijelzőm van, a zavaró középső káva nélkül. A tágas, 32”-os képernyőn a képek megtekintése gyorsabb és így a kiértékelés hatékonysága nő. Továbbá a monitor színmegjelenítési képessége lehetővé teszi, hogy más képalkotó modalitásból származó felvételekkel is dolgozzak.”

„Az RX850 ergonómiai jellemzőinek, és jól átgondolt tervezésének köszönhetően helyet takarítok meg az asztalomon, és a monitor tartós figyelése sem olyan fárasztó.” – tette hozzá Dr. Nahm. „A szerződéses teleradiológusok költségmegfontolásból gyakran alacsonyabb minőségű monitort választanak, én azonban az RX850-el biztos lehetek abban, hogy a lehető legkorszerőbb technológiát használom, amiből mind az orvos mind a beteg a legtöbbet profitál”.

RX850 G&R sorozat
RX850 RadiForce

A 8 megapixeles RX850 diagnosztikai monitor 2 vagy 3, általában egyetlen diagnosztikai munkaállomáshoz tartozó monitor kiváltására alkalmas. A DICOM-GSDF görbe beállítása gyárilag történik.

  • 79 cm (31,1 coll)
  • 8 Megapixeles (színes)
  • IPS
  • 2x DisplayPort, 2x DVI-D
  • Képarány 17:9
  • 79 cm (31,1 coll)
  • 8 Megapixeles (színes)
  • IPS
  • 2x DisplayPort, 2x DVI-D
  • Képarány 17:9